"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 285 685
  • 7 669
  •   4
Отговори
# 5 430
За монетите информация имаше обилна навсякъде, включително по националните телевизии къде могат да бъдат обменени още преди месеци. Ето, за притесняващите се https://dariknews.bg/novini/bylgariia/evroto-idva-kakvo-da-pravi … i-obmenim-2440129, не ви се губят монетите.

Емпатия към неподготвени търговци нямам. Нито към тези в сивия сектор, без ПОС устройства и очакващи държавата да им дойде на крак, за да им развърти всичко. Имаха време бол, просто чакаха Господ да спре еврото.
Това вашето не е зона на комфорт, а един огромен гьол. Всеки се измъква както намери за добре.
Далновидните и изрядни търговци са готови.

# 5 431
Скрит текст:
Шест месеца банките /пощите в малки населени места/ ще обръщат левове в евро без такса. Какво значение има този месец, кой с какво ще пазарува от тази гледна точка. По трудно ще е да плащаш в лева, да ти връщат ресто в евро или обратно, но пък на касовите бележки са изписани и двете.
Как такива неща се превръщат в огромен проблем.
Днес в най-близкия клон на банка, в която имам сметка ми отказаха, както смяна, така и просто да ми ги внесат по сметка. Вярно, монети, но по 1лв и сортирани по 20 в пакет. Посочиха ми само един клон, който не ми е на път. А ако е само един за 300 000град,не ми се мисли какви опашки има.
(Не ме питайте защо съм събирала по 1лв,имах някаква сантиментслна причина)
Нямам отговор и обяснение, но и моите монети не ги искат даже в магазини. Ще се постарая да ги изхарча, но като останат ще си стоят, ще ги впиша в завещанието си, един ден може да струват нещо, дори повече. Wink
Истината е, че организацията е никаква и за пореден път се говори едно, а реално се случва друго. После що не вярваме.

Al_Bundy,
Щом си в БГ и имаш бизнес, убедена съм, че имаш вариант А, Б, С ..... Grinning

# 5 432
За монетите информация имаше обилна навсякъде, включително по националните телевизии къде могат да бъдат обменени още преди месеци. Ето, за притесняващите се https://dariknews.bg/novini/bylgariia/evroto-idva-kakvo-da-pravi … i-obmenim-2440129, не ви се губят монетите.

Емпатия към неподготвени търговци нямам. Нито към тези в сивия сектор, без ПОС устройства и очакващи държавата да им дойде на крак, за да им развърти всичко. Имаха време бол, просто чакаха Господ да спре еврото.
Това вашето не е зона на комфорт, а един огромен гьол. Всеки се измъква както намери за добре.
Ами първо трябваше да бъдат подсигури еврАта за бизнеса,после за потребителите.Потребителите имат правото да плащат в лева,търговците нямат право да връщат лева...А не като сега наредила се стрина Марина да подсигури баницата и пликчето за внуците...Или за коледната дълга почивка.В банката-от 50 заявенпакета та,  получени 20.И стрина взела, пък за търговеца няма-"Опитайте утре отново"...Голям зор...

# 5 433
  • Обран бостан ;)
Al_Bundy,
Щом си в БГ и имаш бизнес, убедена съм, че имаш вариант А, Б, С ..... Grinning

Имам варианти до Я. Sunglasses

Това, което ме дразни, че финансовите институции, вкл БНБ, не са се погрижили да има пари в брой.

Остава и те са да изненадани, че ще сме в ЕЗ от 01.01.26. Trollface

# 5 434
Ами великият "бизнес" имаше шест месеца време да си осигури средства. " Самогъзието," по думите на един "бизнесмен", се състои и в това, че все другите са длъжни и все в последния момент се върши всичко , после ревем до Бога. Като не може човек да се занимава с бизнес, не се занимава. Клиентите не са му виновни.

# 5 435
Казах , че и сега са на тефтера, като вземат пенсия, заплата - плащат.  Нямат проблем с обмяна..
 И да ритат, и да не ритат, мандалото  е паднало.
 И вече не ми се чете, за свършен факт вземаш решения, не обсъждаш . Все едно да се тровя сега що не се омъжех за Пешо,  ами за Гошо едно време.   Като трябва да мисля  внуците кога се женят.

# 5 436
  • София
Ами великият "бизнес" имаше шест месеца време да си осигури средства. " Самогъзието," по думите на един "бизнесмен", се състои и в това, че все другите са длъжни и все в последния момент се върши всичко , после ревем до Бога. Като не може човек да се занимава с бизнес, не се занимава. Клиентите не са му виновни.
Бизнеса - и дребния и едрия не беше длъжен да плаща комисиони за превалутиране.
При все, че обясняваха, как всичко безпроблемно ще мине, монети има тирове, банкноти тоже.
Пък сега се очаква банков срив от 31 до 4–ти януари Laughing

# 5 437
Точно така , ние "клиентите" НЕ СМЕ ВИНОВНИ, че търговците/ банките/ не разполагат с достатъчно и навременно,  да си продават стоката(еврото).

# 5 438
Аз продължавам да не мога да си обясня, защо ще има сривове в банките? Как преди над 20 години във Франция нямаше сривове? Защо при нас ще има? Все за 20 години би трябвало да сме по-развити, някак?

# 5 439
Вчера почина гроздоберачката  от Сухиндол на двулевката....

# 5 440
Двулевката е музейно ценна. Малко държави по света имат своя банкнота с такъв номинал.

# 5 441
Жълтите дребни монети трябва да се премахнат.

# 5 442
Жълтите дребни монети трябва да се премахнат.
съгласна.

# 5 443
  • Буркина Фасо
Скрит текст:

Ами първо трябваше да бъдат подсигури еврАта за бизнеса,после за потребителите.Потребителите имат правото да плащат в лева,търговците нямат право да връщат лева...А не като сега наредила се стрина Марина да подсигури баницата и пликчето за внуците...Или за коледната дълга почивка.В банката-от 50 заявенпакета та,  получени 20.И стрина взела, пък за търговеца няма-"Опитайте утре отново"...Голям зор...
търговците имат същото право да връщат в левове. и от това ще се възползват мнозина според мен.

# 5 444
А, моля ви се, ще настане война за закръглянето без стотинки. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт