"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 274 430
  • 7 429
  •   1
Отговори
# 5 955
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Смешна ми е еуфорията, че сме с евро.

Тези в сивата икономика също са много доволни от приемане на еврото.

Да видим какво ще става след 1г. и още по-интересно след 2г.

Първо - Еуфория при мен няма нито виждам такава у разумните хора тук.
Второ - Тези от сивата икономика въобще не са доволни, затова ви пускаха опорки.
Трето - то ще видим след една година, ама нали трябваше още сега да видим - да осъмнем с двойни цени, банките да не са подготвени, търговци да фалират и т.н. глупости. Що почнахте да отлагате виждането?
уж си разумен човек.   надали някой е казал, че на 100 % тези неща се се случат 1 мин. след полунощ. то е същото като казваха, че ще станем богати. всеки си прави различни тълкувания. ще има трудности и в двете посоки.

# 5 956
  • Пловдив
По-добри цени в магазините, повече стимул за бизнеса, повишаване на доходите и доближаване на европейски стандарт на живот. Намаляване на спекула, корупция, сива икономика, дисциплина и коректност очакваме. Ако очакваме обратното, все тая каква ще е валутата. 🥳

# 5 957
  • София
Ефектите от престъпното вкарване на България в Еврозоната...
Моля, квалифицирайте състава. Благодаря!

# 5 958
По-добри цени в магазините, повече стимул за бизнеса, повишаване на доходите и доближаване на европейски стандарт на живот. Намаляване на спекула, корупция, сива икономика, дисциплина и коректност очакваме. Ако очакваме обратното, все тая каква ще е валутата. 🥳

Така е,  всички тези неща ги очакваме и ще ги получим. Както ги получихме и от 2007, като влязохме в ЕС до днес - откъде тръгнахме 2007 и докъде стигнахме днес. Има голяма разлика в жизнения стандарт на българина.
Ама като ви се каже това и се почва - ама баба от горнонанадолнище живее зле, ама маргинала бил бездомен...
Не се гледа сульо и пульо, гледа се за големия процент граждани на България. Живеещи зле и конкретни съдби поради житейски обстоятелства винаги ще има. 100 процента щастливи, богати, здрави и млади няма как да са българите. В повечето случаи нещастието е породено от вътрешния мир на човека, а не от това, че е толкова беден, че гладува.

# 5 959
  • Буркина Фасо
Скрит текст:

Така е,  всички тези неща ги очакваме и ще ги получим. Както ги получихме и от 2007, като влязохме в ЕС до днес - откъде тръгнахме 2007 и докъде стигнахме днес. Има голяма разлика в жизнения стандарт на българина.
погледнато реално от 1997 до 2007 пак е имало подобрение на стандарта. след 2007 до наши дни също. както и се очаква след 10-15 год. да сме по-добре, отколкото сега. вижда се, че и с лева сме се справили. очакванията ни са, че  и с еврото ще е така.
не може да се гледа само болшинството защото и в другите крайща на БГ живеят българи. няма как всички да се насадим в Сф. дори и това да се случи  пак ще има зле живеещи.  в Сф и в момента ги има.

# 5 960
  • Пловдив
Ние сме на последните места по жизнен стандарт и доходи заради вътрешен мир. Как не ми хрумна. Каква съм тъпа овца неграмотна. 🫣 През 2007-2008 стандартът ми на живот беше доста по-висок от сега, можех да си позволя доста повече. И сега мога, но ми струва повече. За друг може да е обратното. Лично за мен, от тогава до сега, кривата е надолу.

# 5 961
Пак гледаш твоя частен случай, никой не се интересува лично от теб. Нека не гледаме частни случаи. Очевидно е, че по-голямата част от българите живеят днес по-добре от 1997 и от 2007, даже и в малките градчета и селца. Има и статистики за стандарт на живот и той се повишава значително след влизането ни в ЕС. А от 1997 до 2007 също се повишава  заради валутния борд и строгата финансова дисциплина от това. Финансите ни вече не са в ръцете на румен гечев и подобните нему. И какво значи, че сме сред последните - в ЕС все някой трябва да е последен и вече не сме ние, а унгарците под мъдрото ръководство на путиниста орбан. А я сравни нашия стандарт с този на сърбите, македонците, молдовците, черногорците. Айде да видим дали не сме по-богати.

# 5 962
Dazel, твоето прилича на драмата на гастърбайтерите - като изкарваха 500 евро и пратеха 100 тука на родата и тя живееше добре, а те бяха богове в очите им! Това обаче доведе до обезлюдяване на страната ни, българчета се раждат в чужбина , но не и тук!
Така е и аз страдам от уравновесяването на стандарта, друго си беше 1000евро доход, при среден за страната през 2007 200-250евро, А 1000 се изкарваха със затворени очи и подбивайки цените на конкуренцията от ЗЕ

# 5 963
През 2007-2008 стандартът ми на живот беше доста по-висок от сега, можех да си позволя доста повече. И сега мога, но ми струва повече. За друг може да е обратното. Лично за мен, от тогава до сега, кривата е надолу.
И причината за това е ЕС или лошото стечение на обстоятелствата в твоя конкретен случай?

# 5 964
  • Пловдив
Аз живея в България и съответно получавам доходи в български лева. Никога не съм живяла в чужбина и не мога да направя такава съпоставка. Всъщност, в момента доходите ми са по-високи. Наистина някакво стечение на обстоятелствата, неблагоприятно във финансов план, ми се получава. 🤣 Но да гледаме общото благосъстояние и да се надяваме статистиката да го отрази в по-предни места. Защото някак не е коректно непрекъснато повишаване на благосъстоянието, па все най-отзад. 🙄

# 5 965
Откога е лимитът за плащане с монети до 50 броя? Не че ще тръгна с 50 монети в себе си, по принцип не трупам, ама тези ограничения за каквото и да било започват да ме напрягат.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 20:14 от DNT177

# 5 966
Аз живея в България и съответно получавам доходи в български лева. Никога не съм живяла в чужбина и не мога да направя такава съпоставка. Всъщност, в момента доходите ми са по-високи. Наистина някакво стечение на обстоятелствата, неблагоприятно във финансов план, ми се получава. 🤣 Но да гледаме общото благосъстояние и да се надяваме статистиката да го отрази в по-предни места. Защото някак не е коректно непрекъснато повишаване на благосъстоянието, па все най-отзад. 🙄
Коректно е, ако другите не спят и също вървят напред.
Откога е лимитът за плащане с монети до 50 броя? Не че ще тръгна с 50 монети в себе си, по принцип не трупам, ама тези ограничения за каквото и да било започват да ме напрягат. Измислени безброй правила и забрани, с които трябва да се съобразяваме отгоре на всички правила, които и без това трябва да спазваме за каквото и да било. Запознаваме се с новите условия, следим за цените е лева или евро, броим ресто, срокове има, какво ли не, а на всичко отгоре изплуват още ограничения. Трябва да си разпечатам всичко и във всяка ситуация да вадя листите с всички правила, за да сверя това допустимо ли е, за онова какво правило има, за трето да не наруша закона... Ако искате ме изтрийте, ама тия дни чашата на търпението вече прелива.
Това дойде след като всички се загрижиха за натоварването на касиерите докато се работи с две валути.
Пак казвам, плаща се всичко с карта и бързо и лесно и грешки не стават, и килограми монети не се броят

# 5 967
Нормално е да има ограничения. Ако на нас ни е трудно, не искам да знам какво им е на касиерите.

# 5 968
ДНТ, откакто всичкото буркан спестовник реши, че ще плаща с български стотинки. На мен никъде не са ми отказали да платя с монети, но и не злоупотребявам да изсипя 50 броя по 1 ст.
Години наред търговците плащаха такса за да им доставят монети, докато други ги трупаха в бурканчета незнайно с какви цели

# 5 969
Скрит текст:
Смешна ми е еуфорията, че сме с евро.

Тези в сивата икономика също са много доволни от приемане на еврото.

Да видим какво ще става след 1г. и още по-интересно след 2г.

Първо - Еуфория при мен няма нито виждам такава у разумните хора тук.
Второ - Тези от сивата икономика въобще не са доволни, затова ви пускаха опорки.
Трето - то ще видим след една година, ама нали трябваше още сега да видим - да осъмнем с двойни цени, банките да не са подготвени, търговци да фалират и т.н. глупости. Що почнахте да отлагате виждането?
уж си разумен човек.   надали някой е казал, че на 100 % тези неща се се случат 1 мин. след полунощ. то е същото като казваха, че ще станем богати. всеки си прави различни тълкувания. ще има трудности и в двете посоки.

Цъ! Богати не се става със смяна на парична единица, става се с производство на конкурентни продукти.
Такова не се очертава, така че аз не мога да твърдя за никакво забогатяване.  Това са опорки които да създадат впечатление че уж про-европейските гласове са обещали манна небесна пък тя взела че не дошла, и оттам да се направи извода че анти-еропейските гласове са били верните.  Подло, но типично.

Общи условия

Активация на акаунт