"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 273 738
  • 7 427
  •   6
Отговори
# 6 570
Да, ГТ закръглиха в полза на гражданите, за разлика от таксите за зелена/синя зона, които станаха 0.51е и 1.02е. Ако заплащането беше само с смс, иди-дойди, ама как ще де оправят тези, които продават талони, не ми е много ясно.

Къде е това, защото със сигурност не е в София?

Информация от центъра за градска мобилност: https://www.facebook.com/sofiaurbanmobilitycentre/posts/pfbid02P … VuQgLYbf8kNi9v9Al

# 6 571
  • София
Билетчето е 0.80.
Ужасно се дразня, че вече няма кръгли суми!
20 лева не са 10 евро, 100 лева не са 50 евро и т.н.
Касиерките в България трябва да бъдат обявени за "Човек на годината".
Всяка вечер да отчиташ тия стотинки и центове е истински ад.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 11:58 от Rockstar

# 6 572
На кой му дреме за касиерката... А транспорта получава субсидии, за бакалията субсидия няма.

# 6 573
  • Буркина Фасо

Информация от центъра за градска мобилност:
пише, че е за София, а и център за градска мобилност има само в София.

Касиерките в България трябва да бъдат обявени за "Човек на годината".
Всяка вечер да отчиташ тия стотинки и центове е истински ад.
ще им останат доста пари на касиерките. почти всички оставяме дребните стотинки при връщане на ресто. накрая касиерката може да си изкара доста прилична сума за нея.
пп. а на касиерките това им е работата всъщност.

# 6 574
ГТ плануваха протести чрез които трябва да им се увеличи двойно заплатата до догодина. Да видим какво ще стане тази година, защото веднъж вече ни изнудиха.

пише, че е за София, а и център за градска мобилност има само в София.

Ами точно. Вече втори път чета, че цената е скочила двойно. Увеличението обаче не влезе в сила.

# 6 575
За София е. Примерно билетчето вместо 0.82 евро става 0.80 евро, дневна карта от 4 лв вместо 2.04 евро става 2 евро.

# 6 576
  • София
Мен и за СИВ не са ме питали.

Скрит текст:
И месец е много. Най много 10 дена и от там банките да си поемат нещата. Това напрежение и агресия на което са подложени касиерите е напълно излишно.
Като казвам, че какъвто ни беше социализмът/диктатурата, такава ни е и демокрацията, не вярвате. Що да те питат, за каквото и да било, като съвсем доброволно се приема да има регулация отвън, било поради липса на доверие в собствените ни политици, било по други причини.

Тук ревеш, че не те питат, а в темата за политиката, че няма смисъл да се гласува. Евала.

# 6 577

Дори на жълтите стотинки се радваха, че не ми се налага да ми връщат. Дори и някъде да ми върнат в левове, не мисля да придирям. Малко по малко ще се наместят нещата. Трябва взаимна търпимост. В края на месеца ще отскоча до банка и ще обменя, ако имам останали някакви левове и монети.
И на мен ми направи впечатление, че се радват на жълтите стотинки. Два пъти влязох в магазин и на двете места ми ги взеха с охота, защото така не се налага да връщат. И аз съм доволна, изчистих набързо жълти стотинки.

# 6 578
Ами да, цените се вдигат още от кризата с Ковид. Цените се вдигнаха в цяла Европа, в цял свят. Това са факти, а не бисери. Но само пословичната българска хитрост може да закръгли цените значително нагоре или да обърне 20 лева в 20 евро. За това не ни е виновен никой друг. На всички би трябвало да е ясно как става закръглянето. Но е по-удобно да се оправдават с еврото, а не с мързела си да смятат.

А ние 5 години бяхме в чакалнята, 28 години в борд и от близо 20 години в ЕС. Къде спахте тогава, не е ясно. Не става ясно и какво точно искате, отново да сме в борд или да сме вързани с друга валута? Или да печатаме собствени пари с риск от свръхинфлация? Важното е, че сте против еврото.

# 6 579
Да, ГТ закръглиха в полза на гражданите, за разлика от таксите за зелена/синя зона, които станаха 0.51е и 1.02е. Ако заплащането беше само с смс, иди-дойди, ама как ще де оправят тези, които продават талони, не ми е много ясно.

Информация от центъра за градска мобилност: https://www.facebook.com/sofiaurbanmobilitycentre/posts/pfbid02P … VuQgLYbf8kNi9v9Al

Точно за София. Къде казвам, че са повишени цените? Казвам, че при превалутирането, сложиха и центовете, вместо да последват примера с билетчетата. Ще се радвам, да са размислили, но засега не откривам подобна информация, а 0.51е (досегашното левче за зелена зона) и 1.02е (досегашните 2лв.) си бяха официално съобщени.
https://lupa.bg/news/na-starite-ceni-no-v-evro-platenite-zoni-za … t_387777news.html

# 6 580
Извинявам се, не съм прочела правилно, тъй като няколко пъти се пишеше за увеличени цени заради погрешна информация в пресата.

# 6 581
Аз наистина не разбирам хората, които твърдят, че били за ЕС, но са против еврото. Защо, бе джанъм, лошо ли е всички да имаме една валута. Нали това е част от съюза. Някои държави не искали - а защо трябва да сме от тези, дето не искат, а не от тези, дето вече са... Много е хубаво да обменяш чешки крони, вместо парите ти да са едни  и същи навсякъде.

Щели да се вдигнат цените, като че иначе хич не се вдигат...  До половин година цялата тая драма ще е забравена.

# 6 582

Щели да се вдигнат цените, като че иначе хич не се вдигат...  До половин година цялата тая драма ще е забравена.
Не знам дали ще е забравена.... ако ме компенсират с увеличение на заплатата в същия темп, с който се увеличават цените може би. Засега обаче......

# 6 583
На избори са избирани правителства, които са ориентирани към ЕС. Ако сте имали някакви възражения, трябвало е тогава да излезете и да гласувате. Ето, скоро даже ще имате поредната опция за глас.
Това е абсолютно грешно разбиране, което демонстрирате постоянно. През годините, когата БГ кандидатства за членство и се подготвя за него, хората го искаха и един референдум щеше да даде подкрепа на тези действия и то с голям процент. Ако бяха го направили, днес нито Възраждане, нито някой друг можеха да възразят и да се разиграват сценарии, които виждаме.
Така, както постъпиха отвориха вратата на такива като Възраждане, засилиха усещането на хората, че всичко се налага от някъде, показва липса на увереност в правотата на действията, поражда взаимно недоверие между държавниците и народа и още ...
И точно това безразличие на политиците към мнението на хората няма да ме накара да гласувам за тях, защото просто не им вярвам, а вече ми е и все тая, имаме пълна интеграция с Европа, съответно и външен контрол, ще рискувам, разчитайки на него.Wink

# 6 584
Референдум за какво по-точно?! Референдум искаха да правят тези от Възраждане, които си съществуват вече няколко години и само бълват лъжи. С приемането на еврото виждам как много от техните последователи се дръпнаха и започнаха да осъзнават, че са популисти и демагози.

Общи условия

Активация на акаунт