Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 23 050
  • 546
  •   4
Отговори
# 390
Аз съм с по-добри резултати от IVF, отколкото от ICSI. Поради тази причина си направих консултация с главния ембриолог, за да обсъдим как да действаме при следващия опит. Има варианти... Отделете си малко време да го преживеете, да го обмислите и го обсъдете с доктора и с главния ембриолог на клиниката. Успех!

Пия всички добавки за фертилност от много време. Имахме метод за селекция (зимот) и ИКСИ оплождане, при нас има гранича морфология, но нормозооспермия с концентрация и подвижност много над нормите. Фрагментациите са 20%, което вече многократно ми се каза дори не било толкова зле. Възрастта също не е висока. Аз не пия, не пуша, не друсам, в отлично здраве съм, спортувам, с добър тонус, никога не съм имала проблем с теглото и така нататък. Няма какво повече да направя аз.

Няколко момичета ми писаха с разочароващи резултати при ИКСИ и отчасти доста по-добри при класическо оплождане. Аз лично добивам усещането, че ИКСИто не го могат.

# 391
На главната ембриоложка не мисля, че ще съм в състояние да не ѝ кажа, че тя и колегите ѝ са пълни некадърници. Има лоши резултати и покъртителни резултати. Платихме хиляди левове, за да може някой да се упражнява да боде яйцеклетки и да не го прави като хората. Така и не разбирам при бройката, която имахме, защо не е имало една част класическо оплождане. Не са ме питали как да оплождат, явно така са решили.

# 392
Именно затова е хубаво да се проведе разговор, за да Ви обяснят какво е било качеството на материала - може да е имало забележки по него.
При първия ми опит в друга клиника също никой не ме  питал как да опложда и какви техники да прилага. Точно затова при втория ми опит лично се ангажирах да си направя предварителните консултации, да си поставя изискванията, дори впоследствие съм напомняла какво сме говорили, за да съм сигурна, че няма да има пропуски, дори с риск да бъда нахална.
Щом мнението Ви за ембриолозите е такова, може би няма смисъл да продължавате в тази клиника. Дано на друго място Ви обърнат необходимото внимание и Ви отделят толкова време, колкото отделят доктора и емриолозите в Доверие.
Успех! Simple Smile

На главната ембриоложка не мисля, че ще съм в състояние да не ѝ кажа, че тя и колегите ѝ са пълни некадърници. Има лоши резултати и покъртителни резултати. Платихме хиляди левове, за да може някой да се упражнява да боде яйцеклетки и да не го прави като хората. Така и не разбирам при бройката, която имахме, защо не е имало една част класическо оплождане. Не са ме питали как да оплождат, явно така са решили.

# 393
  • София
На лично написах едно огромно мнение, тъй като ме помоли, но все пак и тук ще кажа, че вероятността да е "защото не знаят как се опложда" е много малка. Не знам кой ти е оплождал, но те са оплождали хиляди яйцеклетки, то не е нещо кой знае какво. И рядко причината за по-добри резултати с IVF е заради некадърност, обикновено е в материала, много подходящ е при двойки, при които е имало естествено забременяване.

Дали има човешка грешка, няма как да кажа, все пак не съм била там и няма да адвокатствам. Едиствено за довода с IVF се включвам.

# 394
Не знам, момичета. След пункцията казаха, че са ги погледнали и проверили и изглеждали много добре.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 15:24 от Firebird26

# 395
Не знам, момичета. След пункцията казаха, че са ги погледнали и проверили и изглеждали много добре.
Много съжалявам за това, което се е случило. Направо не искам да повярвам, че всичко се е случило от некадърност. И на мен утре ми предстои пункция там и доста се притеснявам.

# 396
Според мен в Доверие няма некадърни ембриолози, особено пък Кристиана, примерно.

Развитието на един ембрион не зависи на 100 % от ембриолозите, те не са Господ. Може всичко да са изпълнили перфектно и в енергийните ядра на клетките да има проблем. Не забравяйте, че това е и Божествен процес. Медицината прави доста, но все още не може да измести Бог.

Ще станат нещата и при Вас, ако пък не вярвате в тези ембриолози, не продължавайте в Доверие, има толкова много клиники с други ембриолози, може там да е вашето място.

Желая искрено успех, напълно разбирам, защо сте ядосана и унила, но … дерзайте и действайте.❤❤❤

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 16:21 от MinaRu1982

# 397
Firebird26 разбирам много добре мъката ти , това че се чувстваш ужасно , това че ти е като на филм- събуждаш се и се чудиш дали се е случило на вас или не, не можеш да го осъзнаеш , яд те е , мъчно ти е , плаче ти се- минах всички тези състояния преди месец защото ни се случи същото! НО ! Може да отидеш и да получиш най-подробна информация от ембриолозите какво точно се е случило , как са се развивали по дни и кога са спрели!
И все пак при мъжки фактор това ембрионите да не са ок е доста често срещано явление , за съжаление.20% ДНК фрагментация всъщност е висока.И нашата не е по-добре 17%, и ние не успяхме и от 8 яйцеклетки имаме 0 ембриони! Не се отчайвай , събери се и имай вяра че следващия път ще е по-добре ! (Въпреки че не ти се вярва и да ти го казват всички и ще си остане страха в теб при следващия опит )

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 16:38 от Tinkiela

# 398
  • София
Аз също смятам, че 20% ДНК фрагментации са много и ние сме го чували, че не е, но лошият ни опит беше точно с 19%. Като сме задълбавали по темата с абортите са го изтъквали също като възможна причина. Още тогава преди онзи опит бях чела световните статистики, но все пак толкова много двойки успяват  дори с 30%, че си мислех, че и при нас ще стане.

Октомври минахме на консултация при Кристиана и тя ни даде схема за въздържание спрямо опитите ни и спермограмата. Имаше значителен ефект, от 19% на 8% се намали ДНК фрагментацията, мъжът ми си оправи и Хашимотото, намали съответно възпаленията в тялото, така че и това може да е оказало влияние. И все пак при повечето мъже и схемите не помагат, тя ни предложи да пробваме и имахме късмет. Ще видим и докрай какво ще се случи.

# 399
Здравейте. Знаете ли дали в Доверие се прилага ембриолепило при трансфер, на какво мнение е докторът за него, каква е цената и кога трябва да се заяви?

# 400
При всеки трансфер се прилага ембриолепило, което е включено в цената.
Ако искате конкретно Embryoglue, което е патентованият продукт, тогава го заплащате според ценоразписа на клиниката.
Според д-р Станулов няма разлика в ефективността между двете.

Здравейте. Знаете ли дали в Доверие се прилага ембриолепило при трансфер, на какво мнение е докторът за него, каква е цената и кога трябва да се заяви?

# 401
Дори и при свеж трансфер по фонд ли е включено в цената? 
Ако искате конкретно Embryoglue, което е патентованият продукт, тогава го заплащате според ценоразписа на клиниката.

# 402
На мен докторът ми е казал, че точността , с която се трансферира ембриона е лепилото.

# 403
Да, винаги е включено в цената.
Има пациентки, които държат изрично да се използва Embryoglue и си доплащат.
Не си представяйте, че това е лепило, което "залепва" ембриона към матката.
Това е среда с хиалуронова киселина, която улеснява имплантацията.

Дори и при свеж трансфер по фонд ли е включено в цената? 

# 404
Здравейте, бих искала да споделя опита си и наблюдение върху др Станулов.
От доста време с партньора ми правим опити за бебенце. Ходихме на консултация в Турция за инвитро, след това обаче разбрах за д-е Станулов и прочетох доста добри отзиви. Ентусиазирана веднага прецених, че е по- добре да пробвам при него в родината си и тн. Обобщено казано- момичета, ако наистина искате скоро да се получат нещата потърсете мнение в чужбина. Съжалявам, че го казвам, но изобщо не съм доволна от отношението и самия ред и как се случват нещата в “Доверие”. И така…
Ентусиазирана, и с надежда запазвам час при доктора (който естествено е след около месец-месец и половина от самото обаждане) Чакаш месец, отиваш в деня на преглед, който е в 12:00, приемат те към 15:00-15:30. Два три часа е нормално (общо взето се подиграват с надеждата ти и безпомощта ти) пълно е с чакащи, объркани хора, пълен безпорядък. Докторът преглежда по 20 жени сигурно на ден и повече. За мен това не е нормално, супер претоварен професионалист, който нормално вече да обърква и забравя.
Влизам на преглед, траещ 10 минути максимум (защото след мен чакат още 20 човека), изписа ми какви изследвания да направя и след това да отида да ги прегледа. Направих ги, оказа се, че едното не беше Ок, пих лекарства, които ми изписаха по Вайбър. След това направих контролно изследване, запазих си час да покажа резултатите, като пак чаках един месец.
Отивам при него и той супер изморен, бързащ, раздразнен ме пита къде ми е цветната снимка и спермограмата. Аз му казах, че ми обясни като се излекувам пърто, че е трябвало да отида при него, той “е ти идваш, ама на мен ми трябват и други изследвания, аз съм си записал” -“е, докторе Вие сте си записал, но не сте ми казал да ги направя”
Общо взето този човек е толкова претоварен, ме според мен му трябва доста дълга почивка. Мисля, че е добър специалист, но просто ако искате да ви се случат нещата по- бързо, да ви уважават, да се грижат за Вас, трябва са отидете в чужбина.
Аз за съжаление изгубих доста време лутайки се при др Станулов(около пет месеца), период, в който ако по- рано бях отишла в чужбина до сега да съм в 3-4 месец бременна, а не тепърва да започвам с цялата процедура.
Успех на всички❤

Общи условия

Активация на акаунт