"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 141 051
  • 3 843
  •   3
Отговори
# 3 435
а за работещи не виждам кое е чудното да имат шестцифрени.
Чудно е да. Повечето са с кредити за 20 години напред

# 3 436
Никой не отрича, че има корупция и не са само тия два тюфлека с Роби Уилямс.  Това е нещо, което страшно спъва постсоц страните. Сутринта някакви анализатори обсъждаха случая в сутрешен блок и един господин от системата каза, че се борели с тоя проблем, но той бил наследен. Наследен е, така е, от байтошово време даже. Ма трябваше физически да са измрели, а не да се репродуцират в приемниците си.

Само че е тъпо да се прикрива нежеланието да сме в ЕС и ЕЗ с някакви такива псевдо аргументи, демек като си оправим корупцията, тогава да сме там, че иначе не сме достойни. Това е някакво мишкарско говорене. По-хубаво е човек да каже, аз съм против, искам друг път за страната си, който води на изток.  И тогава да се преброим.

Щото някак е тъпо, искам ЕС и ЕЗ, ама нямам  желание,  не сега, ами на кукуво лято...
Това беше едно от условията за приемането на еврото...Много бързо забравяме нещо...Наред с инфлацията, дефицита,корупцията беше една от важните точки...Та повече от ясно е, че вашите хора са лъгали,мазали, стъкмявали за да имакажете браво, за това че няма да има такса за обмяна....

# 3 437
Не знам за теб, player82. Знам, че може и не е толкова непосилно.

Санди, пак питам, депозитите в банките на кого са? На чужди граждани?
Не е нужно да парадираш, много хора водят съвсем нормален живот, без фойеверки и изтъкване, но си спестяват.
Кредит за жилище не значи, че си на 0. Пак може да пестиш.
А за другите кредити - ами това са хора, които трудно могат да си направят сметката, но искат всичко, най-ново и модерно.

Ето статистика, от преди година. Сега са още повече, че заради еврото много хора си внесоха парите в банка.
https://money.bg/savings/domakinstvata-darzhat-nad-85-miliarda-l … va-v-bankite.html

# 3 438
Скрит текст:
Никой не отрича, че има корупция и не са само тия два тюфлека с Роби Уилямс.  Това е нещо, което страшно спъва постсоц страните. Сутринта някакви анализатори обсъждаха случая в сутрешен блок и един господин от системата каза, че се борели с тоя проблем, но той бил наследен. Наследен е, така е, от байтошово време даже. Ма трябваше физически да са измрели, а не да се репродуцират в приемниците си.

Само че е тъпо да се прикрива нежеланието да сме в ЕС и ЕЗ с някакви такива псевдо аргументи, демек като си оправим корупцията, тогава да сме там, че иначе не сме достойни. Това е някакво мишкарско говорене. По-хубаво е човек да каже, аз съм против, искам друг път за страната си, който води на изток.  И тогава да се преброим.

Щото някак е тъпо, искам ЕС и ЕЗ, ама нямам  желание,  не сега, ами на кукуво лято...
Много грешиш, едно е да вървиш по пътя, друго е да стъпиш на него и да считаш, че е постигнато желаното и е достатъчно, а за да не бъдем под средното ниво, спрямо другите, трябва да тичаме.

# 3 439
  • Пловдив
Израстна едно цяло поколение, което също има поколение и нямат никакъв допир до соц-а. Минаха 36 години. И как точно еврото ще промени този манталитет. За мен корупцията е много, ама много важен показател. Не може навсякъде с рушвета. И ако ЕС си е затворил очите за този показател, еврото нищо няма да промени. А, както виждаме, по чуждестранни медии сме изпъчени с корупцията. Мен, лично, ме е срам.

# 3 440
Израстна едно цяло поколение, което също има поколение и нямат никакъв допир до соц-а. Минаха 36 години. И как точно еврото ще промени този манталитет. За мен корупцията е много, ама много важен показател. Не може навсякъде с рушвета. И ако ЕС си е затворил очите за този показател, еврото нищо няма да промени. А, както виждаме, по чуждестранни медии сме изпъчени с корупцията. Мен, лично, ме е срам.

Това е така, но какво общо има с еврото? Корупцията пречи ли ни да сме в SWIFT  системата например? Еврото е просто инструмент, каквито са парите изобщо. И приемането има някои предимства, а да си борим нашите кусури е отделна работа.

# 3 441
От една страна Европа трябва да ни помага да се борим с корупция, от друга не искаме Европа да ни пипа щото сме независима суверенна държава.

# 3 442
Един от + за влизането в ЕЗ изтъквахте,  че ще дойдат чужди инвеститори...Дали?Кой ще инвестира тук, когато още със стъпването на българска земя трябва да търси банкомат, за да си плати рушвет?

# 3 443
  • Пловдив
Именно, нищо общо няма с приемането на еврото. Та, предлагам, розовите очила долу и малко по-умерено във възторга и очакванията.

# 3 444
понеже днес България е волейбол да споменем, че един от най-добрите ни играчи е избрал да играе в Русия.
очевидно там и ще живее. не е толкова страшно да се живее там както си го представяте. а и други наши спортисти са там, както и руски разпръснати из света.

Само че той сам казва, че е избрал да играе в Русия, защото иска да се изгради като състезател в най-силния възможен отбор (който го иска), а не за да му е хубаво извън  залата.

# 3 445
Един от + за влизането в ЕЗ изтъквахте,  че ще дойдат чужди инвеститори...Дали?Кой ще инвестира тук, когато още със стъпването на българска земя трябва да търси банкомат, за да си плати рушвет?

Тук не става дума за крайности - идват на тълпа или никой не идва. Те и сега идват, но след еврото ще дойдат да кажем 10% повече инвеститори. И туристи.

Именно, нищо общо няма с приемането на еврото. Та, предлагам, розовите очила долу и малко по-умерено във възторга и очакванията.

Възторг и очаквания,  както и отричане и очакване на катастрофа, са крайности, присъщи на глупаците.

# 3 446
Не знам за теб, player82. Знам, че може и не е толкова непосилно.

Ето ти статистика - КНСБ твърдят, че за са необходими минимум 1526 лв НЕТНО за да преживееш месеца.
Средната (не минималната) заплата в Северозапада, според НСИ е 2039 лв БРУТО за същия месец, което прави нещо като 1600 чисто. Кажи ми как и за колко години се спестява шестцифрена сума в банката от СРЕДНА, а не минимална заплата? Мога да ти помогна - на година спестяваш около 800 лв, обаче ако заплата ти я индексират с инфлацията, ако не я индексират - сори. За 10 години спестяваш 8000, за 100 години - 80 000.... значи за около 120 години работа, със своевременно индексиране на средна заплата ще имам шестцифрена сума в банката. Виж ако си депутат/министър и/ или участваш в някакви корупционни схеми е съвсем друго.

# 3 447
На мен леко ми омръзна Северозапада да служи за оправдание как сме най-мизерните и смотаните в Европа и няма да ни бъде. Самата аз  по линия на един от родителите си съм от северозапада, и много мога да пиша какво и защо се случи, или не се случи там. И как се получи така, че като ме стегне гърлото, влизам в гугъл ърт да гледам едно нещо, което не съм виждала на живо от десет години.
Обаче стига вече, хората си го правят всичко и то нашите хора, Европа няма да дойде да ни оправи бакиите. Където ги оправят, ще са добре, където не могат/искат не може постоянно да служат за оправдание и обяснение на всичко.

# 3 448
Европа да не си затваря очите.Има изисквания към държавите в съюза...които ние НЕ сме изпълнили...За което получаваме потупване по рамото и за награда-евро...Колко пък да е невинна Европа,щом благославя държава , която не се справя със нито едно от тях.

# 3 449
  • Пловдив
Европа не трябва да ни оправя бакиите. Ние бяхме длъжни да ги оправим, за да покрием критериите. Как и защо, и с цената на какво, ще бъдем приети като на първо и на последно четене, тая работа не е като оная работа в докладите. То пък щом сме толкова добре, защо не идват тълпи европейци да работят при нас. Някак логично е при този просперитет и бърз разстеж. 🥂

Общи условия

Активация на акаунт