"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 264 009
  • 7 174
  •   9
Отговори
# 7 155
Оф, сериозно, колко човека познавате, които взимат МРЗ и нищо отгоре? А колко се осигуряват на нея?
В отговора се крие и проблемът.
А относно тарикатите, които вдигат безбожно цените - за щастие сме с пазарна икономика и може да ги бойкотираме, без да си променяме живота. Добрите бизнеси ще останат незасегнати, както стана с много от тях и по времето на Ковид (за съжаление не с всички поради естеството и продължителността на мерките).

# 7 156
Аз познавам много, които вземат МРЗ реално. Това за мен е ползата от вдигането на МРЗ, против което някои роптаят, много повече доходи са на светло, в сравнение с 1997 например. И тези, хора не са нито мързеливи, нито неграмотни, нито алкохолици. Например такива доходи вземат служителите на Български пощи, работниците в производствата за електронни компоненти, чистачки и т.н.

# 7 157
Това е абсурдно. Сегашната ми заплата ми стига за храна, мога да покрия ипотечен кредит, ако ми се наложи. Мога да пътувам в чужбина. С 27$ долара почти нищо от това няма да е възможно.
$27 беше минималната. Сега на МРЗ ли покриваш кредит и пътуваш в чужбина? Подобни подходи за сравнение много ги уважавам.
А дали е добро е субективно. Примерно точно в този период се родиха кредитните милионери на Каракачанов

# 7 158
  • Буркина Фасо
Оф, сериозно, колко човека познавате, които взимат МРЗ и нищо отгоре? А колко се осигуряват на нея?
А относно тарикатите, които вдигат безбожно цените - за щастие сме с пазарна икономика и може да ги бойкотираме, без да си променяме живота. Добрите бизнеси ще останат незасегнати, както стана с много от тях и по времето на Ковид (за съжаление не с всички поради естеството и продължителността на мерките).
дай пример как да бойкотираме мобилните, като знаем, че има ли проблем за няколко часа при единия и цяла БГ вдига ръце. за веригите много нас.места ги бокотират по принуда - просто липсват в града. най-близките К и Л са ми на 60-70 км. в едната посока. реално ние сме в бостоянен бойкот, но цените си вървят нагоре. остана ни да бойкотираме нашите магазинчета.  е, няма как да стане.

# 7 159
  • Далечният изток
Първо - въобще не е задължително да ползваш мобилен телефон и интернет. Просто не ползваш.
Второ - гледаш кокошки, прасе, садиш домати и краставици, мелиш брашно и си месиш хляб, събираш джанки и вариш ракия и така... Няма да стъпиш в магазин.

# 7 160
И лекари, и лаборатории и зъболекари ли бойкотираме...

# 7 161
  • Далечният изток
Естествено. Всичко и всички.

# 7 162
Barsa, от 3-4месеца проучвам цени за една операция - цена от 1500 до 4300, това е доплащане след ЗК
Накрая се обадих на застраховател и ми обясниха, че за тази операция те покриват 1900лв.
Някъде между мин и макс стояха и оферти от рода - на доктора в частния кабинет 3000лв и после 1500 на каса в болницата
Вярно повечето бяха официално обявени болнични цени, включително и най-високата, срещу която ще получиш всички документи за плащането. 
Това съвсем не е от еврото, така е било и преди 3-4 г

# 7 163
дай пример как да бойкотираме мобилните, като знаем, че има ли проблем за няколко часа при единия и цяла БГ вдига ръце. за веригите много нас.места ги бокотират по принуда - просто липсват в града. най-близките К и Л са ми на 60-70 км. в едната посока. реално ние сме в бостоянен бойкот, но цените си вървят нагоре. остана ни да бойкотираме нашите магазинчета.  е, няма как да стане.
E точно мобилните оператори са най-гадния монопол, няма заобикаляне наистина.
Относно веригите - аз съм на различно мнение от Маяма Нолова и не смятам, че Кауфланд и Лидл са проблемът на България.

И лекари, и лаборатории и зъболекари ли бойкотираме...
Не всички лекари, лаборатории и зъболекари си вдигнаха цените.

Аз познавам много, които вземат МРЗ реално. Това за мен е ползата от вдигането на МРЗ, против което някои роптаят, много повече доходи са на светло, в сравнение с 1997 например. И тези, хора не са нито мързеливи, нито неграмотни, нито алкохолици. Например такива доходи вземат служителите на Български пощи, работниците в производствата за електронни компоненти, чистачки и т.н.
За Български пощи не е вярно, те си имат увеличение на заплатите със стажа, даже имат и Мултиспорт.
Работниците в производствата за електронни компоненти да сезират синдикатите, ако наистина взимат минимални заплати и не получават остатъка в плик.
А за чистачките ще се изсмея, защото само който не е работил с почистваща фирма ще си мисли, че взимат МРЗ.

Личи си, че сте застинали в 2006, но реалността отдавна не е такава.

# 7 164
Това за български пощи може да е вярно само за големите началници в София. Редовите служители в останалата част на българия са толкова ниско заплатени, че е срамота. Атова пък за картите мултиспорт е направо смехотворно.

# 7 165
  • Далечният изток
Аз пак не разбрах каква е ползата от вдигането на МРЗ?
По-висок данък за хазната и по-високи осигуровки, да, ама за хората каква е реалната полза?

В пощите доста им пооправиха заплатите последните години. Сигурно и там има хора на минимална заплата, но като цяло са по-високи от МРЗ възнагражденията им.

# 7 166
Една статия за "високите" заплати в пощите.
https://businessnovinite.bg/bg-biznes/s-11-vdigat-zaplatite-v-ba … arski-poshti.html
В тази тема се превъртат една и съща пропаганда, колко е розово всичко.

# 7 167
  • Далечният изток
Какво трябваше да ни каже тази статия точно Thinking Че работят на МРЗ ли?

# 7 168
Мой познат работи като сортировач там, до миналия месец вземаше 1100-1200 лева чисти, сега може и да са ги вдигнали. Не му признават целия стаж, само този в системата. Има висше образование , но не е търсена специалност и не можа да си намери работа по специалността. Смените, които кара са кофти - за първа става в три през нощта. Тези пари бяха с нощния труд и овертайма. Касиерката от която вземах пенсията на детето, вземаше около 900лв чисти. Тя има две висши образования, но хуманитарни специалности, които в момента в нашия край не се търсят много. Не вземаше клас, защото преди си е работила по специалността, а в пощите не й го признават. Чистачките в производствените предприятия вземат минималната, независимо, че също се водят към почистващите фирми. Поне в малките градове.

# 7 169
  • Далечният изток
Ти наясно ли си какво означава клас?

Общи условия

Активация на акаунт