"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 265 853
  • 7 211
  •   10
Отговори
# 6 735
За столовото хранене взеха мерки ,глобите почват от 5 000, лева май, проверяват, не е законно. Поне за това писаха и мисля постнах тук линк.

# 6 736
Да, да, толкова са много, за 8 дни сигурно са 500% инфлация. Сутринта като стана, солети няма да мога да си купя според бранителите на лева.

Поне с някакви касови бележки да доказвате това огромно увеличение. А не "миналата седмица го взех по-евтино", а накрая се оказва, че продуктът просто е бил на промоция.

# 6 737
Не знам за кой път вече го пиша - нямаме самочувствие като потребители и регулатори на пазара.
Преди няколко дни писах за една баничарница, където цените скочиха от 3,00 лв на 2,05 евро и от 3,50 лв на 2,55 евро. Това са почти 30% и 40% завишение.
От понеделник до сряда я нямаше обичайната опашка, хората подминаваха и цъкаха възмутено. Вчера имаше двама-трима човека, а днес отново бяха 7-8, както преди завишението. Що да не вдигат цените, като има кой да ги плаща? Два-три дни за "преглъщане" и пренастройка, и после пак юруш на баниците Rolling Eyes И 5,00 евро да ги направят, пак ще има кой да се реди на опашка. Срещу това овчедушие няма какво да се направи. Ако има воля да не се купува  две седмици, или един месец, или изобщо - да видим пак ли ще се калкулират така цените.
Апропо, на две други спирки на метрото, които ползвам ежедневно, цените са си 2,50 лв, 3,00 лв, 3,50 лв -  както миналата година. Но щом номера минава, що пък не.

# 6 738
  • София
Това е свободният пазар - имат пари, плащат за скъпа баница. В един момент тези хора ще осъзнаят, че финансите им не достигат за нещо друго и ще спестят от него. Така друг вид бизнес ще пострада.

# 6 739
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Не знам за кой път вече го пиша - нямаме самочувствие като потребители и регулатори на пазара.
Преди няколко дни писах за една баничарница, където цените скочиха от 3,00 лв на 2,05 евро и от 3,50 лв на 2,55 евро. Това са почти 30% и 40% завишение.
От понеделник до сряда я нямаше обичайната опашка, хората подминаваха и цъкаха възмутено. Вчера имаше двама-трима човека, а днес отново бяха 7-8, както преди завишението. Що да не вдигат цените, като има кой да ги плаща? Два-три дни за "преглъщане" и пренастройка, и после пак юруш на баниците Rolling Eyes И 5,00 евро да ги направят, пак ще има кой да се реди на опашка. Срещу това овчедушие няма какво да се направи. Ако има воля да не се купува  две седмици, или един месец, или изобщо - да видим пак ли ще се калкулират така цените.
Апропо, на две други спирки на метрото, които ползвам ежедневно, цените са си 2,50 лв, 3,00 лв, 3,50 лв -  както миналата година. Но щом номера минава, що пък не.
ти колко плащаш за фризьор?

# 6 740
Скрит текст:

Не плащам за фризьор. И преди да си попитал - и за маникюр не плащам.
Други въпроси?

# 6 741
Вчера погледнах брошурата на одумвания Кауфланд. Че е скъп, скъп е, спор няма. Обаче аз от там купувам само някои неща, едно от които е сирене Елена в тенекиена кутия когато е на промоция. От години цената му на промоция е 14 лева, сега даже е 13. Това е изгодно, това купувам, другото бойкотирам.

# 6 742
  • София
Скрит текст:
E, нали уж всявахме паника и нямаше необосновано завишение на цени?
Освен това как така ще регулираме свободен пазар, където предприемачите са свободни да решават сами каква да е цената, спрямо разходите? Искаме таван на цените ли, ама това е социализъм. А като ги докладваме какво точно ще постигнем като потребители, има свободна стопанска инициатива и точка. Могат да ги хванат само за неточно превалутиране, но те се научиха и това почти го няма като нарушение.
Това бяха постулатите, да ходим и да търсим ниски цени и да се оправяме, нали?
Объркана съм.

# 6 743
В началото на всяка година има увеличение на цените, дали зарази тока, заради новата МРЗ, съответно осигуровки и т.н. С евро или без, увеличаване на цените винаги може да има и причини се намират.
Ако има спекула, картели и т.н, работа е на ония в парламента да си свършат работата. И тъй като те гледат само собствения си интерес, искаме да ги разкараме. И това няма нищо общо с еврото. То носи само ползи.

# 6 744
Скрит текст:
От понеделник до сряда я нямаше обичайната опашка, хората подминаваха и цъкаха възмутено. Вчера имаше двама-трима човека, а днес отново бяха 7-8, както преди завишението. Що да не вдигат цените, като има кой да ги плаща? Два-три дни за "преглъщане" и пренастройка, и после пак юруш на баниците Rolling Eyes И 5,00 евро да ги направят, пак ще има кой да се реди на опашка. Срещу това овчедушие няма какво да се направи. Ако има воля да не се купува  две седмици, или един месец, или изобщо - да видим пак ли ще се калкулират така цените.
Апропо, на две други спирки на метрото, които ползвам ежедневно, цените са си 2,50 лв, 3,00 лв, 3,50 лв -  както миналата година. Но щом номера минава, що пък не.

Други въпроси?
за такси, дрехи, обувки ...

Плащам толкова, колкото преценя, че ми е по джоба. Изкарвам парите си с труд, и не ги пилея безразборно, за да обслужвам нечии щения за бързо забогатяване. От много време бойкотирам фирми и организации, за които знам, че са свързани с корупционерите във властта, или в които виждам спекулативни намерения. Алтернативи винаги има. Не съм умряла от глад, защото не купувам пилета от "Градус", нито съм останала без социален живот, защото не посещавам заведенията на "Рафи". Въпрос на личностна хигиена. И дребния, и средния бизнес, трябва да се подкрепят тогава, когато заслужават, а не по презумпция. Напълно е в силата на потребителите да изчистят пазара от търгаши и дребни тарикати. Ако искат.

Когато човек си е спечелил честно парите, ги уважава, а оттам и себе си като потребител. Тези, които се примиряват и купуват на колкото им кажат, са или хора без финансова култура, или са в сивия сектор. Или най-често и двете.
Не се обяснявай, няма да го разберат. Ще мрънкат от диваните, а на следващият ден ще нахранят спекуланта, за да обвинят след това еврото.

# 6 745
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Скрит текст:
От понеделник до сряда я нямаше обичайната опашка, хората подминаваха и цъкаха възмутено. Вчера имаше двама-трима човека, а днес отново бяха 7-8, както преди завишението. Що да не вдигат цените, като има кой да ги плаща? Два-три дни за "преглъщане" и пренастройка, и после пак юруш на баниците Rolling Eyes И 5,00 евро да ги направят, пак ще има кой да се реди на опашка. Срещу това овчедушие няма какво да се направи. Ако има воля да не се купува  две седмици, или един месец, или изобщо - да видим пак ли ще се калкулират така цените.
Апропо, на две други спирки на метрото, които ползвам ежедневно, цените са си 2,50 лв, 3,00 лв, 3,50 лв -  както миналата година. Но щом номера минава, що пък не.

Други въпроси?
за такси, дрехи, обувки ...

Плащам толкова, колкото преценя, че ми е по джоба. Изкарвам парите си с труд, и не ги пилея безразборно, за да обслужвам нечии щения за бързо забогатяване. От много време бойкотирам фирми и организации, за които знам, че са свързани с корупционерите във властта, или в които виждам спекулативни намерения. Алтернативи винаги има. Не съм умряла от глад, защото не купувам пилета от "Градус", нито съм останала без социален живот, защото не посещавам заведенията на "Рафи". Въпрос на личностна хигиена. И дребния, и средния бизнес, трябва да се подкрепят тогава, когато заслужават, а не по презумпция. Напълно е в силата на потребителите да изчистят пазара от търгаши и дребни тарикати. Ако искат.

Когато човек си е спечелил честно парите, ги уважава, а оттам и себе си като потребител. Тези, които се примиряват и купуват на колкото им кажат, са или хора без финансова култура, или са в сивия сектор. Или най-често и двете.
не каза колко пари даваш за тези неща, но разбрахме, че тези, които си купуват банички от 5 лв. са от сивия сектор или пък парите са им паднали от небето, не уважават себе си ... абе живи путинисти Grinning

# 6 746
Ако баничка за 5 лева им е много може би трябва да спрат да ги ядат. Ще свалят някое и друго килце също така

# 6 747
Не се обяснявай, няма да го разберат. Ще мрънкат от диваните, а на следващият ден ще нахранят спекуланта, за да обвинят след това еврото.
Знам, и упорито подминавам доста от мненията, но понякога просто не мога да се сдържа Rolling Eyes
Понякога си мисля, че хората, които ги пишат всичките тия неща, просто си убиват времето, като опонират на всичко и всеки Smiley
А и темата отдавна няма смисъл, защото еврото вече е тук, и всички дребни неудобства по въвеждането му, са резултат само и единствено на човешка недалновидност, неадекватност и простотия.

# 6 748
Баничарите после да не реват защо нямат клиенти.. За 11-12лв цяла тава ще направя, ще е с качествено сирене(20 лв/кг, зряло, а не някаква скорозрейка) и ще има яйца и кисело  мляко, и ще ядем трима два дни...Като останем двама с мъж правя на 2 пъти по половин пакет.
Увеличението на цените има своите положителни страни - шоколад и бонбони само по празници, яденето повече домашно ..
До нас има готвено на две места - на едното място порция леща гони 7лв (цена от ноември, когато го отвориха), на другото място 1кг леща е 9 лв, доволно голяма порция е под 4лв, заедно с кутията. Едното още малко ще поседи празно и вероятно ще затвори преди да е навършило и 6м!

# 6 749
Оказва се, че благодарение на еврото пазара се ще изчисти от калпавите алчни търговци и ще останат само онези, които знаят как се пазят клиенти. Няма лошо, поне за мен.

Наложени са вече глоби за 200 000 лв покрай еврото, това са 40 глобени търговеца само, и на фона на всички не са чак толкова много нелоялните.

Общи условия

Активация на акаунт