"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 285 501
  • 7 669
  •   2
Отговори
# 5 490
Бройки нещо си е много важно, за да имаш да върнеш.

# 5 491
За какво са ви 30 хиляди, било то евро или бройки нещо си.

Ако всички искат по толкова, няма да има.
Как няма да има, като всичкото необходимо евро за замяна на всички налични левове в обръщение трябва да е налично. Което, като стойност към началото на тази година, е около 30 милиарда лева.
Ако няма за малкият бизнес по 30 000 евро, то какво има?
Предполагам е просто организационен проблем, както винаги. Не, че е учудващо.

# 5 492
Все си мисля, че при нас обръщането от лв в Евро не обърква никой. Като парични банкноти и монети са еднакви. Но този един месец, ще е лудост с двете валути едновременно. И още повече ще притесни възрастните, естествено и касиерите. О, да, ето и от други колеги. Няма да се превръщам в банка, който ми плаща в лева, ще му връщам в лв.

# 5 493
Звучи ми като: утре ще вали или няма да вали. Като нямаш представа, защо се пробваш да налучкваш?
Кое от "Каквото имат" не разбра?

Няма български банкноти
В момента или в близкото минало печатани ли са нови банкноти или само секат монети? Ако има прясно отпечатани банкноти, значи са български дори и да няма разлика. Питането ми беше да очаквам(е) ли преобладаващо нови банкноти или ще докарат с камиони от ЕЦБ каквото има.

# 5 494
Доколкото знам са отпечатани и вече докарани в България. А дали точно тях ще докарат в кварталния банкомат не мога да кажа.

# 5 495
Най-вероятно са почнали да изтеглят  износените и вкарват резерви, защото няма смисъл да стоят. Имаше периоди  преди с нови банкноти от банкоматите.

# 5 496
Доколкото знам са отпечатани и вече докарани в България. А дали точно тях ще докарат в кварталния банкомат не мога да кажа
В момента или в близкото минало печатани ли са нови банкноти или само секат монети? Ако има прясно отпечатани банкноти, значи са български дори и да няма разлика. Питането ми беше да очаквам(е) ли преобладаващо нови банкноти или ще докарат с камиони от ЕЦБ каквото има.
начи и на двама отговарям, защото явно има тотално не познаваме на процеса. Влизането на България в ЕЗ е балансова операция и като такава нови банкноти няма да се печатат. Няма български банкноти. Количество което ще се завърти в България е и ще бъде от вече отпечатаните от ЕЦБ купюри. Дали ще са от резервите за подмяна, дали ще се се внесат от другите страни в ЕЗ е чисто логистичен проблем. Предполагам, най-лесно ще е да извадят вече поизносени и ще вкарат нови неизползвани но вече отпечатани от резервите. Ако има вдигане на паричната маса, то тя ще е само до количество наши новоизсечени монети.
Затова продължавам да твърдя - каквото има налично в България, това ще заредят.

# 5 497
  • Обран бостан ;)
Тоест, приемат нов член на ЕЗ, който трябва да замени собствената си валута с евро, без да печатат нови банкноти ?

Само аз ли си мисля, че това е, меко казано, тъпо ?

# 5 498
Тоест, приемат нов член на ЕЗ, който трябва да замени собствената си валута с евро, без да печатат нови банкноти ?

Само аз ли си мисля, че това е, меко казано, тъпо ?

Да!

# 5 499
  • Обран бостан ;)
Би ли споделила защо не е.

# 5 500
  • Далечният изток
Печатат нови банкноти разбира се. Нали вече ще пише ЕВРО и на български? Ако не ги напечатат, откъде ще се появят?!

# 5 501
  • Буркина Фасо
в БГ имаше евро и преди да ни приемат в ЕЗ. има го и в момента. това евро ще влезне в банкоматите.
разбира се докарани са още копюри ,които също ще влезнат в употреба. БНБ знаят с колко лева сме се задоволявали весечно/годишно и вероятно толкова евро са поръчали.

"Вследствие на присъединяването на България към Европейския съюз през 2007 г. названието на паричната единица е изписано освен с латински (EURO) и гръцки (EYPΩ) букви и на кирилица (EBPO)."

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 09:30 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 5 502
Ама тези евраци са в частни сметки в банките. Как ще ги пуснат на пазара?

# 5 503
  • Обран бостан ;)
в БГ имаше евро и преди да ни приемат в ЕЗ. има го и в момента. това евро ще влезне в банкоматите.
разбира се докарани са още копюри ,които също ще влезнат в употреба. БНБ знаят с колко лева сме се задоволявали весечно/годишно и вероятно толкова евро са поръчали.

Дано да е така. Впрочем, след месец ще стане ясно дали е така.

# 5 504
Евро на български на банкнотите пише откакто влязохме в ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт