Червила, глосове, балсами и моливи за устни – 3

• 21 790
  • 522
  •   1
Отговори
# 495
Ето това течно матово червило на Mac не изсушава, поне при мен - https://www.notino.bg/mac/retro-matte-liquid-lipcolour-matirassh … rvilo/p-15701297/
Почти не го усещам на устните, лошото е, че това върви и с ниска трайност.

Да, на МАК повечето червила не изсушават според мен.

# 496
  • София
При мен, всичко на МАС изсушава ако се носи непрекъснато, дори балсамите им. С Диор, Шанел, Тоo Фейсд, нямам подобен проблем.
МАС ме изкушават с шантави опаковки, сетове, консистенции, всяка година се лъжа с поне 2-3 Mr. Green

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 16:49 от nad_tab

# 497
Да, доста са изкушаващи :д Явно си е и до човек, но аз не нося често де, явно това ме спасява.

# 498
На МАС имам само глоса, червила нося Диор, Шисейдо и ISL

# 499
Матови течни формули, на които много се кефя:

Ofra - Long lasting liquid lipstick Не ги водят експлицитно мат, уж са велвет, но нали, не са глоси, та ги вкарваме в тази категория. Много, много комфортни и със суперлекота на устните.

Powder Kiss Liquid на МАС определено имат трансфер, но пак - тънка формула, не се усеща на устните, суперпокривност, изтрива се по окей начин.

Love Me Liquid Lipstick на МАС беше фантастична формула, с тъга видях, че са ги спрели... 

Matte Pro Ink на Catrice също много ми допадат, особено за тази цена са страшно попадение. Имат много нежен блър ефект дори.

Размисли за фактора "издръжливост"
Скрит текст:
Но държа да уточня, че аз от червило, което стои 8 часа, нужда нямам. И без това никое червило не остава толкова време в безупречно състояние. Да, пигмент има, ама аз не искам някакъв пигмент и да изглеждам червосана, а искам да изглежда добре - равномерен цвят, ясни очертания, наситен цвят и ако се изтрива, да се изтрива благородно, не да приличам на дъвкана от куче или целувана в храстите. Ако стои 3-4 часа и/ли преживява добре 2 чаши вино и салата, ми е отлично. След сериозно ястие е ясно, че ще подновявам и тогава ми е в огромен плюс да се наслагва добре - нещо, което за ултра издръжливите формули (които и правят устните на стафида) - кхъмейбълинкхъкхъ, обикновено не важи. Или да мога да го изтрия и нанеса отново.
Не съм въобще по touch ups и навън съм малко като мъж с дамска чанта Laughing - нося пари, телефон, ключове. Никакви кърпички, резервни работи, ластички, нищо, никакъв грим за подновяване... освен червило. (Сега, ако съм с колата, е друго, там имам всичко необходимо и за цялостна рутина от-до, само дето душ не съм си монтирала Grinning) Просто е хубаво да имаме реалистични очаквания според мен, струва ми се, че в понятието за "издръжливост" на червило се залагат някакви фантасмагорични очаквания, които всъщност са силно непотребни за ежедневието на един редови човек, който не е хирург, стюардеса, в модния бранш или още някаква професия, в която хем имаш ужасно дълги часове работа на неудобно място, далеч от огледало явно, хем съдят за теб по външния вид и е от ключово значение да си с червило. Каквото и да е, щом можеш да отидеш до тоалетна, можеш и да подновиш червило Smiley Извънземната издръжливост винаги е за сметка на нещо друго - я комфорт, я външен вид на устните, а те като фактори поне на мен са ми по-приоритетни.

Винилът на Мейбълин при мен държи наистина много, случвало се е да се събудя от следобедна дрямка с него и все още да е в отлично състояние. Не ми изсушава, а съм го носила по седмица без прекъсване, не лепне (но и следвам инструкции за нанасяне), чууудно ми е. Подновявам 35 Cheeky за трети път, а вече имам и още 2 нюанса. Имало е случаи и цял работен ден да изкара, но е сравнително светъл нюанс и вероятно това помага. Трябва да взема някой от по-ярките и да видя как ще е с него.

# 500
И аз не държа на трайност, винаги мога да го подновя, предпочитам кремести формули, а не тебешир.
Изсипах лаковото диор на покривката, ейййй сматайте няма изпиране. Вкорави се все едно блажна боя. И я хвърлих. Та такава яка химия не ми се ще да поглъщам!

# 501
  • София
"Винилът" на Maybelline с нова формула ли е, или си е същата?

# 502
Аз не отчитам промяна, последният ми закупен е отпреди 2 месеца (или по-малко).

# 503
Да се похваля аз с нещо интересно и леко необичайно Stuck Out Tongue Winking Eye

Това пише на капачката.

Това е продукт от оригиналните аксесоари на Audi. Второто имитира start stop бутона на автомобила.

# 504
  • В морето
Това е продукт от оригиналните аксесоари на Audi. Второто имитира start stop бутона на автомобила.

Е да, а ти защо смяташ, че си го купих иначе? Те и само в сервизните/продажбените центрове ги продават.

# 505
Момичета, моля за помощ.
Отчаяно търся Pupa lip liner в цвят 004, молива го предлагат в сайта на makeup, но цвета не.
Къде във физически магазини в София мога да го намеря евентуално?

# 506
# 507
  • София
Момичета, моля за помощ.
Отчаяно търся Pupa lip liner в цвят 004, молива го предлагат в сайта на makeup, но цвета не.
Къде във физически магазини в София мога да го намеря евентуално?
Последно го поръчах от горния сайт -  https://pharm.bg/moliv-za-ustni-12-g-pupa-true-lips-lip-liner-04-plain-brown и не вярвах, че ще дойде. Няма го никъде! А вие пробвали ли сте го или го търсите, защото е мега вайръл, особено сред руските влогърки и инстаграмърки? Simple Smile

# 508
Не съм го пробвала, но търся от много време подобен нюанс, добра работа ми вършат Mac Whirl и Bobbi Brown Pale Mauve, но първият ми е твърде розов и топъл, а втория ми е по-светъл отколкото ми се иска. Сякаш Queen Vibes на Catrice e в десетката, но от него ми кървят устните, много сух. иначе за парите си е топ отвсякъде.
Благодаря Ви!

# 509
  • София
Не го препоръчвам без проба, доста е специфичен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт