"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 264 527
  • 7 175
  •   5
Отговори
# 7 020
Като не успяха да ни занулят спестяванията, за да им оправим дълга, ще се пробват през веригите.

# 7 021
Доброто качество на живот е добро, когато тези неща са валидни за цялото общество.

Това никога и никъде не се е случвало. Дори в най-смелите мечти на Карл Маркс.

# 7 022
Е как ще ни занулят спестяванията... Три бидона монети е внесъл един в банката. За малко да блокира работата за три дни, добре че били измислили някакъв по-бърз начин да ги преброят ... Това само монетите, да не говорим за банкнотите Grinning
За два дни преди НГ се внесоха над един милиард лева в банките.

# 7 023
  • София
Това с бидоните е фейк новина, а снимките са създадени с AI, на бързо се разпространи и като всяка дезинформация много хора повярваха.

# 7 024
Що тема се изписа, ти дойде и го удари на масата.
Joy
А ти да кажеш нещо по темата, освен да спамиш? Grinning

# 7 025
  • Буркина Фасо
Това с бидоните е фейк новина, а снимките са създадени с AI, на бързо се разпространи и като всяка дезинформация много хора повярваха.
сигурно и шефката е AI ?

https://www.24chasa.bg/biznes/article/22069179

# 7 026
  • София
Открийте 10-те разлика. Най-много ми харесва "снимката" извън банковия клон, където на полицейската кола със сирени пише "Новини". А, да, и един бидон стотинки ще тежи около половин тон, на дядо Пешо бута един тон и половина на количката...

# 7 027
  • Далечният изток
Снимките и клиповете са направени с AI, то е ясно, но дали реално мъж е отишъл в банка с 3 бидона, не знам. Щом казва шефката на банките, може и да е вярно. Може да са били бидончета, от малките Grinning

# 7 028
Никой не каза от къде този човек е събрал толкова много монети.

# 7 029
И аз това се чудех, но няма обяснение никъде. Мислех да не би да има много кафе автомати или нещо сходно но едва ли тези монети се събират, вероятно регулярно се дават в банка, за да може все пак да разполагат със средства.

# 7 030
Все пак не е фейк новина, а отразяването ѝ е фейк. Наистина има такова изказване, вече дали са бидони или буркани - не знаем.
А спестяванията преди 36 години по друга система са ги занулявали. Няма да го направят с втората по сила резервна валута в света.

# 7 031
Снимките и клиповете са направени с AI, то е ясно, но дали реално мъж е отишъл в банка с 3 бидона, не знам. Щом казва шефката на банките, може и да е вярно. Може да са били бидончета, от малките Grinning
Може да са били 3-литрови буркани, от туршийката. Обаче КПД-то на тия служители в банковия клон е много ниско.

# 7 032
  • София
Нана, обясни защо преди две години ми вдигнаха такса смет. Защо сиренето поскъпва редовно през последните 5 години, защо маслото поскъпваше, защо олиото поскъпна. Всичко това години преди ЕЗ.

С по-висок шанс си да видиш Витлеемската звезда

# 7 033
Тук една статия от Минасян от 2023-та. Той по принцип пише доста за ценовата конвергенция, има и други материали.
https://ikj.bg/glasove-mneniya/realna-vs-nominalna-konvergentsia-v-es/

Като естествено отчитаме пандемията, разместването в енергийните доставки и завишените цени на някои храни на местна почва, нормално е след влизането ни в ЕRМ всичко да започне да расте. За мен това звучи доста логично и е напълно нормално след номиналната конвергенция да има ускорен ход към реалната, в която се включват и цените.

"По-бързата ценова конвергенция в страните, които са се включили в еврозоната, е неизбежна. В еврозоната се задейства значително по-непосредствено механизмът на скачените съдове. Страните следва предварително да са съумяли да оберат част от ценовия луфт (до около две трети от ценовото равнище в ЕС,...), за да успеят по-безболезнено да понесат ускорения прираст на цените в началните поне десетина години. Той се чувства болезнено както от населението, така и от бизнеса, доколкото се свързва с обезценяване на натрупани в миналото стойности, от една страна, и с намаляване на националната конкурентноспособност, от друга".

# 7 034
  • Наблизо
Добре,но в З Европа цените на храните са по-ниски за повечето неща.Защо тогава това не се уравни в България,а само цените вървят нагоре?

Общи условия

Активация на акаунт