СМГ "Паисий Хилендарски" - 16 тема

• 18 098
  • 376
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ако не се лъжа, тази година ПЧМГ пуснаха по-рано класирането си (още преди да изтекат сроковете за записване на приетите деца в държавния план прием) и децата, които са искали в ПЧМГ и са били приети сега там, но са кандидатствали през системата преди това за СМГ или НПМГ като резервен вариант, сега са освободили местата.

# 361
Ако е такъв случаят / ПЧМГ/ , то много съобразително от тяхна страна.
Ако детето ми беше на кантар за СМГ и НПМГ като резултати и прието в ПЧМГ щях да го запиша в сигурното училище а да не рискувам за ДУ....

# 362
  • София
От тези 22 отказали се със сигурност по-голямата част отиват в ПЧМГ. Просто са имали план Б, ако не ги класират в ПЧМГ.

# 363
Здравейте, някой знае ли кои са математиците, които тази година ще поемат 8 клас?  Ние сме се ориентирали към паралелката с немски език, но забелязах, че в последните години минималният бал за прием в  немските паралелки е вече по - нисък от този на паралелките с английски език. Имате ли представа на какво се дължи тази промяна?

# 364
  • София
Може би математиците и информатиците, също ученици с интерес към химия и биология,  състезателите, не искат да се разфокусират и с немски език, който за разлика от английските паралелки в 8 клас е интензивно изучаван, 18 часа и не се учат физика, химия, биология и т.нар.разказвателни, които се наваксват в 9 клас. Част от децата после не продължават с немски език и това се явява едно отклонение от целта - стабилно учене на математика, информатика, физика, че и езикът не е лесен. Но ако иска ученикът да учи по засилено немски език, немските паралелки са още опция за това. Моята дъщеря избра такава, като и преди това в 5-7 беше паралелка с немски, сега няма. Имайте предвид, че по засиленото учене на немски е в 8 клас, после часовете намаляват и трябва допълнително  за повишаване на нивото от В1 нагоре, ако се гони ниво С.
Учителите по математика, вижте кои са били на 7 те класове - това са Детелина Донева, Даяна Давидова и Стефан Атанасов, по принцип продължават и нагоре учителите на седмокласниците, има такава традиция, но се случват размествания и промени, всичко е в сферата на предположенията.

# 365
  • София
Здравейте, в СМГ има ли задължителни униформи?

# 366
Няма униформи в СМГ

# 367
Благодаря bora. Доколкото разбирам по - голямото натоварване  за немските паралелки е в 9 клас, когато учат двойно разказвателните предмети. За нас математиката е на първо място. Зная, че е много индивидуално, но как се справят децата, има ли състезатели по математика и от немските паралелки?

# 368
  • София
Alina3, справят се добре, висок среден успех доколкото знам на фона на випуска, има и състезатели по математика,  но са много по малко, това е за випуска на дъщеря ми, примерно във випуска на сина ми преди това, най-голямата концентрация на състезатели беше в едната немска паралелка. Мисля, че наистина има известно намаляване на интереса към немските паралелки, в сравнение с първоначалния пик, когато ги създадоха. Ами решете дали към математиката, иска да добави ударно немски език една година или ще си се отдаде изцяло на нея, щом е на първо място. Успех в избора!

# 369
Здравейте. Днес записахме и нашето момче в 5 клас. Имам въпрос - СМГ имат ли шкафчета децата? И колко натоварени са им раниците, защото в старото ни училище носеха всичко всеки ден.
Хубава ваканция на всички

# 370
Да, имат шкафчета за 5-7 клас.

# 371
Да добавя , раниците някои дни са доста тежки.... има помагала и неща за външни школи и курсове...
Иначе ние шкафчето не го ползвахме.

# 372
Е момче може и да може да носи, но на моята щерка шкафчето и беше много полезно. Всички материали по рисуване и обувките за салона по физическо изкараха там цяла година, повечето учебници също ги оставяше в шкафа, носеше вкъщи само тетрадките си и помагалата и евентуално учебника по история. По другите предмети си четеше онлайн учебниците, но по История се учи много и на компютър не и беше удобно.

# 373
аз с моите момчета бях процедирала така: ксерокопие на част от учебниците, и едното в училие , а другото вкъщи. Защото все забравяха кое, къде, какво ... А някои екземпляри купих втора употреба за .. без пари, и не ксерокопирах

# 374
Имат математика всеки ден. Дублирах сборниците и учебниците в годините на прогимназията да седят в шкафчето. От програмата можете да се ориентирате каква е натовареността. Доста балансирана е според мен. При рядко е имало струпване на повече от 2  тежки /извън хартиите/ предмета на ден.

Общи условия

Активация на акаунт