Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 23 596
  • 565
  •   1
Отговори
# 255
vasilena.kСлед като сте нямала хипер стимулация, подходите ли към свеж трансфер?
Не подходихме към свеж поради висок прогестерон
Колко висок и на кой ден след пункцията?

# 256
Преди пункция се гледат нивата на прогестерона и се решава, не след нея.

# 257
vasilena.kСлед като сте нямала хипер стимулация, подходите ли към свеж трансфер?
Прегледът се извършва преди пункцията. На него имаше съмнение за удебелена лигавица и следователно докторът назначи изследване. Прогестеронът беше 6.19 nmol/l

# 258
Прегледът се извършва преди пункцията. На него имаше съмнение за удебелена лигавица и следователно докторът назначи изследване. Прогестеронът беше 6.19 nmol/l
Благодаря Ви!

# 259
6.19nmol/l изобщо не е висок прогестерон преди пункция и не е предпоставка да няма свеж трансфер,друга е била причината.

# 260
6.19nmol/l изобщо не е висок прогестерон преди пункция и не е предпоставка да няма свеж трансфер,друга е била причината.
6,19 nmol/l = 1,94 ng/ml
Добре е преди пункцията прогестерона да е до 1,5 - максимум 2, а най-добре под 1 ng/ml
Вече при трансфер трябва да е поне 10 ng/ml

# 261
  • София
Не бих направила трансфер при 2 ng/ml, особено щом дори на ехограф се е видяло, че е променена структурата. Единствено ако лекар и ембриолог  преценят, че това е шансът на някой ембрион, бих. Свеж не съм имала, но ЗЕТ ми е отменял за доста по-ниска стойност. На следващия цикъл стана.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 00:12 от Niya-

# 262
Снощи изобщо не съм го сметнала правилно,извинявам се,разбира се,че трябва да е под 1ng/ml .

# 263
Здравейте!
Интересува ме доктора приема ли да прави трансфер с ембриони от друга клиника? И ако да някой знае ли каква е цената за преместването и колко време отнема.
Благодаря!

# 264
Здравейте!
Интересува ме доктора приема ли да прави трансфер с ембриони от друга клиника? И ако да някой знае ли каква е цената за преместването и колко време отнема.
Благодаря!

Със сигурност прави, доста жени си преместиха ембрионите от Афродита. Чела съм и други истории с ембриони от други болници. За жената е най-добре да попитате в клиниката. За време - от Афродита в Доверие преместването е около две седмици, това съм чела като коментари.

# 265
  • София
Здравей, да, приема, много двойки местят ембриони, нормално си е това.

Местенето става по следния начин, отивате в старата клиника, подавате молба за местене (в моята стара искаха и двамата да присъстваме и да се подпишем, би трябвало и във вашата да е така). След това се отива в Доверие и се подава и там и  се заплаща транспорта. Не мога да си спомня точно колко платих, тъй като платих транспорт и съхранение за една година, защото не мислех да правя скоро трансфер. Съхранението беше 350 лв за година, а транспортът май 200-250 лв, може и малко да се е увеличил. Около 14 дни отне.

Съветвам те първо да направиш първичен преглед при доктора, да обсъдите кога може да се направи трансферът и да знаеш какво съхранение да заплатиш. Естествено и да видиш дали е твоят лекар, въпреки че много хора действат на сляпо, може и това да е по-добрият вариант, а не като нас, които всичко премисляме по 100 пъти Grinning

# 266
А вие от кой град местихте?

Здравей, да, приема, много двойки местят ембриони, нормално си е това.

Местенето става по следния начин, отивате в старата клиника, подавате молба за местене (в моята стара искаха и двамата да присъстваме и да се подпишем, би трябвало и във вашата да е така). След това се отива в Доверие и се подава и там и  се заплаща транспорта. Не мога да си спомня точно колко платих, тъй като платих транспорт и съхранение за една година, защото не мислех да правя скоро трансфер. Съхранението беше 350 лв за година, а транспортът май 200-250 лв, може и малко да се е увеличил. Около 14 дни отне.

Съветвам те първо да направиш първичен преглед при доктора, да обсъдите кога може да се направи трансферът и да знаеш какво съхранение да заплатиш. Естествено и да видиш дали е твоят лекар, въпреки че много хора действат на сляпо, може и това да е по-добрият вариант, а не като нас, които всичко премисляме по 100 пъти Grinning

# 267
  • София
Аз местих от София и то местих от старата клиника на доктора, което мисля, че не се отразява на цената, за от друг град не знам дали не е по-скъпо.

Питайте по телефон, ще ви кажат. Ето това е телефонът на инвитро регистратурата - 0882112752, на общата за болницата ме съмнява да знаят. Докторът обаче тъкмо излезе в традиционната лятна почивка (до 18 август) и мисля, че и регистратурата почива.

# 268
Благодаря!
Аз местих от София и то местих от старата клиника на доктора, което мисля, че не се отразява на цената, за от друг град не знам дали не е по-скъпо.

Питайте по телефон, ще ви кажат. Ето това е телефонът на инвитро регистратурата - 0882112752, на общата за болницата ме съмнява да знаят. Докторът обаче тъкмо излезе в традиционната лятна почивка (до 18 август) и мисля, че и регистратурата почива.

# 269
  • София
Niya, при кого ще правите? Аз също съм за операция, даже вече положението е нетърпимо, заради дълго зацапване, но тъй като не целя забременяване, а и нещо се притеснявам като чета, че невинаги е успешна операцията от първия път и все отлагам.
На мен конкретно д-р Станулов не ми препоръчваше да правя операция, когато си използвахме замразените ембриони миналата година.

Беше ме питала преди три седмици, но писах, че не съм решила при кого да е хистерото заради това, че имам едно неуспешо, вече реших и имам записан час за края на август. Спрях се на едно от предложенията на доктор Станулов - доктор Валери Нецов във Вита, поисках 5-6 предложения. Не знам аз ли съм капризна, но обичам да имам избор. Grinning
Отидох на преглед при доктор Нецов, много готин ми се видя и доста наясно какво да прави, погледна сериозно цветната ми снимка, за да види какво точно във формата трябва да се коригира, полипът е ясно, него всеки може да го махне. Ще мога да ти дам отзив, когато мине, но ми вдъхна доверие, далеч по-сложни операции е правил, че да не се справи с моя проблем.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 23:27 от Niya-

Общи условия

Активация на акаунт