Съчетаване на работа с деца

• 9 406
  • 259
  •   1
Отговори
# 165
Е какво пък, вижте каква хубава тема стана - фалшива или не...
Как намисляте какво да готвите? Аз все се чудя какво да и нямам идеи за всеки ден от седмицата.

# 166
Отварям gotvach и си търся. Обикновено според вида месо и според това колко време и желание имам за готвене.
Много често си импровизирам и си правя мои неща, винаги се получават супер😆

# 167
Хаха, ужас Joy Ми аз съм намислила един постен ориз тази вечер с много зелени и червени чушки, домати, гъби и маслини за 45 мин. време Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 15:15 от Мила Атова

# 168
  • Между гори и планини
Яйца по панагюрски ако не вали, защото ще дъм до късно в градината. Ако вали, може да ги поглезя с едни тиквички с пармезан 😊

# 169
Хич не мисля. Или питам какво им се яде конкретно, или пък готвя това, което ми се яде на мен. Хич не си усложнявам живота, да мисля кой знае какво.

# 170
Аз премислям менюто в седмичния пазар и понеже сме двама, зная какво обичаме.
За тийнът се готви отделно, но неговите са аламинути, рядко яде от нашето готвено.
Лятото е по-лесно - салати, таратори, препечен хляб към салатата или бегъл, някакво барбекю набързо.. но всеки ден е нещо ново, защото готвя колкото да се нахраним същата вечер, не претоплям, но и не остава за утрешния ден.

# 171
  • София
Не мисля особено. Имаме 10-15 ястия и ги въртим, оптимизирали сме много нещата. Ако искаме да се глезим то ще е 2-3 вечери в месеца макс. Повече мислене пада, ако решим да поръчваме храна - от къде, какво.

# 172
еми от скука вкъщи 10 години явно-зор за точки
да я заберем мацката да разкаже барем за точките кое-как Simple Smile)))))
аз драми с готвене и забиране нямам, ама я споделете от кой край идва тази дума-забирам, че ми стана интересно Simple Smile

# 173
А успивам, вместо приспивам - дете?

# 174
Мацката не се справя с едно събиране на точки, и го нарича бъхтене, ние тук се опитваме да и спретнем аламинутни вечри и хакове как да се справя. Очевидно и е трудно и кликането с мишка, какво остава да ходи на работа, където се изисква доста повечко.

# 175
... Би трябвало да знаеш в Германия как е, там много се говори за това защото е масово явление. И затова има много повече бедни жени в пенсионна възраст, защото едни 15-20 години са били Hausfrau, евентуално  с някаква символична почасова заетост, и после мъжът ги е изхвърлил. Естествено всяка си мисли, че на нея няма да и се случи, но статистиката говори друго.
Същото го има и в съседните държави - жени, работили почасово цял живот, в крайна сметка взимат минимална пенсия, с която не могат да си покрият ежедневните разходи. Затова ММ настоя да тръгна на работа, защото за мен е по-добре. Разбира се, с негова подкрепа успях да започна и се задържа, защото с 3 малки деца, нямах кой знае какви шансове. Колкото и да са коректни, работодателите си имат едно наум.

Моят съвет е, да се започне някъде и постепенно да се договорят по-удобни условия - работно време, задължения и т.н. В повечето фирми има непрекъсната динамика, сменяват се шефове, закриват или откриват отдели, прехвърлят задължения.... Отделно в работата имаш контакт с колеги, клиенти, доставчици и т.н. И е възможно в бъдеще да намериш по-подходяща работа. Но при всички положения, това, че си работила еди къде си е голям плюс.

# 176
"Забирам" - Пазарджик, само от колеги от тази област съм чувала.
Как може да си освирепял от глад в 18 ч, ако е имало закуска и обяд?
Има лесни, има и трудоемки ястия, трябва да се прецени конкретната заетост през деня.

А дали авторката ще започне работа и каква, с каква заетост, зависи все пак и от квалификацията и. Има вид заетост, която не може да се упражнява почасово.
(Не е по темата, но отново имам точки, за трети път, които май няма да ползвам. Теми не съм пускала отдавна.)

# 177
  • Пловдив
Какво сте се разсъчетавали? Правите го и то става някак.

# 178
Не разбирам какво толкова ви притеснява това готвене. Двама работещи родители и поне 1 дете на целодневна градина и/или училище не обядват вкъщи. Реално вкъщи май ще яде само по-голямото дете. Научавате се да готвите в по-големи порции, за да може едно ядене да покрива 2 обяда и 2 вечери за 4-ма души. Готвите в неделя следобед 2 манджи и така имате храна поне до сряда вечерта, та даже няма да е и еднообразно, а ще има избор кой какво да яде. В четвъртък са аламинути (омлет, скара или червена леща, която наистина отнема буквално 30 минути), в петък - нещо отвън (аз съм с тинейджъри и при нас петъците вече са запазени за пица). В събота си готвите за събота и неделя редовна манджа. В най-лошия случай ако в неделя ме е домързяло да сготвя 2 неща или по-случайност домашните са изяли всичко, през седмицата се налага да сготвя 1 път и го правя след вечеря, за да има за другия ден. И това при положение, че аз се прибирам след 19 часа вечерта от работа, а не в 18 часа.
От всички домакински задължения готвенето като усилия отнема най-малко време. По-трудно ми е да измисля какво да сготвя, отколкото да го направя.

# 179
И аз съм на мнение, че готвенето не е голям проблем. Има безброй възможности за бързи ястия или предварително сготвени. По трудно е с организацията по водене и вземане на  децата, ваканциите и боледуванията....  Аз се бях разбрала с шефката да излизам, когато ми е нужно и времето да се води почивка. Точно и по тази причина избрах работното място -на  равно разстояние от дома, училището и личния лекар.

Общи условия

Активация на акаунт