Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 31 051
  • 676
  •   1
Отговори
# 480
ЛЛ изписа милурит 100 мг по едно на ден - дали ще помогне? Според ЛЛ не е притеснително щом няма симптоми, но аз настоях. Пропуснах да питам личния, та ще питам вас - мъжът ми пие бета блокер за намаляване на пулса, дали може той да причини висока пикочна киселина?

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 07:04 от Margarita1976

# 481
Здравейте, това са резултатите от урина на дете на година и 10 месеца. Доколкото виждам има някаква ИПП. Възможно ли е да е замърсена урината при взимане. Да пусна ли изследване утре пак?

# 482
Здравейте!
Моля за мнение относно долните резултати. Гледам, че уж всичко е в норма, но за първи път изследвам гликиран хемоглобин и инсулин, и нищо не разбирам. Причината, поради която ги направих е гнойни образувания по тялото, най-вече на подмишниците, но и по други места на тялото имах тази година. На 28г. съм. Дерматолози досега не са успявали да ми помогнат.
Скрит текст:

# 483
Тези изследвания са добре, за добър сутрешен инсулин се води около 5-6.  Но това че сутрешния инсулин е ок, не изключва на 100% ИР. Най-добре е когато има основателни съмнения да се направи обременяване. Често съм срещала резултати с добър сутрешен резултат и после на 60 и 120 мин. лъсва проблем.

# 484
Здравейте, това са резултатите от урина на дете на година и 10 месеца. Доколкото виждам има някаква ИПП. Възможно ли е да е замърсена урината при взимане. Да пусна ли изследване утре пак?

Никой не може да каже дали е замърсена или друго. Има ли някакви признаци детето? Урината има ли мирис, мътна ли е? Как я взехте точно? По принцип трябва да измиете добре с вода, да подсушите с чиста (неизползвана преди това кърпа) и да лепите колектора? С колектор ли събрахте всъщност или детето вече е без памперс?

# 485
И явно е пускана и кръвна картина, как са там нещата? И детето как се чувства?
(СУЕ е гранично, затова путам другите как са и дали клонят и те към някаква инфекция)
И да, няма как някой да ви каже дали е замърсена урината или има проблем. Бих пуснала пак и ако се вземе добре и в стерилен контейнер, направо бир хазделила на две и да пусна обикновена и стерилна за микробиология...

# 486
И ПКК е пусната, там всичко е в нормите, няма абсолютно нищо различно в поведението на детето, нито симптоми на инфекция. Днес пуснах пак урина, това са резултатите.

# 487
  • София
Но има левкоцити, който по спомен са индикатор за инфекция. Или поне така ни беше казвала нефроложката и това следяхме тъй като дъщеря ми беше вечно с бактерии.

# 488
левкоцитите и алкалното пх ми навяват мисълта за песъчинки или камъчета в бъбреците.  Преразгледайте водата и храна и отидете на ехограф да погледнат

# 489
Седимента го няма?

Но има левкоцити, който по спомен са индикатор за инфекция. Или поне така ни беше казвала нефроложката и това следяхме тъй като дъщеря ми беше вечно с бактерии.
Лекували ли сте и как тези бактерии?

# 490
  • София
Да, с антибиотик

# 491
Седимента го няма?

Лекували ли сте и как тези бактерии?

Качила съм грешната снимка, извинявам се.

# 492
  • София
Някой може ли да коментира следното от извършено ЕКГ на 16год момиче. ЛЛ е казала леки отклонения и след 30 дни пак контролен преглед, но се чудя дали не трябва и др консултация. А тя усеща висок пулс (мери го с пулсоксиметър), стига и до 120 сутрин,  после пада на около 80, 75.
Скрит текст:

# 493
Аз не мога да коментирам ЕКГ-то, но щом има висок пулс е хубаво да се провери щитовидната жлеза.

# 494
А защо не отидете на кардиолог? Аз първо това бих направила на ваше място. Трябва да се направи ехокардиография на сърцето. Само с ЕКГ понякога е трудно да се хване, ако има проблем.

Общи условия

Активация на акаунт