Въпроси за TBI Bank - 4

• 16 473
  • 401
  •   1
Отговори
# 105
От служител в офис.

# 106
На чатът ми потвърдиха, че сметката няма такси. Всъщност от къде е информацията, че сметката ще има такса от 30 лв.?
Те пишат за такса неактивност на сметката(без движение), а не месечна такса.

# 107
На чатът ми потвърдиха, че сметката няма такси. Всъщност от къде е информацията, че сметката ще има такса от 30 лв.?

Предстоящи промени .

Тарифа от 21.07  В раздел I

# 108
И това важи само за евро сметката или за всяка сметка при тях?

# 109
  • София
И аз питах в чата и ми отговориха, че евровата сметка е част от Неон и за нея не важи такса замразяване. Но пък някои са питали в офис и са им казали друго. Аз прехвърлих 5лв в евровата, после може да си ги върна в левовата, за да генерирам активност, а догодина ще питаме какво ще правим с ненужната еврова сметка.

# 110
  • София
На мен миналата седмица в чата ми казаха, че се дължи такса за евровата сметка и ако не я използвам, да я закрия в офис. От 01.01 левовата трябвало да стане еврова, но все още не било официално и очаквали информация.

# 111
Таксата важи при нползване на сметката от 180 дни. Не само евровата.

# 112
  • София
Толкова обсъждане и пак не е ясно за таксата за евровата сметка.
"Ако не използвате картата, ще имате такса".
Но аз използвам картата, но само левовата сметка. Но пък евровата е вързана за Неон.
Ясно е, че който не ползва Неон-а, а само го има, ще има такса.
Много са неориентирани тези служители.
Някой писал ли е официален мейл, това би трябвало да е по-валидно.

# 113
Явно и от много писане, объркването става още по-голямо.
Аз им писах мейл още като публикуваха промените. Отговориха:
- нямат такси левовата сметка, свързана с Неон, без значение дали има движение или не, депозитни сметки, сметки за кредити и специални сметки /ако се получават някакви социални помощи, но трябва да бъдат уведомени за такива/.
- Касичка - няма такса ако има сума там, която се олихвява ежемесечно и това се брои за движение. Ако няма сума - няма лихва и ще има такса.
- Евровата сметка, открита автоматично от тях - тя не е свързана с Неон картата и ако няма движение по нея, ще има такса.
В крайна сметка дали, кога и по кои сметки ще начислят тази такса - ще почакаме и ще видим.

# 114
Евровата, открита автоматично, няма такса.
Обаче моята беше закрита служебно от ТБИ, после си открих нова, през приложението. Сега я закрих, че не отговаря на условието автоматично.

# 115
Значи, направо ще си закрия сметката, много много са досадни.

# 116
Забелязвам, че в използването на сметката не са включени например покупки с карта, която е към дадена сметка? Това така ли е? в примера с чата под операции се споменават само преводи(входящи, изходящи), захранване и обмяна на валута.

# 117
Забелязвам, че в използването на сметката не са включени например покупки с карта, която е към дадена сметка? Това така ли е? в примера с чата под операции се споменават само преводи(входящи, изходящи), захранване и обмяна на валута.

Не разбирам точно въпроса, дали се касае за различни сметки от карта Неон, но аз като плащам с карта Неон, веднага в приложението излизат покупките.

# 118
  • София
Забелязвам, че в използването на сметката не са включени например покупки с карта, която е към дадена сметка? Това така ли е?
Не ти разбирам въпроса и аз.

# 119
Явно питат за тази такса от 30лв.
Плащането с нея  пак си означава превод  .
Няма как да има такса,ако се използва картата+ сметката към нея.

Общи условия

Активация на акаунт