"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 137 220
  • 3 667
  •   5
Отговори
# 3 555
Аха, Европа умря от студ заради руския газ.

# 3 556
Някои се ориентират към арабския свят. Моя позната от Австрия говори непрекъснато за Оман, живяли са там и може да обмислят пак като вариант. Нашите тук са заселили цели улици в Дубай, макар че те не са ми някаква извадка. Чувам, че говорят и за Австралия някои от моите ученици, които са на запад от 15 години. Все още се въздържат повечето заради родители тук. Които се изпожениха  за граждани на западни държави, заминаха към Азия. В Тайланд, Сингапур, бизнесът си заслужавал местенето. Но не е лесно натам....

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 08:47 от Ън

# 3 557
Каква изненада - светът не е само Европа и Русия

# 3 558
Така е, не е само Европа и русия, но потокът от мигранти е винаги по-голям на запад отколкото на изток.

# 3 559
Естествено, че не е . И тези дестинации не от вчера са предпочитани от по-образовани млади европейци. Не мога да повярвам, че някой задава въпрос защо всички се мъкнат все в Европа...Вие наистина ли питате с елементарната идея да внушите на някого, че идват, защото тук са най-богатите държави? Само тук можеш да влезеш в някоя държава без документи и вместо да те тикнат веднага в затвора, ти дават пари и къща да си живееш на гърба на работещия европеец. Само тук можеш да влезеш в нечий дом с взлом, да се настаниш и няма да те изгонят, а ще ти дават и пари да си живееш свободно. Само тук можеш да убиваш на воля и да те изкарат страдалец. Я, да идат в Пекин и Шанхай, които живеят вече в 22- век и да видим дали може да живеят като тук. И в западналата Русия не дават така. Само в Европа всеки идиот е ценен гост и местните трябва да ходят на пръсти около него да не го разсърдят с нещо, докато го изхранват и обгрижват с данъците си. Промени ли се тази политика, никой няма да стъпи тук. Може и да стане някой ден, кой знае....

# 3 560
Последно Европа бедна ли е или богата, че се обърках?
Или е според зависи кое ми отговаря на теорията.

# 3 561
На нито една континент не може да се сложи етикет и той да е някакъв  Абсолют. Европа има потенциал да бъде глобален еталон за просперитет, ако се управлява успешно, а сега успешно се съботира. Потенциалът на Европа в момента е да рухне, защото се руши отвътре, а това е най- страшното. Дано някои вече успеят да загреят, че нито една империя не е загинала изведнъж. Римската империя е умирала постепенно век преди да изчезне.  ЕС е някакво подобно образувание, което също няма да рухне за няколко месеца, но залезът е ясно видим за всички, освен за слепите.

# 3 562
  • Пловдив
Истината е, че българи, които живеят в Европа повече от 20-30 години правят осезателна разлика в качеството си на живот тогава и сега. Нямат особено високо мнение за интелектуалния потенциал на средният европеец, но то и тук това ни чака по отношение на образование и интелект. И, да,студено ми беше. И обяснението беше такова. Не знам какъв им е газът, но преди 10 години парно и послед лято имаше в изобилие. В интерес на истината центъра на Пловдив повече ми харесва от центъра на Франкфурт. Преди 20 години беше обратното. Лично мнение и усещане. Всеки може да отиде където си пожелае, включително и европейците. Та въпроси къде ще отидат, щото, видиш ли, от ЕС по-хубаво няма, айде, не са тъпи, ама малко неоснователни.

# 3 563
Аз отговорих на въпроса накъде гледат някои европейци според моите наблюдения. Азия, арабския свят и Австралия се въртят в пространството. Япония и южна Корея са прекалено затворени инсче мисля, че няма да липсват желаещи европейци.

# 3 564
Зависи от мотивите.
Икономически възможности: Страни като Китай, Хонконг и ОАЕ привличат европейци, търсещи кариерно развитие и богатство.
Начин на живот и климат: Северноевропейците често се местят в по-слънчев климат, като Испания и Италия са популярен избор.
Културни и социални фактори: Франкофилите са привлечени от Франция, а някои европейци се местят на места като Индия или Тайланд с духовни или пенсионни цели.
Близост и език: Общите езици и географската близост правят съседните страни привлекателни, като например германците, които се местят в Швейцария и Австрия.

# 3 565
Като чета колко е зле в Европа, си мисля че сме точно за там. Даже сме по добре от тях, имаме си парно и не мръзнем. Направо толкова сме добре, че не трябва да сме в Европа, щото сме прекалено добре за да сме там.

# 3 566
  • София
Зависи от мотивите.
Икономически възможности: Страни като Китай, Хонконг и ОАЕ привличат европейци, търсещи кариерно развитие и богатство.
Начин на живот и климат: Северноевропейците често се местят в по-слънчев климат, като Испания и Италия са популярен избор.
Културни и социални фактори: Франкофилите са привлечени от Франция, а някои европейци се местят на места като Индия или Тайланд с духовни или пенсионни цели.
Близост и език: Общите езици и географската близост правят съседните страни привлекателни, като например германците, които се местят в Швейцария и Австрия.

Това доказва ли по някакъв начин, че са много зле европейците?

# 3 567
Само че Азия и Австралия си имат и доста негативи. Когато отиваш там с подсигурена добре платена работа и образование е едно. Но дори тогава има доста особености. Поне е топло де...
Да, ЕС взе някои решения, които влошават качеството на живот. Но пък се чудя можеше ли да вземе други решения изобщо.
В България всичко е половинчато, и това понякога е плюс.

# 3 568
  • Пловдив
Не знам кой не чете. Къде се написа, че Европа е зле. Написахме, че има разлика сега и преди 20 години и то не в положителна посока. Кое не е ясно? Абе, тук също има хора с парно и мръзнат. Кооперацията ни е доста стара, с доста пенсионери, не пускат парно. Вече доста години не си пускат топлото, сега пък съвсем. Няма да обяснявам защо стоят на студено. Сещате се сами. И се сещате какви са ни сметките, на тези, които пускаме. Доста по-високи откогато всички ползвахме.....

# 3 569
Ама то в целия сват има разлика от преди 20 години. Някъде в плюс другаде минус.
И ние сме се променили за 20 години, според мен е съвсем нормално, ненормално щеше да е да няма никаква промяна. Не разбирам какво точно се натъртва.

Общи условия

Активация на акаунт