"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 274 375
  • 7 429
  •   1
Отговори
# 5 940
  • София
Стига моля те. Какви организации. То името им явно е от броя на поддръжниците.

# 5 941
Те тия дето призовават са ясни,  фарисеи, интересни са последователите как лъснаха.

# 5 942
Стига моля те. Какви организации. То името им явно е от броя на поддръжниците.

Едва ли са толкова малко, щом посланията им са предмет на такова оживено обсъждане. Разбира се, винаги има вариант форумът да се използва за разпространение на призиви на някакви маргинални групички.

# 5 943
  • София
ФБ прави чудеса. Нито са толкова известни, нито обсъждани. Като виц ги пускат, защото са нелепи.

# 5 944
И най-много трън в петата на някои потребители, които вместо да се радват на постигнатото се занимават с тях.

# 5 945
  • София
Все партизани са се събрали. Сайта им е пълен с правописни грешки. От основните им цели в устава са преоритетно деструктивни, но пък признаващи европейското право /което е идеологическо противоречие/. Поредните неграмотни патреоти...

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 22:28 от Exter

# 5 946
На стената на Комарницки във фейса ги гледам аз. Смешно е. Но е и доста страшно, като се замислиш, особено полуграмотните мечти за нов народен съд.

Затова е добре да имаме едно наум за съществуването им, тъй като именно предшестващите ги илитерати са осъществили предишния. И това вече не е майтап.

# 5 947
  • Deutschland/HE
Отдавна не са, свършили са тези времена.
Кога за последно пазарува в Турция? Коя турска стока след митата е по-скъпа от българският ѝ аналог? Или пак да дам пример с мебелите.

Говорех за храните, по информация на приятели. Аз не пазарувам в Турция, единствено си купувам "турски" кори за баница, но са произведени в Германия.

# 5 948
ИИ Copilot:
Скрит текст:
Топ 10 търговски партньори на ЕС (по общ търговски оборот)
1.    Китай
2.    САЩ
3.    Обединено кралство
4.    Швейцария
5.    Турция
6.    Норвегия
7.    Япония
8.    Южна Корея
9.    Индия
10.    Канада
Турция е в топ 5, което е изключително силна позиция за държава извън ЕС.
Турция държи 4.2% от цялата търговия на ЕС
Това е огромен дял за държава, която не е член на ЕС.
Търговията ЕС–Турция е над €210 млрд. годишно
Турция е в топ 3 търговски партньори на България
6.7% от целия български износ отива в Турция
 Двустранната търговия е €7.7 млрд. (2024)
Не ми се коментира, но Турция има огромно влияние в икономиката на България и ЕС.

Днес ходих два пъти до различни магазини за да пазарувам. На касата плащането беше много бързо и лесно, без никакви забавяния. Платих в евро и ми върнаха ресто в евро. Никаква разлика нямаше от преди когато плащах в левове.

# 5 949
Както писах преди 2 седмици в цкб казаха на клиент, че онлайн банкиране и карти няма да работят от 31.12 след 21ч. до 2.01.От чисто любопитство проверих на 30.12 до ден днешен:''Моля опитайте по-късно''.Не съм на зор, но се излагат в сравнения с др. банки.Дразнещо е.На пиб си работи.Винаги имаме омразният от някои кеш и в двете валути.
Скрит текст:
Не е като да не бяха крашнали по-мин.лято банковите с-ми в NL.Понеже и там са големи любители на картови разплащания, че парите били ''мръсни'', истинско удоволствие беше да ги гледаш как ходеха като ударени в столицата.По-късно властите им повториха и потретиха да имат в брой кинти за 3 дни.Тези дни бяхме на Коледни маркети в Белгия и Германия, и за мое учудване, там искаха в брой.Холандците нямаха кьорав цент в себе си.Без кеш няма глювайн, няма роквурст, няма сувенир.Българите имаме кеш и почерпихме.Кой, къде ще търчи в тълпите хора да търси банкомат в непознат град?Това беше само на базарите.Аз обичам да си пазя кеша и предпочитам плащане с телефон.В магазини и заведения нямаше проблем.На холандският маркет имаше постерминали.
Русия ни била пуснала в ез?! Пуснаха ни ес шефовете.Казаха нагласете там......Киро питал Урсула, тя отвърнала:Не ме цитирай.Уж доклад през 2027г., после юруш 2025г.''готови сте''.Инфлация хвърчи, ама било спекула.Държавата какво направи като е спекула?Смешна ми е еуфорията, че сме с евро.Клипчета на изтеглени 10кинта, голям праз.Моето мнение е, че политиците ни няма да се дисциплинират.Напротив!Те имат сметка от ез, народа ще плати цената.Тези в сивата икономика също са много доволни от приемане на еврото.Те ще си продължават в същият дух. Wink Да видим какво ще става след 1г. и още по-интересно след 2г.

# 5 950
Смешна ми е еуфорията, че сме с евро.

Тези в сивата икономика също са много доволни от приемане на еврото.

Да видим какво ще става след 1г. и още по-интересно след 2г.

Първо - Еуфория при мен няма нито виждам такава у разумните хора тук.
Второ - Тези от сивата икономика въобще не са доволни, затова ви пускаха опорки.
Трето - то ще видим след една година, ама нали трябваше още сега да видим - да осъмнем с двойни цени, банките да не са подготвени, търговци да фалират и т.н. глупости. Що почнахте да отлагате виждането?

# 5 951
  • София
Избори идват. Копейките трябва с нещо да продължат да лъжат.

# 5 952
Кой разумен човек очаква за 24 часа да се случи всичко - положително и отрицателно!

Де да лъжеха само копейките ....

# 5 953
А защо след две, какво чакаме след две години?

# 5 954
  • Шумен
Ефектите от престъпното вкарване на България в Еврозоната ще станат видими и осезаеми след време. Телевизиите могат да пускат клипове и интервюта колко всичко е лесно, плавно  и наред, защото  отразяват политиката на държавата - за това им се плаща. Замяната на валутата не се ограничава с това, че банкоматът пуска банкноти евро или банковата ти сметка е в евро. Времето показва всичко.

Общи условия

Активация на акаунт