Пубертетът при момчетата - тема 18

• 30 726
  • 693
  •   3
Отговори
# 675
  • Пловдив
Аз пък съм против...и направо ви се чудя как сами се вкарвате в приключения??? Да не кажа друго...Помислете!

# 676
И си против, защото....?

# 677
Трябва внимателно с ваксините просто, не съм по крайностите.

# 678
Ваксината крайност ли е?

# 679
Не са крайност, имах предвид, че аз подхождам внимателно. Тази специално я обмислям и най-вероятно ще я сложим.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 16:22 от marigold_

# 680
  • София
Ваксината крайност ли е?
Ако потенциалната полза е по-малка от потенциалната вреда – да. Всеки случай е различен. Аз имам 4 автоимунни заболявания и това е генетична предразположеност, която се взима предвид и при следващото поколение. И аз си слагам ваксини, но при сериозна нужда, например, против Тетанус. Имам и за Варицела, но до 35 не я бях карала и това е животозастрашаващо. На сина ми съм слагала и ваксини извън календара у нас, но тази за Ротавирус, например, не съм, защото тогава беше с малко данни и преценихме с лекаря, че не е нужна.
За HVP у нас не е в календара за момчета, но от няколко години я мисля и не съм решила още.

# 681
  • София
За HVP у нас не е в календара за момчета, но от няколко години я мисля и не съм решила още.
Напротив, в календара е от тази година. От 11 до 14 години, мисля.

# 682
  • София
Синът ми е на 18, не беше в неговия календар и не знаех, че вече е по каса. За варицелата платих бесни суми, защото не беше забранена, но я нямаше и Мангъров я внасяше от Гърция.

# 683
Нека не превръщаме темата в спор за ваксини. Има достатъчно такива теми.

# 684

Не мисля че е задължителна.
Безплатна - да за опр.възрасти.
В календара - не е.

# 685
  • София
Тета, права си, не е задължителна, не съм се изразила коректно.
Но е безплатна за момчетата между 10 и 13.

# 686
  • пустинята Гоби
Ваксината против варицела влиза в календара от догодина, но предполагам ще е безплатна само за бебетата. Аз онзи ден ваксинирах с нея моите деца, че едното има болен съученик, а тримата с баща им не са я карали. Не знам дали ще ни се размине, силно се надявам, че ако мъжът ми се тръшне, не знам какво ще го правя.

# 687
Сега да разкажа.Живях 32г с мисълта, че
не съм карала варицела, защото всички деца около мен, вкл. сестра ми, изкараха едно след друго.Като забременях с второто, батко му се разболя, и разказвайки това на моята лекарка, ме прати на изследвания.Оказах се с антитела, явно съм я карала без симптоми.Оказа се, че е напълно възможно.
Затова се тествайте ако не сте карали видимо като деца, може да няма нужда от ваксини.

# 688
Сложихме. Предстои втора доза. Информирайте се за тази ваксина от ползата й, отчетена в други държави след по-дълго прилагане

# 689
  • Русе
Аз съм с рак, баща ми с рак, свекъра с рак  и назад поколенията също. Ако дори и с 1 % съм им намалила риска, ще ги бода и още как.
Химиотерапията се понася по-трудно от една ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт