Двойният стандарт с който мъжете ни третират!!!

• 8 667
  • 191
  •   1
Отговори
# 150
Маникюрът е козметична процедура, която включва почистване, оформяне и лакиране на ноктите на ръцете, както и грижа за кожата на ръцете. В по-широк смисъл, маникюрът може да се отнася и до добре поддържаните нокти на ръцете като цяло.
Да потретим-маникюр не е = на орлови нокти.
Маникюр е дори задължителен за мен за медицинско лице, да показва чистота и спретнат външен вид. Чистият маникюр е с хубава, здрава плочка, чиста и поддържана. Маникюр може да има и без лак.
Здравно лице без поддържан маникюр в този смисъл за мен е равносилно дори на липса на хигиена.
Та хайде да не изкривяваме същността и да не жалим чак толкова много.
За протокола-не съм първа младост, по-скоро клоня към трета възраст и въобще не иде реч за това с какво някои са свикнали. Ето-аз съм от поколение, което уж не е свикнало.
Хм, Клеопатра е "работила" доста "престижна" професия за времето си-владетел. И не е пропуснала да се разкрасява.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 09:28 от фаастък

# 151
  • Out of the Mix
Задължително маникюр, не огънат и грозен, орлов, но хубав, изразителен, секси и поддържан.

Маникюрът, косата и изражението, излъчването, усмивката правят жената. Simple Smile

Мъж да ви го каже и да се кротнете. SmirkSweat Smile

# 152
Теб не те броим, дето беше вица: Да излязат всички мъже напред, Ревокър, ти къде?

фаастък, знаеш за какво говорим. Маникюр са цветните, дълги, лепени или пуснати на дължина нокти. Другия вариант съществува семантично, но не го използваме в ежедневието.

За нормалния "маникюр"е напълно достатъчно да си изрежеш ноктите и да ги оформиш с пила. Да ползваш щедро крем за ръце. Това е.

# 153
Няма нормален и нениормален маникюр, сори. И не, маникюр не е цветни дълги нокти. Всичко по грижата за ноктите е маникюр.
Толкоз.

# 154
Равенството ми дава права да имам право да живея както искам.
Не знаех, че щом имам права съм длъжна да ходя на война, да бъркам бетон и други глупости.
Равенство и права ми дават право да живея, работя и съществувам както аз искам.

Колкото до кифли силиконки. Изкуствени мъже, комплексирани си ги харесват. Познавам такива.
Имат си фенове. Има мъже, които не харесват такива и като видят такива същества едвам се сдържат да не прихнат да се хилят.

# 155
Значи когато ММ си отреже ноктите си прави маникюр
Силно се съмнявам че ще се съгласи

Особено предучилищна момче, да каже това в групата “майка ми ми направи маникюр”

Уточнихме каква е разликата в масовото неформално възприемане на поддръжката на ноктите.
Както ти каза: толкоз.

# 156
Последно: Услугата Мъжки (класически) маникюр, включва: обработка на нокът, кожички, заздравител, олио, крем
Не работя маникюрист, ако ме заподозряхте.
Тук е веселба:)

# 157
Ами не. Не говорим за това. Говорим за цветни дълги нокти като проблем в медицинските работници.
И как до преди малко всякаквата поддръжка на нокти се смяташе за маникюр (толкоз), сега вече заздравител се прибави към дефиницията.
За някои забавно, за други лека досада вече

# 158
Ако ти се чупят ноктите, един заздравител си е опция Simple Smile
Това по-горе не е дефиниция, а копирах услугата от салон, за да не давам линк на салона, то си пише и Услугата.
А дефиницията за маникюр я взех от  съвсем друго място и си личи. Зазрдавител се вписва идеално между другото в поддръжката. Влиза в графа здрава плочка, ако липсва такава заздравителя идва съвсем на място.

# 159
  • Далечният изток
Цветни как да е, дълги нокти за медицински работници са проблем, с това мисля, че всички се съгласихме. Но... Това не изчерпва маникюра като цяло, защото както и назад нагледно посочих, има маникюр с къси съвсем нормални нокти.
Разминаваме се нещо в дефиницията ми се струва. Маникюр не е задължително да са дълги орлови нокти.

# 160
Дренка иска да наблегне, че е пропедевт-клиницист, демек, обучава студенти в някаква клиника, само не разбрах каква специалност.  Клинична психология, отново предполагам. И как студентката, която иска да мине практика при нея, трябва да си разгради хиалурона в джуките, и да си отреже ноктите,щото много я дразни.  Ма то май всички хора я дразнят, особено жените.
Темата е за корекции, не за поддръжка на нокти. То още малко и да отидеш на епилация или зъболекар ще го изкарате корекция.
Пак казвам, това, да си режеш ноктите и да ходиш редовно на зъболекар, фризьор, да се къпеш и обезкосмяваш, за мен не спада към корекциите.
Ама щом Дренка приема това да се поддържаш като пречка за професионално развитие и се дразни от такива жени, си е неин проблем.
Не съм й на нивото на психологията на професионален психолог, че да я разбера. То дълги нокти могат да пречат и на работата на жена инженер, ама да не набляга колко специална професия упражнява.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 10:51 от Прекрасная Василиса

# 161
И абсолютно същото важи за косата.
Ако лилаво е не ви се връзва, то всяка втора жена е руса и си залагам главата, че не е естествено руса. Особено в лекарската професия, възрастните жени са руси, по-лесно се поддържа побеляла коса с по-светъл цвят. Червеното с какво се различава толкова от лилавото?

# 162
Чувала съм ужасяващи истории за 'инциденти', поради дълъг маникюр, по време на операция. Това е абсолютно недопустимо и само в България може да се случи, от европейските страни.
Моя приятелка е доктор в Германия и само лятото когато е отпуска си позволява лак на ноктите, като си тръгва ги изчиства задължително. Там могат да не я пуснат да работи, ако я видят с лак и маникюр.

# 163
За хирургия има стандарти. Няма как да има щети заради маникюр, това е градска легенда. Въпреки, че е хубаво да научим, че медицината не е математика, а хората над скалпела не са роботи (умишлено не употребявам думата лекарска грешка, защото това е съвсем друга тема). Та, ако в хирургията всичко се изчиства (то същото важи и за пациента, поставен на операционна), то косата дори да е пембяна, е скрита плътно под шапка и цветът и не пречи по никакъв начин. Ботокса в гневната бръчка-също.
Доктор не е само хирург.
Последно бях при мъж хирург да обработи абсец. При сваляне на ръкавиците нямаше как да не забележа безупречния му маникюр. И жените гледаме някои неща.

# 164
Дами, темата е за естетични корекции, не е за маникюр, и има ли той почва при медицинските специалисти. Ама пусто, явно Дренка много се дразни, като види някоя натокана мацка, защо ли.

Общи условия

Активация на акаунт