Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 91 (м. юни и м. юли)

• 30 600
  • 900
  •   1
Отговори
# 885
  • В центъра на моретата
За крачките - на гривна или часовник се изчисляват по-вярно в сравнение с телефон, който стои в чанта.

# 886
Е, ако наистина е засилено кръвосъсирването си стават бели. Питането ми беше понеже не помнех тогава някой показа ли линк към нещо публикувано. Ето и Шарпи казва че имало публикации, явно е срещала и тя.
И другото което би ми било интересно да прочета в тях е какви количества се считат за прекомерна употреба, подозирам че по-големички. Знаете си ме, цинична съм направо за такива неща. Стана по някое време дума и за кофеина, пък се оказа че се цитира проучване с дози дето и кон ще се гътне от тях а не нещо реалистично.
Не знам кога ще стигна и до това но ще търся да видя какво казват, щом има какво да се прочете, стана ми любопитно.
Като нищо ще се окажат такива, каквито човек не може да погълне и с повечко напъване.
Това, че го пишело в някое изследване, нищо не значи. Дори може изследването да не е върху хора, не малко са такива. Правят експерименти с животни и екстраполират върху хора и както им скимне.

Аз съм с часовник като на natka. Гледам си съня, понякога крачките и го ползвам за температурата и да си управлявам музиката като съм в залата. Пулс и тренировки не следя, защото не правя кардио.

# 887
Фитнес гривна се води това нашето. Смарт часовник са тия дето можеш и да говориш през тях, повечето имат и gps и незнамсикакво, абе не са само тракер.

Иначе ако някой друг също е станал любопитен и попадне на прилично звучаща публикация за тоя прословут желатин и кръвосъсирването, нека метне линк да спести търсене на другите. Не се знае кога ще стигна и до това, много голям списък ми е какво още искам да проуча Grinning

# 888
  • В полите на Пирин планина
Моята гривна е Huawei Band 8. Мери крачки, пулс, ставания, физическа активност, сън (ако спиш с нея - на мен не ми е удобно особено, но съм я пробвала). Може и съобщения да се четат, а и да се отговарят с някакви записани отговори и емоджита.
Батерията издържа повече от седмица. Работи с приложението Huawei Здраве. На мен ми е много удобна и си я харесвам.

# 889
За крачките - на гривна или часовник се изчисляват по-вярно в сравнение с телефон, който стои в чанта.
С моята не беше така. Лично съм си ги броила крачките и телефонът беше 1:1 с тези, измерени от мен.🙂 Но телефонът ми обикновено стои в джоба, не в чанта. И в чанта да е съм си правила експерименти и пак е много близо до отчетено от мен...за разлика от гривната.🙄 И предишните ми два телефона брояха крачките много добре.

# 890
Аз съм ползвала гривна през далечната 2020 година, Honor Band 5 май. За парите си беше добре, батерията ѝ издържаше и мереше крачки сравнително добре. Но в края на същата година се полакомих и от тогаава съм само с часовници. Писах дори тези дни, че смених Гармин след близо 2-годишна употреба. Каишката беше меко казано ужасна и ми зачервяваше нерядко кожата. Като функции и употреба също не ми допадна особено и за мен беше надценен. Единствено общите изгорени калории ми липсва като информация, не знам дали само при тях я има тази опция. Отделно и батерията накрая взе да пада много бързо, за около ден и нещо неактивно ползване падаше до 20%. Може другите модели на марката да са много добри, но с този просто не си паснахме. Сега съм отново с Huawei и разликата е огромна. Има всевъзможни тренировъчни режими, някои от които доста странни като например хвърляне на хвърчило или риболов.

# 891
Гущер, аз съм с Hama. Часовник. Мисля, че вече е на 2 години и съм много доволна от него. Батерията кара между 20-25 дни. Има доста джунджурии по него, които не всички използвам. И е бюджетен вариант - тогава го взех за 200 лв.
Скрит текст:

# 892
Като цяло се колебая между xiaomi smart band 10 и Huawei band 10 и четейки ревюта май клоня към последния. Доколкото разбирам здравните му функции, които всъщност ме интересуват, са по-добри. Мен други неща не ме интересуват. Физически бутон, липсата на който при xiaomi го отчитат като недостатък. При батерията предимство има първия, но 10-12 дни мисля, е напълно достатъчно. То баш няма какво кой знае колко да го мисля. И двата са на някакви къси пари - не купувам кола все пак. Simple Smile Разгледах и приложенията. Не мога да хвана някаква съществена разлика, но и не съм свързал устройство.
Sharpy, благодаря ти! Аз засега търся нещо малко и просто. И без това са ми страшна досада съобщения, уведомления и т.н. цъкащи на телефона. Не бих искал да са ми на ръката. На това, което взема, ще му е изключено всичко освен час, дата и здравния монитор. Евентуално бих ползвал функцията за намиране на телефона.

# 893
  • В центъра на моретата
Не е задължително да ти цъкат на ръката. Това то включваш, ако искаш.
Аз съм с Iwatch, има много функционалности, но реално малка част от тях ползвам. А синхронизацията с телефон, и другите устройства е безценна, поне за мен.
Мери много неща: пулс, сърдечен ритъм, кръвно, кислород в кръвта, телесна температура, вдишванията, сън - видове, крачки, изминато разстояние, калории, стълби. Ако плуваш - дълбочината. От спортовете има доста - около 20 мисля. Ама всъщност, повечето брандове часовници ги имат тези функции. Батерията не е от най-издържливите, но това не ми е проблем.

# 894
На мен най-полезната функция ми е, че ми намира телефона Joy такава съм шматка. Иначе не спя с него, дразни ме. Харесва ми и че звъни/вибрира, когато телефонът ми е далеч, без звук, или пак не знам къде е Joy. Но понеже се води за много умен, всяка нощ си го зареждам, защото не издържа. Това не ми пречи. А и пулс мери…

# 895
# 896
  • Sofia
Всички тези функции ги има и моя Huawei gt4 , но го зареждам само веднъж седмично. Ако огранича известията може и до 10 дни да го докара.
Малко досадно е всяка вечер да зареждам телефон и кола, остава и часовник.

# 897
  • В полите на Пирин планина
На мен ми е много удобно обажданията и съобщенията да ги усещам на гривната като вибрация, защото слагам звука на телефона на минимум. И търсенето на телефона също е готино, но ако не се е развързала гривната от него, де. Simple Smile
И моята гривна (уж) мери кислород в кръвта. А приложението пише изгорени калории - нямам идея дали е достоверно.

# 898
Няма "уж" за кислорода - мерят си, сравнявала съм с оксиметъра на лекарката ми като бях с ковид и ме мереше и тя, който не е някоя евтина играчка. Той е прост оптичен сензор де, не е нещо сложно за правене и за тълкуване.
От бюджетните май наистина ми банд и хонор банд са които си струват, вече всеки си знае бюджета и претенциите.

# 899
Charge 6 в Амазон е намален под 200 лева, а е почти на нивото /като измерване/ на Епъл.
Сега, Епъл си е Епъл, но ми е голям на китката и трябва да го зареждам всяка вечер...
За 3-4 пъти по-малка цена съм доволен. Имам и такъв за 50 лева, също върши работа, но разликите са големи. Ако не ги знаеш... няма голямо значение, всеки вариант ще те радва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт