"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 264 812
  • 7 181
  •   8
Отговори
# 6 810
  • София
С дигитализирана карта може на всички банкомати с четец.

# 6 811
Гугъл пей е разрешен на банкоматите на коя банка? До 2023 края никъде не съм успявал с телефон да тегля кеш.

Редовно тегля безконтактно от АТМ на ОББ и Уникредит.

# 6 812
Каква е сега тази дигитализирана карта?
Конкретно питам, банкоматите на коя банка приемат безконтактните токени на Гугъл пей за теглене кеш?
С карта или с телефон/часовник?
На ОББ мога да пробвам след около 40 минути.

# 6 813

И с карта, и с телефон.

# 6 814
  • София
Безконтактна в Гугъл Уолит и дигитализирана в приложението на банката. И двата варианта.
Всички банкомати с четец.
Независимо от банката.

# 6 815
Всички банкомати, които имат безконтактно теглене ми приемат дигиталната карта. Преди повее от половин година си изгубих дебитната карта към основната ми сметка. Понеже знам, че е някъде в нас, не съм я блокирала. Оттогава ползвам само дигиталния й вариант и за плащане и за теглене.С телефона си тегля.

# 6 816
  • София
И с часовник може.

# 6 817
  • Буркина Фасо
От новините:

"Близо половината от левовете са изтеглени от обращение"

Значи до около 20-ти януари ще са изтеглени всички левове. А дано.
значи няма да са изтеглени.  дори и след 10-20 год.

Скрит текст:
Каква е сега тази дигитализирана карта?
Конкретно питам, банкоматите на коя банка приемат безконтактните токени на Гугъл пей за теглене кеш?
на часовника стрелките трябва да са настроени на точен час, иначе няма пари  rotfImbo 

# 6 818
  • There I was on a July morning
Около мен всички смятат да си запазят набор от левови банкноти и монети, аз също. Както имам и набор от деноминираните левове. Реално никога няма да бъдат изтеглени всички левове.

# 6 819
Вчера ми върнаха ресто десет "испански" евроцента...

# 6 820
Отговорили са ти вече, но не Гугъл или Апъл пей, а дигитален портфейл, в който са всички налични карти.
Айфоните са apple wallet, андроид имат подобен портфейл.

# 6 821
А как познавате че евроцентовете са испански? На страницата на европейската комисия имаше монетите от едно евро на всички 21 държави, но няма монетите от две евро и центовете. На мен предимно небългарски ми връщат, но не мога да преценя от къде са.                                                                        От днес променени цени -градски курс на такси от 4 лв.миналата година на 6 лв. Медицинско изследване, което струваше 30 лв. преди две седмици, сега е 20 евро. И не няма да спестя от това, ще спестя от нещо, което ми е по малко важно. Такси вземам рядко, когато бързам и днес също ми беше важно да отида навреме. На мнение съм, че здравето е най важното и не бих търсила най-малко вземащия лекар. Най-вероятно да спестя от някоя екскурзия и така ще накажа невинен бизнес. Иначе в магазина до нас, хранителните продукти, които купувам не са повишени.

# 6 822
Подавайте сигнали за увеличението. Не ги оставяйте.

# 6 823
Около мен всички смятат да си запазят набор от левови банкноти и монети, аз също. Както имам и набор от деноминираните левове. Реално никога няма да бъдат изтеглени всички левове.
            От БНБ можеш да си закупиш без проблем банкноти и монети от различни периоди и емисии. За това предполагам, че същото ще стане и с левчетата. Който не си е запазил след време ще може да си закупи при това чисто нови. Имаме колекция и липсващи банкноти /такива,които не са запазени от семейството/ сме си закупили от БНБ.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 09:30 от Didia

# 6 824
  • Буркина Фасо
А как познавате че евроцентовете са испански? На страницата на европейската комисия имаше монетите от едно евро на всички 21 държави, но няма монетите от две евро и центовете.
кой се занимава с пари? - банките.
айде потърси ги в сайта на Европейската централна банка. Grinning  аз така ги открих.

Общи условия

Активация на акаунт