"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 280 537
  • 7 524
  •   3
Отговори
# 7 500
  • София
500 евро не би трябвало да зареждат, защото ги изтеглят. Другите ще са каквито са налични.

# 7 501
ами това е пазарна икономика
ако иска, ще сложи баничката 0.50 евро, ако иска ще я сложи 2-3-4. И 10 да я сложи, ако се купува - значи толкова струва.

# 7 502

Викаш и за една нощ от 2 лв на 4 е нормално.
Мда, и един мармот....

Викам само, че общата картинка на основните хранителни продукти е различна от цитираните в последните страници цени на боклучави храни, които ЕЖК казва, че са се удвоили някъде си. И по нищо не личи, че всичко останало ще последва баничката.

# 7 503
В квартала има яйца по 38 ст и по 32 цента, познайте от кои се купува Simple Smile
Свинско бонфиле -14 лв и 13 евро ...
Говоря за малки квартални млечни и месарници, не говоря за омразните вам вериги
Аз просто подминавам скъпото и това е
Покупките са свити, складове се оплакват, че няма оборот и нови заявки

# 7 504
Ох, още веднъж Тина и за теб.
Банички не ям от 15 години. Боклукчави храни не ям. На мен не ми пука за цената на баницата, нито на дюнера
Не е въпроса в баничката, сандвича и бариерата.
Въпроса е двойното поскъпване за една нощ
Същото ще се случи и с всичко останали неща. И неща които купувам аз.
Да не купувам няма как да стане. И не, не говоря за банички.
Правя го шаренко, дано се разбере този път Rolling Eyes

Курса е 1,95583
Казваха ни, че ако един хляб е 2,6 лв, то в евро ще е 1,32
И няма да има двойно поскъпване както народа се плаши. Но народа явно с право се е плашил, защото си знае и управляващите и каква мафия си имаме.

И примера с баничката, бариерата, сандвича и още много други означава, че всичко е било прах в очите.
Обикновения човек не го интересуват разни тържища и таблички.
Той знае, че вчера е купил баничка за 2 лв. Логично в евро трябва да е 1,02. А закръглят на 2 евро. Егати и закръглянето.

И като се сигнализира какво ще се случи?
Нищо.
Но ок, дадох линковете, ако искат да сигнализират.
Има си и още по-фрапиращи измами с жестоки вдигания на цените на Кауфланд.
Глобени ли са? Не съм чула. Цените са същите.
Е, съобщава се някъде из сайтчетата за разни глобени малки фирмички. Колко е вярно? Съмнявам се. Прах в очите.

Иначе яйца купувам. Гледам на промоция. Засега седят цените мирно.
За 21 цента, иначе казано 40 стотинки.
Но това няма да е за дълго.
Е, аз имам откъде да си купя по-евтини яйца.

wild poppy, ще последват баничката и много други продукти.
Така както писахте, че уж няма да има двойно поскъпване, май и тук ще се окажете в голяма грешка.

# 7 505
Не е само до хранителни стоки. Наложи се да вляза в неделя в магазин тип Всичко по 1 лв. Нямаше други работещи магазини наоколо в момента. Всички цени литнали с по 2- 3 лв на брой нагоре. Цените в момента почти се изравнили в съотношение лев- евро. Приблизително 5 лв броя преди Коледа доближило 5 € сега. За да не е очебиещо сложили цени 4.55 или 4.80 евро, или подобни. И Китай ли е в криза или пък и там ли сменят валутата?! Прекалиха всички търговци.
Баничките при нас са по 1.20 €, засега.

# 7 506
Ами опитват. Слага цена на баничката от 2 евро, купуват я. На следващият ден, баничката вече е 3 евро. Псуват и пак купуват. Ако една вечер си хвърли 50% от баничките, дали на следващият ден няма да намали цената?

# 7 507
Ами опитват. Слага цена на баничката от 2 евро, купуват я. На следващият ден, баничката вече е 3 евро. Псуват и пак купуват. Ако една вечер си хвърли 50% от баничките, дали на следващият ден няма да намали цената?

Би било хубаво хората да спрат да купуват, един вид стачка. Но това може да се случи в различно общество.
Ние не сме такова общество.
Ще псуват и ще купуват. Защото има хора не са свикнали да си приготвят храната за работа. Други не могат от липса на време.
Чела съм за една от скандинавските държави /може и да бъркам, но там са много единни се оказва. Постъпи ли някой търговец, производител некоректно, всички го бойкотират. Имало и фалирали предприятия.
Сега, някой ще каже станция ежк, ама не мога да търся сега източник. Отдавна гледах и четох за това.

Ето и още спекулации
https://www.vesti.bg/bulgaria/pyrvi-spekulacii-sled-evroto-hliab … atna-pica-6248258

# 7 508
  • Буркина Фасо
не, няма да я намали. като справка:  големите вериги всеки ден бракуват по много стока и вместо да се замислят за какво това се случва те продължават с постепенно вдигане на цените по малко. пазара регулира нагоре.
и понеже пак става въпрос за баничката -  до Нова година една и съща баничка в един и същ магазин струваше 3.50 лв. , в евро беше шарена сумата. след Нова година закръглиха цената  на 2 евро  и 3.80 лв.   и днес взех такава баничка. мисълта ми е, че преди закръгляваха цената в лева, а сега цената в евро. разбира се нагоре. малко е и не може да се претендира като необосновано вдигане на цената. всъщност някой знае ли какво означава необосновано вдигане?

# 7 509
Тук не говорим за големи вериги. Големите вериги имат от къде да си избият брака. Баничарницата в метрото обаче няма.

# 7 510
  • Буркина Фасо
Тук не говорим за големи вериги. Големите вериги имат от къде да си избият брака. Баничарницата в метрото обаче няма.
така е, ноако днес сезирам КЗП за баничката, утре за хляба и млякото, в другиден за кебапчето, за бирата, за бурените и плодовете ... аз, а и всеки друг, не трябва да ставаме от компютрите и да пишем жалби.  там е проблем според мен.  а и всички нас цена от тържище или борса не ни храни. там дори и цената да спадне с 1-2 ст. в магазина се е покачила с 10-20, а може и с повече.

# 7 511
То положението стана - никой не яде боклучави храни, ама всички ревем заради увеличението на боклучавите храни.

Потреблението в ЯНУАРИ е свито и заради това, че
1) всеки е напазарувал за празниците и натрупал манджи, и похарчил за подаръци и лични покупки
2) вероятно някои са се поограничили в безразборното пазаруване и за да не се разправят със смесените валути, аз например. Вчера пред мен в средна верига, едно момче плати в лева и му върнаха в лева. По тоя повод платих 3 евро с карта, не желая да ме занимават, къде какво да пласирам.
2) всички ни предупреждаваха, че идва гладна смърт и увеличени по незнам си колко пъти цени. Мнозина са се запасили и презапасили.
Аз също. Купих олио и брашно (защото наистина правя домашни баници и хлябове). Резултат - олиото не се вдигна, а брашното падна с 21 ст. на пакет, вярно, че не знам, за колко време още.

След като всякакви идеологически подковани муцуни денонощно ни убеждаваха по тв, блиц, шок, гласове и т.н., че е предстои вдигане на цените 2, 3, 4, 5, 6 ... Н-пъти, какво може да се очаква друго?

# 7 512
При нас баничките са 1,5 евро, пише, че са с масло и сирене, но не е вярно, с извара са и грамажа е поне 30% по - малък от стария, абе едно нищо, за три лева. Тези от 1,2 лева бяха по хубави.

# 7 513
Не се стърпях Simple Smile

Блазе ви. Какви баници сте яли.

Тукашните левови - еврови още не съм купувала - даже бездомните котки не ги ядяха.
Даже една закуска с кайма беше толкова гадна, че хвърлих каймата на една мършава котка, която я продуши внимателно от всички страни и си замина.

Ако пробвам с еврова закуска, дали биха яли или са патриотични български котки?

Обсъдихме ли вече всички аспекти на закуските или има още?
Simple Smile

# 7 514
Нещо се съмнявам в баничка от 1,2 лева да е имало масло и сирене..  Такава цена при нас не е имало от години за каквато и да е баничка.  Simple Smile
За 1,20 най-много вафла морена.

Общи условия

Активация на акаунт