"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 147 958
  • 4 049
  •   3
Отговори
# 3 930
  • Обран бостан ;)
ЕС да спре средствата за БГ, може пък да помогне, да се помисли за други възможности.

А, не може ли ние да спрем членския внос, а ?

Не ми казвайте, че няма такъв.

# 3 931
Скрит текст:
ЕС да спре средствата за БГ, може пък да помогне, да се помисли за други възможности.

Има, но и получаваме и делът на вноските е по - малък от полученото. / Всъщност има само 6 държави, на които вноските надвишават полученото./
Не да спрем вноските, а да спрат помощите, защото" помощи се стимулират от раздаването им, ако се намалят се търси друго решение." Е, новото решение може да бъде изсветляване на сивата икономика например. Държавата не е в неведение кои и къде са сивите сектори, просто си затваря очите.

# 3 932
В момента получаваме повече пари от ЕС отколкото даваме, така че ако решим да спрем вноските и те решат да спрат да ни финансират - общо взето ще е по-добре за ЕС.

# 3 933
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Скрит текст:

Има, но и получаваме и делът на вноските е по - малък от полученото. / Всъщност има само 6 държави, на които вноските надвишават полученото./
Не да спрем вноските, а да спрат помощите, защото" помощи се стимулират от раздаването им, ако се намалят се търси друго решение."
Е, новото решение може да бъде изсветляване на сивата икономика например. Държавата не е в неведение кои и къде са сивите сектори, просто си затваря очите.

Реално най-сивия сектор е при власт-имащите. Стават милионери за годинка, две, ама иначе свети води ненапити.

# 3 934
В момента получаваме повече пари от ЕС отколкото даваме, така че ако решим да спрем вноските и те решат да спрат да ни финансират - общо взето ще е по-добре за ЕС.
Но ще е поучително за нас. Не съм търсила, но колко пари губим за това, че БГ е осъдена, наказана, глобена ... за недобре свършена работа. Когато сам си изкараш парите с труд, ще мислиш как да ги разходваш, а не да знаеш, че каквото и да сториш, все ще ти бъде дадено.

# 3 935
Но ние не получаваме нищо от тези пари от ЕС. Разпределят си ги по върховете.

# 3 936
Разбира се, че не ги получаваме на ръка, използват се за проекти които (уж) ни правят живота по-добър. Това, че не се използват напълно по предназначение е 100% наша вина

Цитат
Най-много средства по европроекти на национално ниво са изхарчени в големите общини - София, Пловдив, Бургас. Инвестициите от ЕС в България са основно за инфраструктура (пътища, магистрали, метростанции), образование, околна среда и здравеопазване.

Примери за проекти, реализирани по европрограми:

Разширението на метрото в София

Обходният път на гр. Бургас

Водоснабдителна и канализационна мрежа в Пловдив

Магистрали: АМ “Струма”, АМ „Калотина-София“

Модернизация на пътната инфраструктура в цялата страна

Третиране на битови отпадъци в София, Варна, Пазарджик, Благоевград.

# 3 937
Разбира се, че не ги получаваме на ръка, използват се за проекти които (уж) ни правят живота по-добър. Това, че не се използват напълно по предназначение е 100% наша вина

Цитат
Най-много средства по европроекти на национално ниво са изхарчени в големите общини - София, Пловдив, Бургас. Инвестициите от ЕС в България са основно за инфраструктура (пътища, магистрали, метростанции), образование, околна среда и здравеопазване.

Примери за проекти, реализирани по европрограми:

Разширението на метрото в София

Обходният път на гр. Бургас

Водоснабдителна и канализационна мрежа в Пловдив

Магистрали: АМ “Струма”, АМ „Калотина-София“

Модернизация на пътната инфраструктура в цялата страна

Третиране на битови отпадъци в София, Варна, Пазарджик, Благоевград.
В какво се състои нашата вина?

# 3 938
Негласуване, непукизъм, безхаберие, приемане на ситуацията.

# 3 939
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Но ще е поучително за нас. Не съм търсила, но колко пари губим за това, че БГ е осъдена, наказана, глобена ... за недобре свършена работа.
Когато сам си изкараш парите с труд, ще мислиш как да ги разходваш, а не да знаеш, че каквото и да сториш, все ще ти бъде дадено.

Реално, това е ситуацията с всички БГ политици.

И моля, не започвайте пак за избори. На достатъчно избори гласувахме, за да разберем, че файда няма.

# 3 940
Негласуване, непукизъм, безхаберие, приемане на ситуацията.
И като гласуваш какво променяш, като ти пука и се ядосваш, пишеш в СМ, протестираш, какво се случва? Ние сме европейска държава, градяща демокрация, ако не ти харесва имаш свободата да отидеш където пожелаеш.
Това е ситуацията.

# 3 941
Нещо не я виждам тази демокрация, дето я "градим".

# 3 942
Скрит текст:

А идеите за затваряне на ножицата все се свеждат към вземане на част от изработеното от тези с добите доходи за да се даде на другите с ниските. Странно защо на много хора това им се струва връх на справедливостта...

На мен пък ми е странно как може с отворени обятия да приемаш единната валута и общата парична политика на ЕЗ и същевременно да смяташ за несправедливи общоприетите фискални политики на страните от ЕС и ЕЗ и системите за социална защита.
А защо трябва да приемам всичко в пакет?  Някои неща одобрявам, други не. Пък и поради родната специфика плоският данък е най-доброто решение за нас. Ако въведем данъците на ЕС всеки, който има потенциал за висока заплата ще отиде там, че като го цакат поне до някъде да се вижда защо. Напоследък не чак толкова, социалността нещо стана прекалена и неслучайно хората се бунтуват и гласуват за популистите.
Ами добър ден! И ние също не приемаме всичко в пакет, не одобряваме някои неща в ЕС, като например влизането ни в ЕЗ и сме дали многобройни аргументи. Не разбирам защо ти можеш да си се изказваш, а ние - не. Че и призиви темата да се закрие, била се изчерпала, какви сме били, предизвиквали сме високите цени и прочее измислици. Странна работа, само ти и хората на твоето мнение могат да говорят, така излиза.

А аргументът, че бедните са такива, защото сами са си виновни отдавна издиша. Има си маргинали, но те са малко. По-голямата част от хората се борят и работят, но не могат да преодолеят властта на наследствените, приватизационните, номенклатурните и прочее милионери, които държат огромен ресурс. Пазар-господар е остаряла максима, влизаме в друг тип икономически отношения и едрият капитал няма да пусне кокала ей-така. Средната класа е на изчезване и бедните ще стават все повече.
А това да работиш в сивата зона най-често не е избор на работниците, а на работодателите, т.е. бизнеса, който ти упорито браниш. И моля, без призиви да се опълчим на работодателя, ако може. Отстрани е много лесно.

Аз не разбирам какво има да се коментира, решението е взето, вътре в ез сме. Анкетата ясно показва какво искат хората- само 36 процента са против ЕЗ. След нова година ще видим как ще се отрази на всеки от нас. Вече нищо не може да направите, за да спрете процеса. Води се безсмеслено дрънкане, без ефект, освен да надувате по този начин инфлацията. Не го казван аз, а  шефа на БНБ преди ден-два. Сами си вкарваме автогол с безкрайното мрънкане...

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 12:37 от stefi2005

# 3 943
И друг път съм писала - на мен ми е все тая с какви хартийки  ще се разплащам. Чувствам вътрешна съпротива против еврото, защото държавата ми го рекламира и налага. Същата държава,  дето грам и нямам доверие. Същата държава,  дето публично се пазареше с един сектор, че ще им остави по-нисък данъка, ако излязат на светло.

# 3 944
  • Обран бостан ;)
Аз не разбирам какво има да се коментира, решението е взето, вътре в ез сме. Анкетата ясно показва какво искат хората- само 36 процента са против ЕЗ. След нова година ще видим как ще се отрази на всеки от нас. Вече нищо не може да направите, за да спрете процеса. Води се безсмеслено дрънкане, без ефект, освен да надувате по този начин инфлацията. Не го казван аз, а  шефа на БНБ преди ден-два. Сами си вкарваме автогол с безкрайното мрънкане...

Той па голем спец. Нали е шеф на БНБ, да спре инфалацията, кат е толко голЕм. След нова година никой няма да го бръсне.

И друг път съм писала - на мен ми е все тая с какви хартийки  ще се разплащам. Чувствам вътрешна съпротива против еврото, защото държавата ми го рекламира и налага. Същата държава,  дето грам и нямам доверие. Същата държава,  дето публично се пазареше с един сектор, че ще им остави по-нисък данъка, ако излязат на светло.
Абе и аз се питам - като е такава "убвиня" и всички са "ЗА" Wink защо има нужда от закон ?
Закона е вид принудителна мярка - щеш не щеш трябва да го спазваш. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт