Въпроси за TBI Bank - 4

• 16 466
  • 401
  •   1
Отговори
# 90
В офисите изобщо не знаят нищо. Питах 2 служителки, седящи една до друга, и двете додоха противоположна информация. Аз моята еврова сметка я закрих за всеки случай.

# 91
На мъжа ми му казали , че евровата към неона не може да се закрива. Нямало такса за нея, но божа работа

# 92
Еми точно нея уж закрих. Аз друга, освен неон, нямам.

# 93
Когато открих сметката ми трябваше за преводи от друга валута. Превеждах в левове, но понеже су.ата постъпваше от чужда банка, сумата влизаше в евро. Така се оказах и с това нещо, което не би трябвало да е еврова сметка, защото такава ме сую заявявала. По -неприятното беше, че когато пусна парите са ги превалутита в лев, се оказвах редовно с 10 лв. (зависеше от сумата) по - малко. След няколко месеца си открих в ПИБ сметка и там си получавах точната сума.

# 94
На мъжа ми му казали , че евровата към неона не може да се закрива. Нямало такса за нея, но божа работа

Точно нея закрих, да ми е мирна главата.

# 95
  • Пловдив
Онзи ден и аз си открих Неон сметка
С нея получих еврова и касичка.
Захранването и преводите стават за секунди и са без такси.(пробвах и в двете валути)
Със сигурност няма да закривам евровата сметка.

# 96
И аз закрих евровата. Служителката с половин уста измърмори, че нямало да има подобна такса за нея, аз заявих, че това никъде не го пише и няма такова нещо в тарифата и условията им и тя се съгласи. Дори и да излезе така (таксата да не важи за нея) не ми трябват две сметки в една валута след 6 месеца. Та въпроса беше кога, а не дали.

# 97
  • София
Би трябвало да закрият автоматично евровите сметки към Неон след 01.01. Да ни спестят ходене в офис, а и те да си спестят работа. 

# 98
  • Варна
Би трябвало да закрият автоматично евровите сметки към Неон след 01.01. Да ни спестят ходене в офис, а и те да си спестят работа. 
Да, неактивните ще ги закрият срещу 30 лв. Laughing
Предполагам, че има хора които си ги ползват или възнамеряват да го правят, няма как да закрият без да питат.

# 99
И ако някой не е съгласен да му се закрие евровата сметка, какво ще се случи?

# 100
И ако някой не е съгласен да му се закрие евровата сметка, какво ще се случи?

Ами аз няма да си я закривам. През 100-на дни смятам да си прехвърлям по 5-10 лв. -  в евро и обратно. Ако няма движение над 180 дни по сметка по новата им тарифа, щели да начисляват такса от 30 лв. Неясно ми е откъде ще ги вземат. Еднократно ли ще бъде, или изобщо при какви условия, при закриване или желание на клиента за повторно активиране. Например ако нямаш никакви пари по други сметки - вероятно ще се появи минус. Или както аз имам депозит, ще ми нарушат от някой депозит и ще ги вземат ли? Тогава ще се загуби и лихвата. Ще е нарушение на правата ми. Нямам идея. По принцип в тяхна ли тарифа четох или по други банки, а май важи за всички банки, че имат право да си взимат при начислени такси от всички положителни сметки на клиента, за удовлетворяване на техните интереси.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 15:27 от Seiko7075

# 101
Моята не съм я ползвала поне от година.

Току що си писах на чата с тях и казаха, че ползването на евро сметката не е необходимо. Не знаят какво ще се случи със сметката от 01.01.26.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 15:53 от brumm

# 102
Моята не съм я ползвала поне от година.

Ами прехвърлете си сега няколко лв в евровата и към края на годината обратно и така.

# 103
Никой не знае дали ще я хване тази такса от 30 лв., така че за всеки случай е по-добре да се закрие, защото след 20 ли беше, този месец, ще се начислява при сметки без движение >180 дни.

# 104
На чатът ми потвърдиха, че сметката няма такси. Всъщност от къде е информацията, че сметката ще има такса от 30 лв.?

Общи условия

Активация на акаунт