Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 2

• 16 980
  • 386
  •   2
Отговори
# 75
Те се поддават за два месеца юли и август, сега беше за май и юни. Но си поддайте сега в системата да ви одобрят за компенсации

Благодаря за допълнителната информация.  Веднага щом получим фактурата ще качим нещата в системата.  Понеже ни е за първи път ни е още объркано в главата, но се надяваме да се справим от първият път.
Пожелавам усмихнат петък.
Аз не мисля, че имате право да кандидатстват за тази учебна година, понеже заявлението се подаваше миналия септември.  Така де, надявам се, че можете и ще получите, но имайте едно наум

Моментът, в който започнат да плащат за детско заведение отговарящо на критерий за компенсации, имат право на такива (стига да са кандидатствали и да не са приети в държавно такова). Не е обвързано с началото на учебната година.

Не знам дали е практика за навсякъде и всичко, но на мен ми се е случвало да ми звънят ако нещо съм объркала.

# 76
На моя приятелка й отказаха, когато кандидатства, а имаше текущи класирания. Дано да не съм права и да си взима жената

# 77
  • София
Моето започна февруари, подадох март месец и ни одобриха, джуркаше се два три месеца преди това на 0 обявени места на текущи класирания

# 78
На 29 ти август е следващото класиране, кога се очаква да обявят свободните места, за които можем да кандидатстваме?

# 79
  • София
На 29 ти август е следващото класиране, кога се очаква да обявят свободните места, за които можем да кандидатстваме?
Една част от свободните места са видими и сега. Вероятно през август ще прехвърлят към свободните места по общ ред част от незаетите места за деца с ХЗ и СОП.

# 80
При нас ги прехвърлиха

# 81
Здравейте! В края на лятото се местим да живеем в Младост 3. Видях в системата, че тук там има останали по 1-2-3 места за нашия набор.  Нямам идея кои детски градини се водят добри в района на Младост 1,2 и 3. Единствено за 100 усмивки бях чувала суперлативи от бивша колежка и негативни за Ян Бибиян. Разбира се най-хубавата градина е тази, в която има шанс да ни приемат, но все пак кои са с най-добри отзиви?

# 82
  • София
Голямото ми дете беше в Младост 1А в Сърчице. Като изключим яслата, бяхме много доволни от градината

# 83
  • София
От Щастие съм доволна като в това число не слагам яслата ѝ.

# 84
От Щастие съм доволна като в това число не слагам яслата ѝ.

Може ли да споделите защо?

# 85
  • София
Не, не споделям вече такава информация тъй като вече веднъж си изпатих.

# 86
  • София
а то имайте предвид че нещата се променят всяка година понякога, моето беше преди 8г в яслата, мед сестрите бяха доста възрастни, много строги, не мога да си кривя душата че ги научиха на много неща (обличане сами, хранене сами, те махнаха памперса, тържество приготвиха) но се изложиха на края много. От тогава сигурно една камара сестри са се сменили. Като цяло положението е същото навсякъде в държавните ясли, възрастни сестри и мрънкащи от децата... В първа група нещата се смениха на 360 гр, отношение, уважение, занимания за децата.

# 87
  • София
Ами надявам се да се променят тъй като имам все още ясленче, което обаче на есен вече ще е първа група. Иначе не мисля, че всички ясли към детски градини са така, но текучество персонал за едни 4 години доста имаше (което е нормално все пак заради възрастта им).

# 88
Здравейте,

Имам бебче на шест месеца и се налага да решим вече въпроса с това кога ще се връщам на работа и съответно малката на ясла ли ще бъде или ще търсим друг вариант. От морето от информация обаче не мога да се ориентирам много и ще съм много благодарна, ако ми помогнете. 🥹

Малката е набор 25, в началото на годината. За държавна ясла знам, че ще се кандидатства за прием чак от септември 2026 г. Освен че ни е твърде далеч, шансовете в нашия район са изключително ниски, затова не разчитаме на това.

Имам възможност да отложа връщането ми на работа до началото на юни, когато тя ще е на година и 4 месеца. Бях останала с впечатление, че има частни детски ясли, при които има "прием" и от 01.06. Това така ли е? Чувам около себе си за хора, които пускат децата си на ясла от 01.06., но като звъня по яслите в района ми казват, че приемат само от септември.

Моля ви да ме просветлите, за да не се хвърлям усилията на вятъра..

Изобщо, ако знаете конкретни ясли, с които мога да говоря за записване на детето от 01.06. в южните квартали - Борово, Бели Брези, Класно Село, Стрелбище, Хиподрума и дори по- широкия район около тях, моля да ми препоръчате.

# 89
Здравейте,

Имам бебче на шест месеца и се налага да решим вече въпроса с това кога ще се връщам на работа и съответно малката на ясла ли ще бъде или ще търсим друг вариант. От морето от информация обаче не мога да се ориентирам много и ще съм много благодарна, ако ми помогнете. 🥹

Малката е набор 25, в началото на годината. За държавна ясла знам, че ще се кандидатства за прием чак от септември 2026 г. Освен че ни е твърде далеч, шансовете в нашия район са изключително ниски, затова не разчитаме на това.

Имам възможност да отложа връщането ми на работа до началото на юни, когато тя ще е на година и 4 месеца. Бях останала с впечатление, че има частни детски ясли, при които има "прием" и от 01.06. Това така ли е? Чувам около себе си за хора, които пускат децата си на ясла от 01.06., но като звъня по яслите в района ми казват, че приемат само от септември.

Моля ви да ме просветлите, за да не се хвърлям усилията на вятъра..

Изобщо, ако знаете конкретни ясли, с които мога да говоря за записване на детето от 01.06. в южните квартали - Борово, Бели Брези, Класно Село, Стрелбище, Хиподрума и дори по- широкия район около тях, моля да ми препоръчате.
Имали място можеш да го пуснеш веднага. Ялите, които ние гледахме ни питаха кога искаме да тръгне. Ние решихме да е от септември, но реалмо можеше и юни, юли или август. Имаше свободно място, но ние решихме да капарираме от септември.

Общи условия

Активация на акаунт