"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 285 783
  • 7 670
  •   6
Отговори
# 5 415
Ако ще пишат на тефтери, защо да работят?Кой ще им плати сметките?И Енергото и ВиК ли на тефтерче?И счетоводителя на тефтерче.И НАП на тефтерче...

# 5 416
В тези малки населени места, който магазин може да си позволи да не работи, няма да работи. Никаква драма няма там, където отчаяно се мъчите да я намерите.

# 5 417
  • София
На нас ни е позволено да се излагаме, а президентът защо се излага и му мълчи на Коцето, вместо да заяви, че няма да се унищожават никакви машини, ей така, недвусмислено, като теб?
Коцето се пенявеше пред президента, че БНБ ще реже левовете и ще унищожи българската идентичност, а не машините. Какво може да се каже на това? Спокойно, ще закопаем хартишките под банката и ще си ги пазим?

# 5 418
  • Обран бостан ;)
Тези се познават, да пишат в тефтера хляб и мляко , после ще се оправят, виждала съм сметка в тефтер -700 лв. Та и  без това не плащат.
 Не  е война все пак.

Аха, аха.

И после търговеца отива в склада на едро, показва тефтера и му дават стока за 700 лева.

Значи трябваше вместо еврото, да въведем тефтерното.

Чиста работа. Sunglasses

п.п. Не знам дали си давате сметка колко "интересно" ми е да чета подобни мнения.

# 5 419
Ай да не ги жалим толкоз "дребните" търговци. Все има някоя оборотна хилядарка.

# 5 420
В краткосрочен план - само минуси. Ще има хаос с цени, закръгляния нагоре, кой не разбрал, кой магазинер няма евро да върне. Така ще е докато мине преходния период.
В дългосрочен план - повече плюсове. Хората и сега са свикнали да плащат в евро в Гърция и из Европа. Спестява се нуждата да се обменят пари и смята цената в лева.

# 5 421
Мхм, а тези, дето трябваше да сменят лева за евро  и не им се плащат такси що не ги оставим, а приемаме всички еврото...все имат някоя заделена хилядарка за такси...Имат пари за пътешествия, нямат за такси

# 5 422
  • София
Ако парите ти са в банка,  а не под дюшека, смяната е автоматична и без такси.
Проблемът е за тези в сивата икономика единствено.

# 5 423
След първи януари и за парите под дюшека няма да има такси.

# 5 424
  • София
Няма такси, но оставяш следи и евентуални въпроси от НАП откъде са парите.

# 5 425
Няма такси, но оставяш следи и евентуални въпроси от НАП откъде са парите.

Много неприятно Joy Сигурно и това, че не съчувствам ни най-малко на тези, които ще имат проблем да докажат произход на средствата, ще бъде обявено за липса на емпатия.

# 5 426
Не разчитайте на магазинчетата, за да си обръщате левовете в евро. Не са банки все пак. Големите вериги ще се справят, но по малките ще връщат ресто предимно в левове, щото той ако е отворил с 200 евро депозит, той ще замине до час, два.
Изобщо този, който е прехвърлил отговорността за обмяната върху търговците, е гений...

# 5 427
Шест месеца банките /пощите в малки населени места/ ще обръщат левове в евро без такса. Какво значение има този месец, кой с какво ще пазарува от тази гледна точка. По трудно ще е да плащаш в лева, да ти връщат ресто в евро или обратно, но пък на касовите бележки са изписани и двете.
Как такива неща се превръщат в огромен проблем.

# 5 428
  • Обран бостан ;)
Шест месеца банките /пощите в малки населени места/ ще обръщат левове в евро без такса.
Скрит текст:
Какво значение има този месец, кой с какво ще пазарува от тази гледна точка. По трудно ще е да плащаш в лева, да ти връщат ресто в евро или обратно, но пък на касовите бележки са изписани и двете.

Ако имат наличен кеш. Очертава се да няма.

Тези, които обвиняват търговците, и частниците, че е трябвало да се погрижат по-рано за пари в брой:

Преди 3 месеца заявих евро-кеш.  Все още нямам.

Кой е за бой ?

# 5 429
Шест месеца банките /пощите в малки населени места/ ще обръщат левове в евро без такса. Какво значение има този месец, кой с какво ще пазарува от тази гледна точка. По трудно ще е да плащаш в лева, да ти връщат ресто в евро или обратно, но пък на касовите бележки са изписани и двете.
Днес в най-близкия клон на банка, в която имам сметка ми отказаха, както смяна, така и просто да ми ги внесат по сметка. Вярно, монети, но по 1лв и сортирани по 20 в пакет. Посочиха ми само един клон, който не ми е на път. А ако е само един за 300 000град,не ми се мисли какви опашки има.
(Не ме питайте защо съм събирала по 1лв,имах някаква сантиментслна причина)

Общи условия

Активация на акаунт