"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 264 237
  • 7 172
  •   5
Отговори
# 7 140
  • Далечният изток
Питах chatGPT, в миналото имало такава зависимост, днес няма. Но аз, на младини, съм ползвала нотариус.
Няма такова нещо. Я дай да видим.

# 7 141
  • Пловдив

# 7 142
  • Далечният изток
Никога не е било. "Някои такси в различни тарифи"  със сигурност не са нотариалните. Друго е имал предвид.

# 7 143
Не се знае кой колко е страдал.
Аз съм от северозапада и много добре го познавам - и преди и след.  Мога на всеки да обясня защо не е като Бавария. ....
Северозапада - гласуваха за БКП 1990 г всички заедно дружно с песен под строй... И после пак, и пак... И позволиха на комунетата да си разпределят куфарчета с парите ни в следващите месеци. После по търлъци (почти) всички се изнесоха в Италия и Испания да бършат за@$ниците на пенсионерите им, и да работят по строежите им. Щото комунизмът в България не им харесваше достатъчно сигурно. Всичко занулиха във Видин за нула време. Все някой им е виновен.

# 7 144
Днес ми върнаха ресто монета от един цент с птица подобна на щъркел изобразена на гърба. Няма да познаете откъде е. От Андора! Но не била щъркел,а орел.

# 7 145
Я дай да видим какъв е тоя орел като щъркел.

# 7 146
  • Далечният изток
Коза има ли?

Щъркел има на словенския цент, но си е щъркел, не орел.

# 7 147
Според Гугъл била на Андора...

# 7 148
  • Далечният изток
Дай да я видим де.
Има ли коза те питах?

# 7 149
Не мога да го постна... Няма коза. Самотна птица на земята. Други центове с птици са финландските с два лебеда...

# 7 150
  • Deutschland/HE
В сайта на Европейската банка пише, че на андорските 1, 2 и 5 цента има пиринейска дива коза и скален орел.

# 7 151
  • Далечният изток
Oффф лелеее
Ето ти от Андора 1 цент

Ето ти щъркел на 1 цент от Словения

Какви финландски с 2 лебеда?! Нали уж за 1 цент говориш? Лебеди има на монета от 1 евро.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 22:33 от AIDA_N

# 7 152
# 7 153
Оф, сериозно, колко човека познавате, които взимат МРЗ и нищо отгоре? А колко се осигуряват на нея?
В отговора се крие и проблемът.
А относно тарикатите, които вдигат безбожно цените - за щастие сме с пазарна икономика и може да ги бойкотираме, без да си променяме живота. Добрите бизнеси ще останат незасегнати, както стана с много от тях и по времето на Ковид (за съжаление не с всички поради естеството и продължителността на мерките).

# 7 154
Аз познавам много, които вземат МРЗ реално. Това за мен е ползата от вдигането на МРЗ, против което някои роптаят, много повече доходи са на светло, в сравнение с 1997 например. И тези, хора не са нито мързеливи, нито неграмотни, нито алкохолици. Например такива доходи вземат служителите на Български пощи, работниците в производствата за електронни компоненти, чистачки и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт