"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 189 330
  • 5 115
  •   3
Отговори
# 5 055
Като гледам Румен Гечев че иска  референдум, ми се отщява и  референдум и лев. То си личи  по желанията.
 Бойко каза ,че матриала е калпав, ни е се обидихме. Като знаем кой  и как гласува - също ни се отщява.
 Може да дойде денят. Да ни питат като в Швейцария като станем като швейцарците. Да питат колко да е висока оградата например, регионални въпроси. в София питаха разни неща за благоустройство, в електронни анкети. 
 Някои  искат левът да остане и за това  обикнаха референдумите, правото на зряло общество да решава. А Швейцария кога беше социалистическа държава от СИВ?

# 5 056
Не разбирам, защо някои толкова държат да "преместят" държавата ни на запад, за да бъде в Европа, ако мислят, че не са на мястото си,  да се преместят те, по - лесно ще е, по - евтино ще е. Ще се избавят от българския манталитет и русофилството, ще живеят спокойно и най-вече постигнали целта си. Има и избор, с евро и без евро.

# 5 057
По същата причина, дето някои не отидат на изток.
 Държавата си е в Европа. Преместена е от Аспарух, но твърдят, че преди него си е тук народът под друго име, не сме придошли от изток и  не милеем за него. Моголи не  е нашето.

https://lex.bg/bg/laws/ldoc/2137244903
Добавям закона за приемане на еврото, десетилетен е с допълнения  и актуализация, не е отменен , не е посмял нито един да дръзне отмяна.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 15:50 от Бор_яна

# 5 058

Явно народа е сбъркан.Защо народа чак сега се задейства?Да, знаем бюджета е свински, но какво очакваше този народ от хора, които десетилетия го/ни ощетяват?Защо не скочи по-рано?Доскоро бяха изморени от избори, сега искат нови.

Защото народъТ е друг, както се изписа навсякъде "джен зи" скочиха, независимо, че ги обвиниха, че били тъпи, не били изкарали нито лев и крадели (всеки съди по себе си, нали така).
Тоя народ, дето викаше "евала, излъга, открадна и не го хванаха" вече 36 години обикаля пустинята, не площадите.

# 5 059
Не разбирам, защо някои толкова държат да "преместят" държавата ни на запад, за да бъде в Европа, ако мислят, че не са на мястото си,  да се преместят те, по - лесно ще е, по - евтино ще е. Ще се избавят от българския манталитет и русофилството, ще живеят спокойно и най-вече постигнали целта си. Има и избор, с евро и без евро.
За да изградят хубав и устроен живот тук. А не да ходят по чужди държави. И защото закостенялостта и вкопчването в старото не носят нищо добро. Всичко тече, всичко се променя.

# 5 060

Това би бил логичният избор - Терминал 2 и навън. Обаче не го направихме навремето, защото сме нещо като варената жаба - първо имахме надежди, после малки деца, сега стари родители и някак не намерихме кога да го направим. Пък и народът бавно се русофилизира. Ако бях на възрастта на детето ми, веднага заминавам, защото не храня надежди, че може да се оправим Поне не скоро.

# 5 061
Аз исках да попитам, предвид че избори биха могли да се проведат най-рано февруари, дали би имало риск от сътресения с ЕЗ, ако преди Нова година и през целия януари, когато ще сме с паралелни валути, сме със служебно правителство?

# 5 062
Ние изкарахме няколко години със служебни правителства, какво толкова
А сътресения може да има, колкото да се вдигнат още цените - заради еврото разбира се, не заради политиците.

# 5 063
дали би имало риск от сътресения с ЕЗ
Сътресения може да има само ако ЕС реши да финансира с теглене на огромен дълг войната в Украйна. А ако добавиш, какво разбираш под риск, може даже да съм по-конкретен.

# 5 064
Огромен дълг значи огромно печатане и голяма инфлация.
Те това не са спрели да го правят от 2022 насам.

# 5 065
Огромен дълг значи огромно печатане и голяма инфлация.
Не точно. Заемът ще бъде по начина на нюдженерейшън - емитиране на облигации. Това е вдигане на общата задлъжнялост, разпределено между всички страни членки на ЕС и влече по-високи вноски и намаляване на средства по други ЕС програми. На практика вкарва ЕС в рецесия, добре де не рецесия, а силно забавяне на растежа. Бъдещите плащания дори може да се наложи да се финансират с увеличаване на данъци, но това е вероятен но незадължителен сценарий.
Освен всичко друго такава огромна сума ще насити пазарите...и така.

# 5 066
1000 пъти се обясни, защо такъв референдум не може да се проведе. Остават 24 дни до еврото, хайде приемете неизбежното, че става смешно.

Аз предлагам на 1 януари да се затвори темата и койт' рИвал - рИвал. Да ходят да обменят, че време не остана.

Някой има ли идея защо не се приемат депозитите в банкомати?
Силно се надявам да е заради почивните дни, но дали е така?

# 5 067
То пък едни бедни и една Украйна форевър.... Преди 10000 години, като си пуснах за първи път кабеларка с чуждестранни ТВ, едно от първите токшоута, които гледах, беше с някаква самотна майка на 8 деца, какъв етнос е била, вече не помня, ама сериозно ме впечатли. То и нашите от етноса нямаха по толкова и в най-дивите години. И от какво живее самотна майка с 8 деца, се пита в задачата.

# 5 068
Така е, Европа стана прекалено социална и е крайно време да се спре с потомствените безработни фамилии, с емигрантите, живеещи на помощи с огромните си семейства, които на всичко отгоре лека полека стават политическа ислямска сила. Но това няма общо с Украйна и е отделна тема.
Всеки емигрант трябва да бъде длъжен да работи след преходен период за адаптация и ако не започне да му се реже издръжката. Да не се дава автоматично разрешение за водене на семейството. При първо нарушение на закона да се екстрадира...

# 5 069
  • София
Бях събрала цяла торба с монетки, за да мога да ги изхарча, защото не знаех дали ще се връщам до януари и никой не ми ги искаше. Много тегаво ги пробутах. Бяха 20-30 лева на монетки с различна стойност.
Касовият център на БНБ, който е до The Mall. Там обмених 115 лева, които ми бяха на стотинки по 1,2,5,10.20.50.
Слагат ги на везната, вземат ти скромна такса и ти дават уедрени пари. Даже се оказа, че в машината по грешка са попаднали хърватски куни, чешки и шведски крони и сръбски динари, които ми върнаха.
 Ако ги сортиваш в един плик по 1 стотинка, в друг 2, в трети 5, няма и такса да имаш

Общи условия

Активация на акаунт