Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 2

• 16 951
  • 386
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте,

моля за помощ не ни приеха за ясла (родени сме юни 2023г.), все пак успяхме да се запишем за частна ясла, която дава компенсация.
Може ли да ми кажете как става кандидатстването за компенсацията? Какви документи ми трябва и къде трябва да ги подам?

Много моля за помощ от някой, който е минавал през процедурата, защото не искаме да се блъскаме с администрацията или не дай Боже да ни откажат компенсацията.

Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 10:36 от Stuckata

# 61
  • София
В профила на детето, където е добави кандидатура има малко бутонче Компенсации. Качвате там искане за компенсации, има го в системата, договора от яслата , фактури и потвърждение за плащане и банкова сметка. Това е.

# 62
Наистина ли ако сме приети за септември, който идва и канидастваме за преместване в друга градина можем да кандидатстваме сега с 1 точка по-малко?

# 63
# 64
Това, което писахте за отписването от старата градина при прием в нова е много кофти. Излиза, че детето се записва в новата след класирането, а се отписва от старата чак септември и така това място се блокира за класирането в края на август. То не стига, че няма места, ами и така да стоят необявени свободни места е много кофти. Би трябвало да го направят някак веднага да се отразява свободно място в системата ако детето се е записало на новото място. А дали все пак не се появяват тези места за следващото класиране или наистина остават необявени?

# 65
Мястото ще се появяви, но по-късно. Ето, аз като заявих, че детето ми ще посещава до 14.09. в старата градина, освободеното място за започване от 15.09. се освободи за второ класиране, защото това се случи след първото.
В другия случай мястото пак си се е освободило, но за класирането след напускане на детето.

# 66
  • Sofia
Точно така, мястото се освобождава, когато детето реално спира да посещава старото ДЗ.
Винаги има вероятност родителите да решат, че всъщност не искат детето им да посещава новата градина и да го отпишат още преди да е тръгнало, по този начин детето ще си продължи в старата ДГ.

Мястото може да се обяви за свободно само след отписването му от старата градина, а не заради самото записване в нова ДГ.

# 67
В профила на детето, където е добави кандидатура има малко бутонче Компенсации. Качвате там искане за компенсации, има го в системата, договора от яслата , фактури и потвърждение за плащане и банкова сметка. Това е.
Много благодаря. Ние заплатихме такса за месец Юли миналият петък и чакаме всеки момент да ни издадат фактура. Като я получим ще пробваме да качим необходимите документи в системата, за да получим компенсацията.

# 68
  • София
Те се поддават за два месеца юли и август, сега беше за май и юни. Но си поддайте сега в системата да ви одобрят за компенсации

# 69
  • Sofia
Въпрос за класирането на 29 август. Тези, които са кандидатствали само заради компенсациите премахват ли си кандидатурите сега или винаги трябва да имат активни кандидатури?

# 70
  • София
Въпрос за класирането на 29 август. Тези, които са кандидатствали само заради компенсациите премахват ли си кандидатурите сега или винаги трябва да имат активни кандидатури?
На всяко класиране трябва да имат активни кандидатури (поне една).

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 12:32 от *Lorena*

# 71
  • София
И то трябва да е в района май

# 72
  • София
Важното е да е по настоящ адрес, не постоянен.

# 73
Те се поддават за два месеца юли и август, сега беше за май и юни. Но си поддайте сега в системата да ви одобрят за компенсации

Благодаря за допълнителната информация.  Веднага щом получим фактурата ще качим нещата в системата.  Понеже ни е за първи път ни е още объркано в главата, но се надяваме да се справим от първият път.
Пожелавам усмихнат петък.

# 74

Благодаря за допълнителната информация.  Веднага щом получим фактурата ще качим нещата в системата.  Понеже ни е за първи път ни е още объркано в главата, но се надяваме да се справим от първият път.
Пожелавам усмихнат петък.
Аз не мисля, че имате право да кандидатстват за тази учебна година, понеже заявлението се подаваше миналия септември.  Така де, надявам се, че можете и ще получите, но имайте едно наум

Общи условия

Активация на акаунт