Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 22 979
  • 546
  •   2
Отговори
# 285
Аз бях преди няколко месеца на първичен преглед при него и не знам дали цените не са се променили (както знаем навсякъде се качват постоянно). Да не те излъжа, че не помня точно, но беше или 140 или 160 лв.

Аз дойдох с доста направени изследвания вече, имах всичко кажи-речи, за което попита, но аз бих ти препоръчала:

-тромбофилия
-спермограма с ДНК фрагментации
-полови хормони, пролактин, щитовидна

Мисля, че това е едно добро начало. Той ще каже дали има нужда от друго и какво.

# 286
Аз бях преди няколко месеца на първичен преглед при него и не знам дали цените не са се променили (както знаем навсякъде се качват постоянно). Да не те излъжа, че не помня точно, но беше или 140 или 160 лв.

Аз дойдох с доста направени изследвания вече, имах всичко кажи-речи, за което попита, но аз бих ти препоръчала:

-тромбофилия

Мисля, че това е едно добро начало. Той ще каже дали има нужда от друго и какво.

Много благодаря за отговора и съвета Flowers Cherry Blossom А как ви се видя самият лекар? Ясно е, че от човек до човек си е субективно, но въпреки това останахте ли доволна от прегледа/назначените изследвания? Имам час и за д-р Калчев в края на септември, но горещо ми препоръчаха Станулов и за моя изненада за след 2 седмици ми дадоха час

# 287
Д-р Станулов е изключителен. Много зает, но отдаден на мисията си. Аз лично отидох при него на преглед със спермограма, полови хормони, АМХ, а той ми назначи и изследване за тромбофилия и да се тестваме за хламидия.

# 288
Аз съм била пациентка и на двамата, и предпочитам д-р Станулов. Д-р Калчев е страшно харизматичен, много говори, но на нас ни загуби времето.
Д-р Станулов е по-обран в думите си, говори по-тихо, доста прям, но наистина е отдаден на това да помага на хората да стават родители. За него сякаш няма край на работния ден, събота или неделя. На мен на първа среща не ми допадна, защото го сравнявах с всички други лекари, които много ти говорят и свалят звезди..но няма за забравя как на тръгване от първия преглед, след като беше изслушал цялата ни история, просто ми каза "няма да се отчайвате, ще забременеете". Това много ме крепеше честно казано.
Но според мен не всеки лекар е за всеки, идете при двамата, ще си усетите кой е вашият човек. И от двамата има и доволни и недоволни, зависи от случая и крайния резултат в крайна сметка.

От сърце Ви желая успех 🤍🌞

-тромбофилия

Много благодаря за отговора и съвета Flowers Cherry Blossom А как ви се видя самият лекар? Ясно е, че от човек до човек си е субективно, но въпреки това останахте ли доволна от прегледа/назначените изследвания? Имам час и за д-р Калчев в края на септември, но горещо ми препоръчаха Станулов и за моя изненада за след 2 седмици ми дадоха час

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 14:56 от Rising_Star

# 289
Здравейте,
Аз също като Вас горещо бях посъветвана да отида на преглед при доктор Станулов.
Може да върнете малко назад в темата и да прочетете и други, освен суперлативни мнения. Казвам го от най-добри чувства, за да ви предпазя, аз имах огромни очаквания на базата на всичко прочетено тук. Успех ви желая, дано да се държи добре с вас, да ви обяснява и да има желание да се заеме със случая ви! 💛

# 290
Благодаря на всички за споделеното мнение, на този етап нямам опит с нито един репродуктивен специалист за да направя сравнение при срещата с него. В крайна сметка, единственото, което ме интересува е при следваща бременност, да си износя докрай и да имаме здраво бебе. Тъй като до сега бързо забременявам, но поради някаква причина прокървявам около 6 г.с. и нямам отговор до този момент. Имам тромбофилия, но тя е, че не усвоявам фолиевата к-на и трябва да е мета (и двата пъти си приемах такава) и завишени НК клетки, след назначени изследвания при доц. Русев, за които имам терапия при следващо забремяване: вливане на Интралипид, пиене на Аспирин протект и слагане на Фраксипарин.
В отчаянието си след втория аборт запазих час при Калчев (за края на септември), но преди седмица друг лекар ми препоръча Станулов и както знаете, човек се хваща като удавник за сламка на всичко. Та, искам да ме види човек, който няма да гледа на мен като на ходещ банкомат, а наистина да разбере какъв е проблемът при мен (не искам да минавам през трети аборт и тогава да търся дали не е нещо друго освен НК клетки) и да ми помогне да имам нормална бременност. Иначе, спермограмата на партньора ми е напълно нормално, хормоните при мен също...
Надявам се със Станулов да си допаднем и да го усетя, може би ще отида и при Калчев, така и така съм чакала с месеци за въпросния час, но да видим..

# 291
Д-р Станулов със сигурност не е от лекарите които ще ви назначат куп манипулации и изследвания без причина. Неговата цел е пациентите му да станат родители и е много отдаден на работата си.

Винаги е полезно да чуете и второ мнение, аз бих отишла и на преглед при д-р Калчев. Аз съм го срещала само веднъж, докато работеше в Адела, заместваше д-р Македонова и ме прегледа вместо нея. Тогава не ми направи особено добро впечатление, но редовните му пациентки в клиниката много го харесваха.

# 292
Yourleo, допълвам с информация за доктора, защото очакванията ти не са много в неговата специалност. Първо, той не вярва в отношението на имунологията към репродуктивните несполуки, но най-вероятно ще одобри лечението, което ти е назначено. Ако ти назначат обаче имуноглобулини няма да ти ги препоръча.
Второ, той не търси причината и няма да назначи много изследвания. Има си стандартни и логични неща за него, а от там нататък отдава нещата на лош късмет и окуражава да се правят опити. Определено няма да дълбае и да търси.
Но със сигурност няма да гледа на теб като касичка и няма да ти препоръча изследвания или процедури, ако не смята, че са необходими. Simple Smile

# 293
Sad ако трябва да бъда честна, се надявам да ми се каже "изследвай това, това и това" и да видим какъв би бил резултатът, а не просто проба-грешка, лош късмет Sad много съм наплашена от абортите, иначе просто щях да си следвам схемата от Русев следващия път и да не го мисля. Но толкова ме е страх, че има нещо повече от завишени от НК клетки и затова търся читав специалист. Знам, че човек не трябва да е с негативна нагласа, просто след първия аборт развих паник-атаки, депресивни състояния, тревожност. Сега съм по-добре, обнадеждена и ми се ще ако мога да се презастраховам по някакъв начин, за да не мина по същия път, но Божа работа. Четох много за Калчев, сега и за Станулов, знам, че не са богове и не винаги всичко зависи от тях но, просто много ме е страх. За Сигридов имах също час, но го отмених, както казах, като удавник за сламка се хванах, но там без да съм виждала доктора не го чувствам, предвид репутацията му, дано все пак не опра до него в някакъв момент

# 294
Тея завишени НК клетки, ако са от периферна кръв, нали знаеш, че могат буквално да са завишени от всичко, всякакъв възпалителен процес в тялото и изобщо не е задължително да имат отношение към забременяването? Още повече, в такъв случай давността на изследванията не е голяма и няма как да се предписва според мен каквото и да било за някога си, когато пак забременееш. Лично мнение, не съм медицинско лице.

Тромбофилия след като си изследвала и там няма отклонения, това е добре.

Други опции за абортите - лоша спермограма/висока ДНК фрагментация, проблеми в средата (инфекции, полово-предавани болести - може да пуснеш фемофлор), предполагам миоми, полипи и т.н., но си била със сигурност на лекар и би следвало да се видят, висока възраст на двамата партньори (лош материал), генетични особености/мутации или случайност. Това ми идва на ум.

# 295
Фемофлор обмислям, въпреки че винаги, когато съм изследвала микробилогия излизам чиста като сълза, нямам и неразположения, но въпреки това бих изследвала за всеки случай. За НК клетките наистина не съм запозната, знам само това, което ми е обяснил Русев, не знаех, че може да са завишени и от някакъв възпалителен процес.Имам едно миомно възелче, което от години си следя, не нараства, вижда се всеки път като съм ходила на прегледи при различни лекари и когато съм питала дали може да е причина, винаги отговорът е бил отрицателен, също така на този етап ми казват да не го оперирам. Миоми нямам, инфекции също или поне не такива, които да дават някакви индикации или да са излизали на изследвания. Спермограмата също е ок, иначе като години сме на 35 вече (аз) и 34 партньорът ми.
Вероятно има какво още да се изследва, но засега само това са ми казвали, което изброих. Много момичета, които са имали аборти пишат за разни изследвания по другите групи, на които дори не съм чувала имената и лекарите, при които съм била, не са ме карали да изследвам. Та, затова се надявам дали Станулов или Калчев да решат ако е необходимо. Иначе, при Сигридов знам, че ако отида и кътните ми зъби ще види

# 296
  • София
Не мога да кажа дали ще ви допадне на първи преглед, той е твърде директен тогава, което за някои жени е прекалено. Не мисля, че целта е да обиди, даже не мисля, че е наясно, че някои жени се разстройват. Моят първи преглед беше хубав, най-накрая някой не се опитваше да ме измами финансово.

По другия въпрос с абортите, ако искаш някой да се задълбае в имунологията, това е Калчев, той работи с Михайлова и изписват точно вливки. Аз също съм с няколко аборта, но не искам да залитам натам. Правила съм Интралипид и кортикостероиди и нямаше ефект, пак аборт, но моето отклонение не беше голямо. Това, което променихме за този път, е да се изследват ембрионите и нова хистероскопия.

Някои двойки минават инвитро точно заради аборти, а не че имат проблеми със забременяването, но преди това трябва да се изключат други причини, защото инвитрото не е панацея. Има двойки, които естествено имат бременности, а инвитро не става. При други пък това им решава проблемът.

Хистероскопия бих направила, цветна снимка, кариотип, имунологията още една консултация да се види точно колко е завишена, защото малко завишаване не е проблем и може и с кортикостероиди да се поддържа. При мъжа ДНК фрагментации, микробиология и за него. Не знам кога е бил абортът и какви са ви кръвните групи, но ако ти си -, а той +, се пускат и антиеритроцитни антитела при аборти.

Причините за абортите в ранни седмици почти винаги са аномалии в плода или ако има проблем в матката. Така че поне матката трябва да погледнеш, с аномалиите е по-сложно. Всъщност за аборти в ранни седмици ли говорим? Предположих, че да, щом не знаеш причината.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 16:04 от Niya-

# 297
Пусни фемофлор. Много неща изобщо не излизат на микробиология.

# 298
Пуснете си фемофлор или фертилити тест. Моята микробиология беше чиста, но при менструална тъкан излезе бактерия.

# 299
Благодаря на всички ви за споделеното мнение и съвети Flowers Tulip

Общи условия

Активация на акаунт