"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 147 888
  • 4 056
  •   2
Отговори
# 3 990
Не всички са чакали ред за жилище, автомобил, телевизор и т.н., нито пък са яли банани само на НГ. Нормално е сега наследниците им да милеят за соц-а.

# 3 991
  • София
Честно казано не помня майка ми и баща ми да са се притеснявали дали ще вземат заплата, дали няма да фалира фирмата и да останат без работа, колко ще струва хляба, млякото , бензина, колко ще им вземе доктора за операцията, безплатно образование и т.н.. Гаден соц, гаден.

Е да, сигурно и не помниш колко години са изплащали апартамента, колко години са чакали да им излезе "номерът" за Москвич или Жигула, как само по нова година са "пускали" банани и портокали и то само в София.
Как са слушали магнетофон Юпитер вместо Хитачи и то тайно,  20-ти презапис на някой западен хит.
Идилия просто.
Е, да, знаем, че за бананите беше цялата работа. Сега поне има в изобилие, надявам се, че всички са доволни.
Апартаментите и колите се изплащаха бързо, почти нямаше семейство в соц-а без собствен апартамент.
Нямаше и бездомници, нощуващи в кашони, а сега са навсякъде. Прекрасен нов свят.

# 3 992
  • Буркина Фасо
Големи са драмите ви. До еврото остават 77 дни.

Аз и други неща помня от соца. Вестниците нарязани на квадрати, дето висяха във WC то например. И заплатата ми от 125 лв.
набор 25-26 год. ще казват същото за днешното време и ще ни се присмиват. ще ни се чудят защо сме нямали дронове да се придвижваме, а сме карали коли. защо е трябвало да си бършем задниците като можем да не ядем и да изхвърляме .  кАжи още нещо, че не може да се досетя  Grinning

# 3 993
Партията даваше на своите хора през соца. Частната инициатива беше забранена. Да имаш вила не беше разрешено на всички, само на "нашите". Апартаментите и колите се изплащаха бързо друг път. Ако ти даде завода ведомстъвено жилище, може. Иначе на никого не е било лесно.
И мен ме валя чернобилския дъжд на манифестацията, понеже никой за нищо не ни предупреди. Чудно беше!

Най обичам като ми каже някой под 30 годишен колко било хубаво през соца Simple Smile Ама направо ми дожлаява как няма една машинка на времето да го пратят там да се изкефи Simple Smile

# 3 994
  • Буркина Фасо
сега като те вали дъжда да не би някой да казва какво е съдържанието му? сигурно е само светена вода.

# 3 995
E, да, щом не е от соца, не ми го хвали Simple Smile

# 3 996
Чернобил го няма Joy
Ипотечните заеми са за 30 години.
Колите за 3.

Никой не хвали соца, само го вадят като страшна и дъФка за опъване. Или балончета беше.

# 3 997
  • Буркина Фасо
не хваля нищо. просто питам.
хулим украинската АЕЦ, а сега сме първи приятели с украинците. помагаме им, цяла Европа вдигна ръце от тях.

# 3 998
Партията даваше на своите хора през соца. Частната инициатива беше забранена. Да имаш вила не беше разрешено на всички, само на "нашите". Апартаментите и колите се изплащаха бързо друг път. Ако ти даде завода ведомстъвено жилище, може. Иначе на никого не е било лесно.
И мен ме валя чернобилския дъжд на манифестацията, понеже никой за нищо не ни предупреди. Чудно беше!

Най обичам като ми каже някой под 30 годишен колко било хубаво през соца Simple Smile Ама направо ми дожлаява как няма една машинка на времето да го пратят там да се изкефи Simple Smile
Сега да не би да ми казват какво има във водата

РЗИ казва няма проблем,водата е годна за пиене...
А за апартаментите, що сега не се ли изплащат , или ги подаряват?

# 3 999
Друго си е да търсиш международни шофьори за един кожух или някаква джаджа. Да не мърдаш по края , по границите без открит лист, да стрелят по теб , ако доближиш.
 Друго си е стоките, дето произвеждаш, да стават само в СИВ, че  по задължение ги купуват другите като теб, а не са конкурентни другаде, хората са измислили  преди десетилетие от теб модерно. Друго си  е те да мислят , че работиш, ти да мислиш ,че ти плащат,  ама е редовно.
 И още не сме го построили пазарното. Както и социализма не достроихме, само мечти имахме и заблуди.

Нямаше да го развалят, ама фалира и  бързо налапаха де що могат, а  и сега са властта предните.
 Без партията не можеше да те назначат - и сега си е с връзки, само партиите повече.
 Просто се надявам да се развиваме  икономически.
 А безплатно сирене знаете къде  има само, все някой плаща заради вас. Заради нас.
 Изкуствено създаден свят, сега само банани са ви довод.
 И не знам какво ви е направила Европа, та такава съпротива , ние  сме там, не от сега.
 А за въоръжаването - били сме до зъби въоръжени и никой не ви  е питал трябва ли, за какви пари.  Да вземат ли заеми  пък съвсем не са питали. Не са питали родителите ви, ама за нищо, както ги питат на избори, те над 99% съгласни с единствения кандидат. Даже не знаят , че са съгласни.
 Сега много мнения.

# 4 000
  • Обран бостан ;)
Честно казано не помня майка ми и баща ми да са се притеснявали дали ще вземат заплата, дали няма да фалира фирмата и да останат без работа, колко ще струва хляба, млякото , бензина, колко ще им вземе доктора за операцията, безплатно образование и т.н.. Гаден соц, гаден.

Е да, сигурно и не помниш колко години са изплащали апартамента, колко години са чакали да им излезе "номерът" за Москвич или Жигула, как само по нова година са "пускали" банани и портокали и то само в София.
Как са слушали магнетофон Юпитер вместо Хитачи и то тайно,  20-ти презапис на някой западен хит.
Идилия просто.

Идилия я.

Тъкмо чета за мед.сестри пребити от "пациентка" и придружителките и.
Ако беше станало по соца щяха цяла седмица да спят по корем, а после да им целуват ръцете.

Тогава толерантност, към такива нямаше.  А сега, правозащитници, не знам к'во. Бития бит, другото го знаете.

п.п. Ако трябва да се надцакваме за предимства и недостатъци, темата ще стане 3000 страници. Факта, е че 45 години под "руски ботуш" (според центарчетата), не ни направиха руснаци. Сега ако мислите, че еврото ще ни направи европейци - помислете си пак. Wink

Айде още 77 дни до благоденствието.
Бройте си ги, щом ви успокоява. Trollface

# 4 001
И по соца нямаше безплатно лечение, ако не бутнеш на доктора всичко е на късмет.. Моя роднина е с увреждания от раждането, защото не обърнали внимание 1977г на майка й, накрая се втурнали да спасяват майката, а бебето вадили както могат. Па тя - майката взела, че се оказала племеница на завеждащ друго отделение в същата болница, обаче чичото бил командировка в София,  не могли да се свържат навреме с него, а доктора, с който говорили за израждането си бил на село и нямало как да му се обадят да дойде по спешност.. После имало - ма що тай стана..
Преди 20г баща ми ме умоляваше да ходя да се уговарям с лекар за израждането и да му платя предварително, да не станела грешка!!!

# 4 002
Влязоха и градските легенди сега.
Баща ми пистолет е вадил. По соца...

# 4 003
И по соца нямаше безплатно лечение, ако не бутнеш на доктора всичко е на късмет.. Моя роднина е с увреждания от раждането, защото не обърнали внимание 1977г на майка й, накрая се втурнали да спасяват майката, а бебето вадили както могат. Па тя - майката взела, че се оказала племеница на завеждащ друго отделение в същата болница, обаче чичото бил командировка в София,  не могли да се свържат навреме с него, а доктора, с който говорили за израждането си бил на село и нямало как да му се обадят да дойде по спешност.. После имало - ма що тай стана..
Преди 20г баща ми ме умоляваше да ходя да се уговарям с лекар за израждането и да му платя предварително, да не станела грешка!!!

1983та бях 5 месеца в болница.Една стотинка не са платили нашите.Ако сега трябваше да се лекувам по този начин, щяхме да сме бездомни...И пиша за мен, не ЕЖК.
Баща ми с инсулт 2 пъти  беше за по месец в болница докато го вдигнат.Сега мама беше за 5 дни , с плащания,включително линейката, защото беше неподвижна, без обяснения какво и как да продължа да се грижа нататък...А нататък беше твърде кратко- 20 часа...

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 10:54 от Barsa

# 4 004
  • София
Как да нямаше безплатно лечение в соц-а, лелеее Joy
И бутането се изразяваше в подаръци - уискита, деликатеси, не и в пари.
Сега какво е, да не би да е рай?

Аз пък обичам някой под 30 да ми казва колко е било гадно. Еднаква промивка на мозъци.
Имаше и хубави, и лоши неща, всяка крайност в спомените е манипулация.
И сега има позитиви и негативи, като вторите са доста и натежават немалко, но тук някои само в розово виждат.

Общи условия

Активация на акаунт