"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 271 427
  • 7 392
  •   18
Отговори
# 7 365
Как се изхитряте, при положение, че в тия страни подкрепата за еврото е 79-80 процента вие да се срещате с единствено и само от другите? Явно се движите в определена ниша.

Моите познати в Европа - не само западна - пък тая година са ме  поздравявали за две неща - за волейбола и за еврото.

# 7 366
Понеже се коментираше цена на сирене 25 лева, да кажа, че пазарувам от местен магазин за млечни, където сиренето е 10 и нещо килограма. Не вярвам в нашето село да има, а в София да няма такива магазини.
Аида си купува за 10 лева сирене.
За самото евро,хората тук си спомнят вдигането на цените.Не съм била,не знам дали е било абузивно или не и оттам твърдят,че България е прецакана.Било е преди 25 години.Но спрямо това ,че за около три години от 7 към едно са стигнали 1 към 1,математиката показва че и в България до края на годината ще е така.Ще видим,дано не съм права.

Никой не ми внушава нищо,Соната,сравнявам буквално цените с Кауфланд в Германия,Дм и тн за абсолютно същите продукти,както и касовата бележка вече е онлайн.Минималната заплата е 1800-2000 евро бруто,цените по-ниски за същите продукти.
ела на себе си.

# 7 367
Говоря ежедневно с много хора от държави в ЕЗ за еврото и всички са много щастливи от ЕЗ и общата валута и ни паздравяват искрено за тази стъпка. А румънските клиенти страшно ни завиждат за въвеждането на еврото. Както и молдовци, македонци, сърби. Сигурно контактувате само с пенсионери в съответните държави, а не с активно работещи. Те е нормално да са уморени от живота и негативно настроени.

# 7 368
  • Наблизо
Дано не съм права и цените не станат евро лев масово до края на годината.

Ирис,браво,мен никой от искащите да говорят на тази тема.Активно работещи от всякакви прослойки.За мен самата валута така или иначе няма значение.

# 7 369
Дано не съм права и цените не станат евро лев масово до края на годината.

Ирис,браво,мен никой от искащите да говорят на тази тема.За мен самата валута така или иначе няма значение.
вече трябваше да са станали, е не са.

# 7 370
  • Наблизо
При нас е отнело около три години,при седем към едно.При силна и регулираща държава.
Дано не.

# 7 371
Цените (инфлацията) и заплатите са като два скачени съда - като наливаш вода в единия това автоматично вдига нивото и в другия. И няма значение с каква течност са пълни - вода, нафта, вино или даже живак.  В нашия случай флуидът е валутата и е все едно лев ли е или евро. Вдигане на заплати неизбежно поражда инфлация, а тя изисква вдигане на заплати... Та вината не е в еврото, а в стремежа да догоним стандарта на ЕС + популисткото вдигане на доходи от правителствата. Еврото може да е повод за някои, но не е причина ( в училище по история сме учили за повод и причина).

# 7 372
Ох, Бюти. Така ме разколеба сега. Ще трябва 7 години да чакам дали ще стане като при вас или не... то не се издържа на напрежението. Като 7 години нещастна любов да ни чака...
Я по-добре да си върнем лева, че да ни е сигурна работата, че нищо лошо няма да ни се случи...

# 7 373
При нас е отнело около три години,при седем към едно.При силна и регулираща държава.
Дано не.
чула си значи, по новините.

# 7 374
  • Наблизо
Цените (инфлацията) и заплатите са като два скачени съда - като наливаш вода в единия това автоматично вдига нивото и в другия. И няма значение с каква течност са пълни - вода, нафта, вино или даже живак.  В нашия случай флуидът е валутата и е все едно лев ли е или евро. Вдигане на заплати неизбежно поражда инфлация, а тя изисква вдигане на заплати... Та вината не е в еврото, а в стремежа да догоним стандарта на ЕС + популисткото вдигане на доходи от правителствата. Еврото може да е повод за някои, но не е причина ( в училище по история сме учили за повод и причина).
Плюс пълната абдикация на държавата от регулация.
Сири,не.ММ и свекърът така ми казаха.Освен да ме лъжат.Бабата на ММ си пазеше касови бележки от тогава,но жената почина и тия неща се изгубиха.Сега точно ще да е и тересно да проследя процеса.

# 7 375
Абе Бюти, тия хора като цяло отдавна са забравили какво е валута, а малките слушат като приказка, те нямат граници и с едни и същи пари в джоба  пазаруват в съседните  държави, някой си ревял за франка и багетата преди 25 години.  Това е четвърт век.

Да не са вашите на ТМ? Не мога да си представя млади хора изобщо да им е тема. Нали и ние общуваме, работим, децата ни учат... Това е обща валута. общ пазар, общ съюз,  на хората им е удобно така. С едни пари отиват навсякъде

Какви са тия дето 25 години се чувстват прецакани, само ти си знаеш, пък и всички. Все едно аз да твърдя, че срещам само копейки, ми естествено, че няма как да стане и съзнателно да се опитвам пак ще срещна и от другите 70-80 процента.

Според мен вашето мнение понеже е такова, и вие казвате на хората "Ех, как се прецакаме с това евро".

# 7 376
Германия е многомилионен пазар с огромно собствено производство и няма какво да я сравняваме с България дори само по този показател. Специално загледах цените на съседката на Германия - Белгия миналата седмица. Столичен техен Лидл: цели пилешки бутчета (обикновени, не жълти и не био-мио) 5е/кг, хлебче земел - 0.45е, телешко (пак обикновено) - 22-26е, сьомга филе в опаковка ~ 1кг - 20е (тук миналия месец същата беше 30лв.). И това е верига с по-евтини цени. Риба по-евтина от 14-15е/кг там няма. Хората, които държат на качеството, не пазаруват от там, а от по-скъпи вериги. Маслото на тяхната марка е 2.15е. По-евтино не съм виждала никъде.  Да, сирена тип Бри, Камемебер, мляко UHT (това, което де съхранява в хладилник не навсякъде продават и то се доближава по цени до нашето) и т.н. са по-евтини.

# 7 377
Плюс пълната абдикация на държавата от регулация.
Сири,не.ММ и свекърът така ми казаха.Освен да ме лъжат.Бабата на ММ си пазеше касови бележки от тогава,но жената почина и тия неща се изгубиха.Сега точно ще да е и тересно да проследя процеса.
държавата по - добре да не се меси, не й е работа. Справка Унгария и справка нашите главанаци, които пробутаха подобен закон на първо чететене. Цените не ще станат 1 лев = 1 евро, ами по 4.
За доходите нещо тия хора, казаха ли ти? Не вярвам да са със заплати отпреди 25 години.

# 7 378
Между другото е хубаво, освен цените им, да погледнем какво данъци плащат и какви са им здравните осигуровки, например. Ток и вода също може да сравним. Все още, в България е по-евтино за живеене.

# 7 379
Било е преди 25 години.Но спрямо това ,че за около три години от 7 към едно са стигнали 1 към 1,математиката показва че и в България до края на годината ще е така.Ще видим,дано не съм права.
Математиката показва, че 7-кратно поскъпване на цените означава 600% инфлация.
Покажи графиката на тази държава от еврозоната с 600% инфлация за 2-3 години, както вече повтори няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт