"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 273 801
  • 7 428
  •   3
Отговори
# 6 480
  • Буркина Фасо
Който е събрал един тон монети, има проблем, но има и време да ги обмени, що сега на опашки.
 Няма проблем на село, работят   и с двете валути и явно селяните ни са  грамотни.
 Проблем са  великите поддръжници на лева, дето нарочно викат силно, явно се надяват  еврото да свърши.
по селата хората ги водят втора ръка "неграмотни", а се справят с еврото (според теб) и са велики поддръжници на лева. плащат с лева и искат ресто в лева. 

# 6 481
А защо е толкова важно да се обменят точно сега левовете в евро?

Защото не са на работа и имат свободно време, или им трябва евро, или просто са глупави.
Едно от трите.

Трябва да си идиот, за да теглиш по 10 евро два-три пъти поред.
Или пък защото  при плащане с лева, връщат също в  лев...И така и половин година ще си вървим левовете...

# 6 482
  • Буркина Фасо
Днес даваха пазар в Бургас в сутрешния блок и само една отворена сергия. Останалите заради еврото не отворили. Ами, още по-добре за оборота на възрастната жена, която явно няма проблем да работи и с двете валути. Даже не трябваше да излъчват репортажа, че сега другите ще видят, че не е толкова страшно и ще се върнат.
а какво каза за плащането от клиентите?

затворени магазини до неделя колкото щеш. и тук се писа, и аз го писах. нямат поръчаните стартови пакети за търговците.

А какво им пречи да работят като другите - в лева?
според закона трябва да връщат в евро.  на пазара нямат чекмеджета за 2 валути. предпочитат да не работят за да нямат глоби.

# 6 483
АКО им плащат в евро и АКО имат наличност.

Хубаво де, нека се цупят, докато комшиите им правят пачки в лева, които после ще си обменят без проблеми. Няма аз да ги мисля... Значи си имат пари за един месец ваканция.

# 6 484
Или пък защото  при плащане с лева, връщат също в  лев...И така и половин година ще си вървим левовете...
Чета новина от днес че 36% от левовете в обръщение са прибрани, а това е първия нормален работен ден. Според мен след 20ти ще е странно вече да видиш лев.

# 6 485
Сериозно ли някой в днешно време пазарува от пазар Dizzy Face

# 6 486
  • София
Вчера си внесох левчета на банкомат на ОББ. Нямаше никой пред мен. Ако ти трябва евро в кеш - теглиш. Защо трябва да се чака с часове?
Защото само банкоматите на ОББ и ДСК приемат левове. За клиентите на другите банки трябва на каса. А защо всички се втурнаха първите дни да си сменят парите, нямам обяснение.
Аз имам още някой лев за обмяна, ще отида февруари/март.

# 6 487
  • Буркина Фасо
Интересно ми е защо, след като у нас само и единствено еврото е виновно за повишаването на цените,защо се увеличават цените и в другите държави?
а като еврото е толкова силно и стабилно защо западните са в криза ? защо еврото не спасява Германия, Франция, Италия ?  еврото не е виновно за повишаването на цените, но защо е виновно за финансовата нестабилност (в евро) на западните държави ?

Чета новина от днес че 36% от левовете в обръщение са прибрани, а това е първия нормален работен ден. Според мен след 20ти ще е странно вече да видиш лев.
левовете в обръщение са прибирани и преди НГ, не само в първия раб.ден. или на разбираем език  "до днес" са прибрани такъв %. следващите дни този процент се намалява. след 10-20-30 год. все още ще има неприбрани левове.

# 6 488
  • на Мелмак
Написах го, защото точно с ОББ беше даден пример. Wink
И то много хора, в София е пълно с фермерски пазари.

# 6 489
Защо да не пазарувате от пазара🙄?

# 6 490
  • Буркина Фасо
ти пазаруваш ли от пазар?

# 6 491

Какво те учудва? Можеш да откриеш сезонни плодове и зеленчуци с несравнимо по-добро качество спрямо веригите, а през по-голямата част от годината и на по-добри цени.

# 6 492
Да..

# 6 493
  • Наблизо
Явно е селско ли да пазаруваш от пазарм не знам.
При нас в ЗЕ си е направо тренд,на седмичните пазари  не може да се разминеш от хора.Продуктите са с много по-добро качество и често и по-добри цени.

# 6 494
  • Буркина Фасо
Да..
ти си путинист. Grinning  (нямам дар словото на Бет(х)овен да опиша пазаруващите от пазарищата)
не е ли да пазаруваш от мол ... не е демократично.

Общи условия

Активация на акаунт