Въпроси за TBI Bank - 4

• 25 844
  • 622
  •   1
Отговори
# 585
Банките са задължени да идентифицират клиентите си на основание Закона за мерките срещу изпирането на пари.

# 586
Чак за сканиране и на мен ми е странно, но в банка по принцип никаква работа не се върши без документи за това... Ако ще и 5 лева да са, няма как да си ги подавате идни на други като семки на сергия, просто не работят така банките. Те после как да ги осчетоводят тия пари, ако няма документи кое откъде идва? Не е до индивидуално проследяване, няма и да си измислят работа ако никой не ги кара.
За малки суми щом не ви се занимава, използвайте ги по магазините, там няма нищо да попълните.

Знам как работят банките! Аз съм клиент на TBI, като се въведе номера на документа в системата, ще се поява в нея, затова ме учуди сканирането на личната карта.
А относно малките суми - писах, че това са парите на децата, които искаха да им се обърнат в евро. Аз пари в брой почти не ползвам, освен на зеленчуковия пазар или за билет в автобуса.

# 587
Сканират личните  kарти в TBI от доста време.

# 588
Ами може и да им е една и съща процедурата за техни клиенти и за другите, съмнявам се някой да си играе отделно да разписва за двата случая как да е. Много по-просто им е да действат по един и същ тачин с всички.
А тях честно казано не ги бърка особено тези пари каква сума са, дали са на деца или колко кеш ползва накой по принцип, те си вършат работата просто.

# 589
Това прочетох току-що:

"Един от основните проблеми, на които обръща внимание председателят на "Активни потребители“, е изискването на допълнителни документи при обмяна на малки суми. "Ако отидете да смените 100–200 лева, ви дават папка с декларации, което е абсолютно ненужно. Това е опит за събиране на информация от човек, който не е клиент на банката и няма да бъде такъв“, каза Николов. По думите му подобни практики нямат законово основание и демотивират хората да използват банковите клонове.

По отношение на изискванията за произход на средства, Гълъбинов напомни, че законовият праг е значително по-висок. "По Закона за мерките срещу изпирането на пари декларации се изискват при суми над 30 000 лева, тоест около 15 000 евро. В момента обаче се искат документи дори за най-дребните суми, което трябва да бъде коригирано“, подчерта икономистът."

Към момента всяка банка се пробва с това-онова.
Поне в TBI /вероятно като техен клиент/ не искаха да декларирам произход на неголяма сума, което вчера в ДСК не беше така.

# 590
На мен вчера ми казаха, че нямат налични евро и не ми смениха , внесох си в сметката само .
Блокирани пари от 12 ноември за неуспешна онлайн покупка не са отблокирани още . Уж щеше на 45 ден автоматично да стане , питам в офис, нямали достъп . Питам на чата , проверяват , да изчакам празниците , работните дни, сега трети ден чакам техническа проверка ...

# 591
Днес имах разправии в общината. Трябва да платя едно удостоверение. С Револют не стана. Викам, как НАП приема Револют, даже виртуална карта, вие не? Вадя ТБИ. А, и с тази не може. Защо и с нея не може - ами на един човек не му я приема тази оранжевата. Моята обаче я прие, слава Богу. Трета нямам, и кеш нямам.

# 592
Днес имах разправии в общината. Трябва да платя едно удостоверение. С Револют не стана. Викам, как НАП приема Револют, даже виртуална карта, вие не? Вадя ТБИ. А, и с тази не може. Защо и с нея не може - ами на един човек не му я приема тази оранжевата. Моята обаче я прие, слава Богу. Трета нямам, и кеш нямам.
TBI ,ако не става винаги слагам контактно в устройството.

# 593
А по повод твоя случай, че са ти сканирали картата при обмяна на парите, да ти кажа, че на мен ми искаха три имена и ЕГН, в аптеката Grinning , понеже платих с карта лекарствата на майка. Нищо не ме учудва вече. Sunglasses

# 594
  • София
А по повод твоя случай, че са ти сканирали картата при обмяна на парите, да ти кажа, че на мен ми искаха три имена и ЕГН, в аптеката Grinning , понеже платих с карта лекарствата на майка. Нищо не ме учудва вече. Sunglasses

Извън темата за ТБИ - от години купувам лекарствата на ММ за кръвно и ИР по НЗОК.
Всеки път записват и моето ЕГН и имена - да се знаело кой ги взема. Сакън, да не му изпия Глюкофажа.....
Вчера бях в офис на ТБИ по друг повод. Един човек си купи Е, за следващия останаха към 40 Е. Явно нямат постоянна и сигурна наличност.
Във всяка банка сканират ЛК при парична операция, независимо от сумата. Водят го нещо като актуализация на проверките за сигурност.

# 595
На мен само в тази аптека ми искат по-подробна информация. За мои лекарства, за цистит, да не мислите някакви опиати, ми искаха името на моя ЛЛ. Иначе в Спиди от доста време сканират ЛК, не само да я видят.

# 596
  • София
Да, за всичко, което се издава с рецепта са длъжни да я погледнат и да запишат името на ЛЛ. Но по-лесно е да попитат вместо да се взират в рецепти, написани с левия крак. А и като няма рецепта човек, така се застраховат защо са продали лекарството.
Обясниха ми го в Ремедиума до нас.

# 597
Защото са по Здравна каса. Няма нищо общо с банката според мен. Представи си ситуация, в която някой иска да вземе лекарствата на майка ти и по някаква случайност знае, чул е ЕГН. Нормално е да искат ЕГН и имена на получаващия.

# 598
Как ще ги вземе, нали трябва и да ги плати. Simple Smile

# 599
Ще ги плати, те са с отстъпка. Моят инхалатор на свободна продажба струва 50 лв, а по здравна каса 9. На сина ми лекарството за месец е 100 лв, а по здравна каса 17. Ще ги вземе и плати и още как.

Общи условия

Активация на акаунт