"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 148 181
  • 4 050
  •   4
Отговори
# 3 120
Ние сме на светлинни години от датския стандарт на живот.

# 3 121
Ние сме на светлинни години от датския стандарт на живот.
Тук не говорим за стандарт на живот, а за поскъпване на живота, и в двата случая посоката е към поскъпване на цените на стоки и услуги. Няма никакво значение кой от каква позиция тръгва. Те като са с по-висок стандарт да не би поскъпването да не им бърка в джоба. Не са богати като крезове всички датчани.

# 3 122
Точно защото не са богати всички, не се бутат да въвеждат еврото. Дали има полза от ниско ДДС/ без ДДС, или няма полза от това,  поне правителството им полага някакви усилия да смекчи тежестта от поскъпване на стоките. Докато в Бг няма такава тенденция. Там и на социалната подкрепа ще наблегнат, и други дейности в полза на гражданите ще предприемат. Мога още разлики да посоча, но не за Дания е темата.
Разбрахме- климатичните промени са "официалната" причина за всеобщото поскъпване в Бг, еврото не е причина.
Няма нужда иронично да посочваме другите за пример.
Спирам.

# 3 123
При положение, че в Закона за въвеждане на еврото, са предвидени санкции за нелоялни търговци, вдигащи цените необосновано, няма как да не се свържат двете - евро и цени.

Покупателната способност на средния доход в Дания е 2 пъти по-висок, отколкото в България, колко трябва да им се вдигнат цените, за да ни стигнат. Wink

# 3 124
Подобен текст в закона само затвърждава тезата за неинфлационното увеличаване

# 3 125
  • Далечният изток
Може ли да публикуваш тук разпоредбата, свързана със санкциите за търговци, вдигащи цените?

# 3 126
  • Буркина Фасо
Та се пита щом при нас еврото е основната причина за поскъпването, каква ще да е при тях?
ами и обратното е валидно. щом се увеличават цените и без да се приема еврото за какво ни беше да го приемаме ? щяхме да си го имаме увеличението по презумция.

# 3 127
Не знаех, че целта на приемане на еврото е да имаме увеличение на цените. Вече се чудите какви глупости да измислите.
Та се пита щом при нас еврото е основната причина за поскъпването, каква ще да е при тях?
ами и обратното е валидно. щом се увеличават цените и без да се приема еврото за какво ни беше да го приемаме ? щяхме да си го имаме увеличението по презумция.

от 01012026 евро. Туй то.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 18:04 от Сирос

# 3 128
  • Буркина Фасо
отговора не беше от коя дата ще го приемаме. Smiley  и от утре да е аз нямам проблем.
проблем ми е, че ще плащам повече евро за мезето.

като се знае, че дали ще е ЗА или Потив еврото няма никакво значение след 01.01.2026  да се закрива темата. няма какво друго да се добави.

# 3 129
Много пъти съм казвала, че за мен е само добър начин за измъкване от борда, нищо повече.

# 3 130
Даже и само това да е, пак изобщо не е малко.

# 3 131
Даже и само това да е, пак изобщо не е малко.
Как ще е малко, това е начин да не се върнем с много години назад Simple Smile

# 3 132
  • София
Интересно защо се повишават цените в Канада, Тайланд, Австралия, ОК като не съм чула те да въвеждат Евро.

# 3 133
Фактори, специфични за всяка страна, включват ограничена конкуренция в определени сектори, като канадските хранителни стоки, нарастващия туризъм в Тайланд и по-широката икономическа инфлация в Австралия.
Това посочи AI за трите държави.

# 3 134
  • Далечният изток
При положение, че в Закона за въвеждане на еврото, са предвидени санкции за нелоялни търговци, вдигащи цените необосновано, няма как да не се свържат двете - евро и цени.

Ще ми отговориш ли на въпроса?!
Може ли да публикуваш тук разпоредбата, свързана със санкциите за търговци, вдигащи цените?

Общи условия

Активация на акаунт