"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 264 292
  • 7 173
  •   4
Отговори
# 7 125
Каква в логиката услугите на нотариус да поскъпнат със 100%? Обяснете ми преди да пусна сигнал. Беше Х лева сега е същото число, но в евро. Grin

Северозапада е отделен свят. Там има нещо тежко бъгнато в мисленето. Появява се някоя друга бяла лястовица, но бързо я съсипват с негативизъм.

# 7 126
За мен пък увеличаването на МРЗ е едно от положителните неща в последните години. То изкара на светло голяма част от доходите. 97 година, когато започнах работа не познавах никой, който реално получава МРЗ. Най-ниско платените ми познати, вземаха поне три пъти повече, само че разликата в пликче. В момента познавам много хора, които реално си работят на МРЗ. Някои от тях вземат и под 620 евро чисто. Ако нямат стаж или фирмата, в която работят не дава процент. За да се ограничи инфлацията според мен по-скоро трябва да се контролират цените.                                          Какво му е на Северозапада. Област Враца до скоро беше на второ място в страната по заплатите. Сега може и по-надолу в статистиката да е отишла. След ударното изнасяне на инвеститори миналата година. Вероятно от щастие, че еврото идва.

# 7 127
Може и да не се маха, както и други социални защити, но не бива да се определя по политически причини с популистки доводи, а на база на икономиката. Иначе пазарът на труда се изкривява, като МРЗ става съизмерима със СРЗ.

# 7 128
  • Буркина Фасо
Каква в логиката услугите на нотариус да поскъпнат със 100%? Обяснете ми преди да пусна сигнал. Беше Х лева сега е същото число, но в евро. Grin
увеличава си труда (заплатата).
като пускаш сигнал може да споменеш и увеличението на заплатата на администрацията с 50 и над 50%

# 7 129
Чудесно, тогава защо проверяващи обикалят при фризьорки и маникюристки и ги следят до цент? Rolling Eyes

# 7 130
  • Deutschland/HE
Един сигнал не би навредил, какво като е нотариус. Те имат някакви таблици за част от хонорарите, но не за всички.

# 7 131
  • Далечният изток
Няма как да са увеличени почти 100% нотариалните такси. Нотариусите, за разлика от други юридически професии, имат тарифа, която по съществото си е нормативен акт и не е претърпявала изменения последните години.

# 7 132
За повечето услуги нотариусите имат законово определена тарифа, достатъчно висока за да работят масово на минимума й

# 7 133
  • Другата България
Скрит текст:
За мен пък увеличаването на МРЗ е едно от положителните неща в последните години. То изкара на светло голяма част от доходите. 97 година, когато започнах работа не познавах никой, който реално получава МРЗ. Най-ниско платените ми познати, вземаха поне три пъти повече, само че разликата в пликче. В момента познавам много хора, които реално си работят на МРЗ. Някои от тях вземат и под 620 евро чисто. Ако нямат стаж или фирмата, в която работят не дава процент. За да се ограничи инфлацията според мен по-скоро трябва да се контролират цените.   
                                      Какво му е на Северозапада. Област Враца до скоро беше на второ място в страната по заплатите. Сега може и по-надолу в статистиката да е отишла. След ударното изнасяне на инвеститори миналата година. Вероятно от щастие, че еврото идва.
Област Враца, по-скоро САМО област Враца не е Северозапада.
Тръгни от Враца в посока област Видин, мини през Монтана, ама не само градовете или Е79, който има участъци с и след ремонт. Селата, малките градчета /които са си села/, инфраструктура, пътища....и пак ще говорим.
Враца винаги са били най-добре от трите северозападни области, те са и най-близко до София, но си права, че много инвеститори се изнесоха през миналата година.

# 7 134
Чудесно, тогава защо проверяващи обикалят при фризьорки и маникюристки и ги следят до цент? Rolling Eyes
Ами питай си нотариусът защо си е вдигнал таксите да ви обясни. Има тарифа за нотариалните такси и всеки нотариус следва да я прилага. Ако обаче вашият нотариус и нещо друго е включил в цената на услугата следва с него да уточните. В случай, че имате съмнение за спекулативни такси, то си подайте сигнал до съответните институции.

# 7 135
  • Пловдив
Не съм много наясно, но има нотариални такси обвързани с МРЗ. Преди много години такава беше и потребителската такса при лекарите. Но имаше протести и тази такса не остана зависима от МРЗ.

# 7 136
  • Далечният изток
Не си наясно. Няма такива такси.
Материалният интерес при сделките е друг, няма нищо общо с МРЗ.

# 7 137
  • Пловдив
Е, писах, че не съм наясно. Нотариуси в темата няма ли, да разяснят. Ти, например, се изказваш като наясно по темата. Питах chatGPT, в миналото имало такава зависимост, днес няма. Но аз, на младини, съм ползвала нотариус.

# 7 138
  • Далечният изток
Да. Адвокат съм.

# 7 139
Стига сте гневили бога колко сте бедни, да не вземе верно да станете. То бива вайкане, ама чак толкова не бива. Гладни, боси, голи и на студено ли сте? Велико мрънкане....

Общи условия

Активация на акаунт