Двойният стандарт с който мъжете ни третират!!!

• 8 663
  • 191
  •   1
Отговори
# 135
  • Somewhere far away
Пишем , за да ви кажем че медицинско лице в каквото и да специализира не трябва да има нокти. И не ме интересува ходи ли всяка седмица на маникюр или не.

# 136
  • Далечният изток
Пишѝ, за да ми кажеш, че медицинско лице не трябва да има гадни и нечистоплътни нокти, а не че не трябва да има маникюр.
Много си далече от истината.

# 137
Пишем, за да ви напомним/уточним, че има правила и принципи на добрите практики, не се интересуваме от вашите нокти, нито колко пъти ходите на маникюр.

# 138
Е то това е въпрос - защо им се прави секс с жени с  хиалуронови устни и орелски нокти? Сексапилно е значи.
Защото знаят, че се съгласяват лесно и не се налага много да ги свалят.

# 139
Не се скубете.
Като цяло няма в нито една стабилна професия жена с орлови нокти.
За лекар, зъболекар, хирург дори няма да коментирам.
Останалите си е до вкус и реноме – аз, ако ми се яви мениджър или адвокат с тези модерните нокти дето не си представяме как си бършат дупето с тях, нито ще ги наема, нито ще им се доверя. Но свят свободен, воля също.

# 140
По темата: - Равенството е най-ужасната от всички несправедливости!

Скрит текст:

Има надежда!

# 141
Сестра ми е лекар в бърза помощ във Франция. Не само, че не може изкуствени нокти, но не може дълъг маникюр и няма право да слага лак, докато е на работа.
Работила съм във фирми, където беше забранено да се показват татуировки. Имах колежки идваха на работа покрити от глава до пети. Канадците много обичат да татуират цели крака например, или цели ръце, врат, някои и по шията имат, по деколтето и лятото се чудеха как да се омотаят, че да не се виждат. Няма къс ръкав, няма запретнати ръкави. Покрити като араби, някои цяло лято с поло изкарваха.
Така, че има си професии и фирми, където някои неща са забранени.
Аз лично не бих отишла при какъвто и да е професионалист, ако се е обезобразил до степен да предизвиква смях. Някак си веднага ми олеква и започвам да се съмнявам в професионализма му. Отделно, че ми е неприятно да ги гледам, като са прекалили.

# 142
Аз мислех, че става въпрос за корекции от типа на на джуки, нос, скули, ботокс. С които коригираш нещо по себе си. За да впечатлиш мъжете. А не за нокти, които се режат за 5 минути. А и нямам впечатления, че мъжете се кефят на дълги, шарени нокти, бас държа, че това е последното нещо, което забелязват в една жена.  Гледат фигура, лице, кожа, коса, дрехи, цялостно излъчване..
Ама ако някоя запусната леля, с висящо шкембе, с лице, цялото сбръчкано, подпухнало, на петна, си сложи огромни изкуствени нокти и мигли и си мисли, че мъжете ще я харесат заради това....
Пък да ходиш с мръсни, изпочупени нокти, е като да не си обръснеш краката.
Но тук мисля, че не говорим за такива случаи, или за визия тип пънк, дарк метъл...

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 06:27 от Прекрасная Василиса

# 143
  • Down south
...
Работила съм във фирми, където беше забранено да се показват татуировки.
Така, че има си професии и фирми, където някои неща са забранени.
+100
В компанията, за която работя видими татуировките, цветни неща в косите, дълбоки деколтета, грабливи нокти и пр. са недопустими в работно време.

# 144
Татуировките, оправените зъби и нокти от кога спадат към корекциите?

# 145
Коя професия забранява оформяне на вежди и промяна на цвета на косата, формата на маникюра и подобни козметични промени? Или корекция на носа?

Иди на зъболекар или гинеколог/терапевт с орлови нокти и пак ще говорим, може и да заповядаш да видиш какво се случва с ноктенцата на студентки от медицински специалности, които се обучават при мен. За устенцата - сами разбират, че или сменят професията или си оправят визията.
Наскоро водих практикум по функционална диагностика, едната от участничките се ядосваше, че не може да изпълни техниките….Иди ги направи още по-дълги и извити и ще разбереш защо не ти се получава, ѝ рекох.
1. Маникюр не е = на орлови нокти.
2. Оформените вежди не пречат на гинеколога, нито на стоматолога.
3. Имам у дома студент медик, няма нужда да "заповядвам" никъде. Има поддържан маникюр, не орлови нокти. Но-има маникюр. И си оформя веждите.
4. За "устенца" аз никъде нищо не съм писала, но последно изпитващата - доцент, на един от най-сложните изпити през цялото следване бе жена, с направени "устенца" - това значи леко попълване и перманентен грим. Не пречат на професията очеивдно, нито на проведения тежък изпит.

Та някои няма нужда да ходим-имаме си ги у дома. И въобще не е вярно това, което пишеш. Може да е релевантно единствено за твоето обкръжение, хора всякакви. Но прическа и маникюр/смяна на цветове и визия, козметична поддръжка няма как да попречи на която и да е професия. Корекции някакви също. За повечето околните дори и не подозират.
ПП. уау, и татуировките добавям. Имат и татуировки, които не са попречили. Когато човек не демонстрира и поведението му е адекватно, облеклото е съобразено с изискванията и условията, а уменията са професионални, тези неща остават на ниво личен живот и никой не се сеща даже за тях.

# 146
Ама какво общо имат татуировките.  Авторката си е формулирала ясно темата. Татуировките не съм разбрала да са част от женския арсенал за привличане на мъже. Нито орловите нокти.

Не знам да има фирми, които забраняват ботокс, хиалурон, или да си изрусиш косата -  все неща, които повишават сексуалната привлекателност.

# 147
Защото се споменаха, ги споменах и аз, допълних.
Абсолютно съм съгласна с това, че никъде не се забраняват изброените интервенции и разкрасителни процедури. За огромна част от тях никой не знае даже, как ще ги филтрират?

# 148
  • Далечният изток
Ето ви примери за съвсем нормален маникюр, тоест поддържани нокти. Не знам защо някои като чуха маникюр и им се привиждат мръсни и гадни нокти... Може ли медицинско лице да има такъв маникюр или не?!

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 10:49 от AIDA_N

# 149
И Дренка е права и фаастък е права (за съжаление)
Ние сме едно-две поколения за които чистота и стерилна чистота са задължителни в болниците, но растат (и стават медици) деца, свикнали да виждат маникюри и корекции навсякъде. Тяхното ново нормално след 50г ще е навсякъде, вкл. в здравната система

За мой ужас де

Общи условия

Активация на акаунт