"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 264 785
  • 7 181
  •   7
Отговори
# 7 005
Именно, това е валидно и за Европа, но всеки, който пребивава там усеща разликата. Затова смятаме тези държави за уредени и благосъстоятелни. Моята голяма болка е образованието и неговото състояние и колкото и пари да има нацията, не вярвам да ги вложи именно там. Оф, не искам да се отплесвам на тази тема, точно в тази тема. 🙏 Защото ей сега ще намесим учителите, заплатите им......Па като подхванем и лекарите......

Вярно е, че моят опит е вече с давност, но като се замисля аз оплаквания от образованието нямам кой знае какви. Да, има трески за дялане, но за децата, които са мотивирани и учат, има начин да получат образование, което не отстъпва на техните връстници от Запада и Изтока. Е, тези от София или големите градове са с облагодетелствани, но при желание и дете от кое да е село може да отиде в добро училище. За мен огромният проблем на образованието е липсата на мотивация при болшинството семейства. Просто за тези семейства образованието не е някаква ценност, не възпитават у децата си стремеж за учене, рушат авторитета на учителите и прочее. И с такъв материал после и учителите не се престарават.

За повечето хора благосъстоянието все още се изразява в наличието на банани и тоблерони по магазините. Комплексите от соц-а са ни много големи и дори и след 35 години нямат преодоляване. Хипотетичната загуба на обилната консумация вцепенява мнозина. А има толкова по-важни неща.

Като подмина това клъвване с тоблероните и бананите, пирамидата на Маслоу е валидна за всички общества. И в основата и е задоволяването на първичните потребности от храна, облекло, дом, топлина... После идват "важните" неща.

# 7 006
Да му мислят Пеевски,Горанов и прочие... Сега Брюксел по лесно можа да забрани на такива като тях да ползват евро така,както САЩ с "Магнитски" им забрани да търгуват с долари. И ще се видят в чудо. Yum

# 7 007
Всичко което е левче сега ще стане 1 евро. 50 цента са жълти стотинки, чисто психологически влияе.

# 7 008
Кое е това, дето е левче.

# 7 009
Кое е това, дето е левче.
Връзка магданоз на пазара.

# 7 010
Връзката магданоз на пазара е 2 лева отдавна, виж връзка копър за 2,80 евро ме шокира

# 7 011
Връзката магданоз на пазара е 2 лева отдавна, виж връзка копър за 2,80 евро ме шокира
При нас е лев или 51 евроцента, днес реализирах последния българси лев, който имах.

# 7 012

Есента купувах 2 връзки (по избор между копър и магданоз или комбинация) за 1-1.50лв. от софийски пазар. Както и преди няколко страници писах, ако човек пазарува от големите пазари (Женски, Д.Петков) и употребява добри количества зарзават (не да бие път за връзка магданоз), може да спести добра сума.

Предполагам, че и в други градове е подобно положението по пазарите.

# 7 013
Аз си имам магданоз и копър в градината, не знам лятото какви са цените. Сега ползвам замразен копър от моя, но въпросната цена ме втрещи и ми прикова погледа. На мен 2,8ч ЛВ ми е много, за 2,80 евро направо изпаднах в ступор

# 7 014
  • Буркина Фасо
при нас отдавна връзката е 1 лв. и не мърда. за сметка на това баничката поскъпна. Grinning

# 7 015
Всичко което е левче сега ще стане 1 евро. 50 цента са жълти стотинки, чисто психологически влияе.

Що тема се изписа, ти дойде и го удари на масата.
Joy

# 7 016
Снощи в крачка чух някакво проучване по тв Европа за еврото в различните страни от ЕЗ. Най-доволни са финландците, останалите подред не ги помня, последни са хърватите. 38% от тях са доволните, останалите не, защото всичко е поскъпнало. От всички страни членки гражданите са на едно мнение, че трябва да се премахнат монетите по 1 и 2 цента.
Коментирали сте цените на цигарите. Ще ги вдигнат, спокойно, на алкохола също.Акцизите имат сериозен принос в бюджета.Да са живии здрави пиячи и пушачи, и да продължават в същият дух, иначе лошо!

# 7 017
Това за доволните от еврото финландци го потвърждавам. Говорих си веднъж с финландец на икономическа тема и той беше много-много удовлетворен от еврото,което ми се видя прекалено и не можах да си го обясня,а не посмях да го попитам – да не му разваля кефа.

# 7 018
От понеделник,днес, пушена сьомга 100 гр в Кауфланд е на цена 2.42 евро. Да не се прецаквате с 11.50лв,  купете изгодно😀

# 7 019
От понеделник,днес, пушена сьомга 100 гр в Кауфланд е на цена 2.42 евро. Да не се прецаквате с 11.50лв,  купете изгодно😀

На витрината им насипната пушена сьомга открай време е 49.99лв./кг. или 4.99/100 гр. и без промоция. Това, в случай че някой изпусне промоцията.

Общи условия

Активация на акаунт