"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 264 673
  • 7 180
  •   4
Отговори
# 6 825
Чета някои хора и се изумявам, те живеят в 19 век! В Китай вече се плаща с длан, тук някои хора все още мъкнат кеш.
Дават ни - мъкнем, какво да правим.

# 6 826
  • София
На някои има символите на страните, на страната на "герба", на испанските си пише España, включително и на центовете. На френските нещо като както символ  RF от република Франция, на италианските RI, хърватските  Hrvastko или нещо пособно, Slovensko.... На нашата пише "Боже пази България" от страни, пише стотинка на центовете...така се ориентира човек.
Иначе освен основните има много интересни 2 еврови монети, с интерсни сгради, хора, събития, например на една белгийска е Атомиума, на друга немска двореца в Дрезден, на някои испански замъка в Сеговия, Аламбра...въобще много са интересни и много хора колекционират. Аз вече подарих на двама колекционери български монети.
Ето една интересна ми попадна днес, френска с Шарл дьо Гол, от ляво се вижда символ RF.
А как познавате че евроцентовете са испански? На страницата на европейската комисия имаше монетите от едно евро на всички 21 държави, но няма монетите от две евро и центовете. На мен предимно небългарски ми връщат, но не мога да преценя от къде са.                                                                        

# 6 827
Отговорили са ти вече, но не Гугъл или Апъл пей, а дигитален портфейл, в който са всички налични карти.
Айфоните са apple wallet, андроид имат подобен портфейл.
Все тая. Това не е дигитализация ама не ми се спори. За протокола. ОББ
Скрит текст:
На съседния клон ПБ мина, с изричното потвърждение с биометрия, че съм аз.
А как познавате че евроцентовете са испански?
По задната страна

Имам и още, но тези са ми под ръка.

# 6 828
А как познавате че евроцентовете са испански?
Скрит текст:
На страницата на европейската комисия имаше монетите от едно евро на всички 21 държави, но няма монетите от две евро и центовете. На мен предимно небългарски ми връщат, но не мога да преценя от къде са.                                                                        От днес променени цени -градски курс на такси от 4 лв.миналата година на 6 лв. Медицинско изследване, което струваше 30 лв. преди две седмици, сега е 20 евро. И не няма да спестя от това, ще спестя от нещо, което ми е по малко важно. Такси вземам рядко, когато бързам и днес също ми беше важно да отида навреме. На мнение съм, че здравето е най важното и не бих търсила най-малко вземащия лекар. Най-вероятно да спестя от някоя екскурзия и така ще накажа невинен бизнес. Иначе в магазина до нас, хранителните продукти, които купувам не са повишени.
https://bg.ucoin.net/catalog/?country=eu

# 6 829
  • София
И на мен не ми се спори, но в банковите приложения има опция за дигитализиране на картите с пластика и за изцяло дигитални карти.
С тях се борави директно през самото приложение.
Всичките ми карти са изцяло дигитални и никога не съм имала проблем с ползването им.
Писах или дигитализирани, или в уолит. Според удобството на ползващия. И двете работят. И двете изискват биометрия.

# 6 830
Бърз пазар от Лидл днес и равносметка без много смятане: испански фует преди месец 4 и нещо, днес 5 и нещо лв. Багета с чесън: преди месец 3.20, днес 3.99лв, сьомга пушена, 100гр. преди месец 9.99лв, днес 11.90лв.

# 6 831
  • София
Не е от еврото това, ей така си вдигат цените в Лидл, алчни, пускайте сигнали или бойкот 😂🤣😂
Това са най-ключовите съвети на януари 2026.

# 6 832
Не знам от какво е, това са ни редовни продукти и им знам цените, ето защо ми направи впечатление. Просто през декември не съм купувала, защото отсъствахме от къщи, за един месец такава разлика ми се вижда убийствена. Иначе, за радост, все още не съм в положение, в което да не купя заради цената, но аз парите не ги бера по дърветата и най-малкото внимание обръщам.

# 6 833
  • Далечният изток
За сьомгата и багетите не знам, но фует купувам редовно. 5 и нещо му е редовната цена отдавна. На промоция го пускат на 4 и нещо.

# 6 834
Barsa, нищо не си измислям, явно преди да изпечата касовия бон инф. система показва само в евро, за да ми каже сума за плащане в лева си вади телефона и смята с него!
И нама стига с този НАП, нали искаме ред..и да не ни лъжат.
Аз съм решила, че ако вляза пак там януари ще се наложи да ме изчакат лично да си сметна сумата в лева!!!

# 6 835
Аз от Лидъла вчера - сирене, което купувам,  ми беше минус 3 лв от обичайната цена.
Същото сирене декември беше в Била с 2 лв над обичайното в Лидъла.
И какво доказва това?
Всеки си слага цена, колкото му трябва.
Като не ми харесва, подминавам. Винаги е било в сила правилото, че щом има достатъчно готови да платят, значи цената не е висока.

# 6 836
  • София
За мен пък не е въпросът кой колко може да плати. Как една баничка от 2, 40 лв. , днес стана 1,60 Е..кое вдигнаха, че чак такава надценка- за сега само за водата казаха в новините . А опашката се вие от 15-20 човека..лично ще ги бойкотирам, но явно хората имат пари. До тоя извод стигам.
И честно, много съм скептична. Не ни чакат добри дни..всеки ще се спасява по единично, както винаги, но резултатът няма да е добър.

# 6 837
За мен пък не е въпросът кой колко може да плати. Как една баничка от 2, 40 лв. , днес стана 1,60 Е..кое вдигнаха, че чак такава надценка

Защо трябва да се вдига нещо? Сама си видяла, че 20 човека чакат. На тебе ако ти предложат 20 лева отгоре ей така, щото могат, ще ги откажеш ли с аргумента "нищо не са ми вдигали, че да таксувам повече" или ще си ги прибереш?

# 6 838
  • София
Като цяло ми е ясно..има търсене, има и предлагане, пазарна икономика му викат. Кой колкото може ще вдига, но инфлацията до къде ще стигне? Както писа една потребителка, ще спестим от почивки, от храна ясно, че никой работещ човек няма да се лиши. Ама се получава една лавина, дето не се знае до къде ще стигне..
За мен пък не е въпросът кой колко може да плати. Как една баничка от 2, 40 лв. , днес стана 1,60 Е..кое вдигнаха, че чак такава надценка

Защо трябва да се вдига нещо? Сама си видяла, че 20 човека чакат. На тебе ако ти предложат 20 лева отгоре ей така, щото могат, ще ги откажеш ли с аргумента "нищо не са ми вдигали, че да таксувам повече" или ще си ги прибереш?

# 6 839
Бърз пазар от Лидл днес и равносметка без много смятане: испански фует преди месец 4 и нещо, днес 5 и нещо лв. Багета с чесън: преди месец 3.20, днес 3.99лв, сьомга пушена, 100гр. преди месец 9.99лв, днес 11.90лв.
Сьомга пушена 100 гр онзи ден на прамация беше 6.99 лв, но не в лидл. Никога не я купувам на редовна цена, непрекъснато е намалена на едно или друго място.

Общи условия

Активация на акаунт