Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 28 133
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, момичета!
Вчера разбрах резултата от теста - няма бебче, имало е имплантация.
Това ни е втори опит, съкрушена съм, и от двата опита нямаме замразени ембриончета. Как да продължа сега? Харесвам си доктора, промени стимулацията след първата, допада ми начина му на работа, но дали да продължавам при него? Да поемаме ли към Турция? Нямаме брак... Той не изгаря от желание да се женим. Такава каша ми е.
Получавате ли подкрепа от половинките си след отрицателен резултат? Аз бях леко скастрена, че лея сълзи по нещо, което не е бебе, а просто няколко клетки и трябва да се стегна, защото се случвало на много хора 😔 Но за мен беше бебе! Най-близкото до бебе, което съм имала. За кратко е било част от мен, обикнах го, говорех му всеки ден, чакам го вече 5 години, готова съм да съм му майка. Аз истината я знам и нямам нужда да я чувам. Аз имам нужда от подкрепа и две мили думи.

Голямо изпитание си е. А съм силна, имам куп операции и манипулации. С такава смелост влизах в операциионните, дори в чужбина, смеехме се със сестрите... Вече много време съм силна и смела. Уморих се мъничко сега, силите ми намаляват.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 20:39 от Leda*

# 271
Колко ти беше чхг? Това, че е имало имплантация пак е успех. Аз съм с два яйчника, но ми престои трета стимулация, защото не могат да ми извадят Я. Много и гадно, нз какво да ти кажа. Всеки ден рева и ме боли и сърце и душа, но това е пътя. Просто трябва да имаме късмет и точно едно ембрионче ни трябва. Повтаряй си го това и ти желая успех следващия път!

# 272
  • Sofia
Leda*, миличка много съжалявам за загубата ви. Дано нещата се случат много, много скоро. Това е много неприятно, ние също имахме една биохимична след инсеминация, в момента сме на първа стимулация за инвитро и ще видим до къде ще я докараме. Аз не съм много обнадеждена понеже доки видя само 7-8 фоликулчета а съм с AMH 1.86, което ми се струва, че не е малко, а сме и с мъжки фактор макар и не много проблемен. Доки каза, че се надява да изкараме 5, та седя и се чудя дали въобще нещо ще се оплоди от тези 5.
Загубата си е загуба и неуспешният опит също е загуба. Поплачи си, ако имаш нужда и ще ти олекне. Аз попринцип получавам подкрепа даже при биохимичната имам чувството, че моята половинка се разстрои повече от мен. Но в крайна сметка няма какво да се направи. Ние обмисляме да си ползваме опитите по фонд, които ни се полагат тук и евентуално, ако нищо не се получи да опитаме в Турция. Също нямаме брак, но при нужда половинката в склонен да подпишем.

# 273
Благодаря за подкрепата, момичета, знам, че е трудно ❤ Знам, че това е дълъг и трънлив път.
ЧХГ на 10-ти ден беше 2,4, а на 13-ти вече 0,5. Моето АМХ е 0,53, на 32 години съм. Може би още веднъж да имаме възможност по фонд и АМХ ще падне под границата. Ще обмисля нещата, ще си начертая възможните варианти и така. Аз съм доста силна, но все пак си страдам.
Имам още един въпрос - как спирате Дуфастона след неуспешен опит, ако е бил включен в прогестероновата терапия? Докторът ми каза да го пия още 5 дни.  
Rouina91, разбира се, че 5 е добро число! Не се настройвай отсега! Казвай си, че правиш всичко необходимо, което зависи от теб. Другото е огромен късмет. Но ти твоята част я изпълняваш идеално, повярвай в тялото си и не се критикувай е самосаботирай. Едно по едно 🍀
Колко ти беше чхг? Това, че е имало имплантация пак е успех. Аз съм с два яйчника, но ми престои трета стимулация, защото не могат да ми извадят Я. Много и гадно, нз какво да ти кажа. Всеки ден рева и ме боли и сърце и душа, но това е пътя. Просто трябва да имаме късмет и точно едно ембрионче ни трябва. Повтаряй си го това и ти желая успех следващия път!

# 274
Леда, изключително много съжалявам за резултата. Щом е имало имплантация, ще стане и вашето чудо. Някои мъже предпочитат да не се говори за неуспеха.
Направи това, което ти подсказва сърцето, но ако избереш Турция, ще трябва да сключите брак, поне това беше едно от условията за инвитро. Но може не на всякъде да е така.

# 275
Леда ,според не е имало и имплантация, съжалявам,над 5 е имплантация.
И мен ме бяха излъгали,че е имало,не знам защо го правят репродуктивните.

# 276
Да, над 5 се води имплантация. Съжалявам, аз прочетох в предния пост, че е имало имплантация и после видях, другия пост.
Не се отказвай, ако имаш нужда си дай време малко да починеш и да решиш накъде да тръгнеш. Всичко ще дойде с времето!

# 277
  • Sofia
Добре де, това пък е много интересно. Моята при чхг 30 едва ли не пък го изкарва, че нищо не е било, нямало и смисъл да се коментира. Тотално го неглижира и когато се случи и днес на прегледа го изкоментирах. В смисъл да, ОК свикнали са на какво ли не, ма някак си не е приятно да ти кажат нещо от сорта на 'то това не го брой - много ниски нива'.

# 278
Rouina, брои се, как да не се брои, имало е имплантация. Това ми прозвуча на много съм уморена, не ми се обяснява, не ми се работи. Далеч от такива лекари, ако имаш възможност отиди другаде за следващия опит.

# 279
Leda, пий витамин Д. По принцип докторите казват, че не се изхабява. Иначе на мен миналата година ми беше 2.93. Месеца след второто ин витро беше 1.88. Но аз не се спрях - клостилбегит, летрозол между двете стимулации за ин витро. И някъде бях чела, че може да е фалшиво намалял. Иначе антралните фоликули са ми същите на брой. Отделно АМХ важи 6 месеца. За второто ин витро аз използвах от първото. Просто според мен приемай добавки. Коензим задължително. Някои лекари казват, че помагат, други не , но ти си пий. Отделно виж и за ендометериоза какво друго се пие. Спортувай. Това би ти помогнало само, не би ти навредило.

# 280
Момичета, така ми обясни акушерката, когато пратих резултатите. И аз вярвам на това. Тя каза "кратка имплантация".
Пък аз вярвам на това.

Да, над 5 се води имплантация. Съжалявам, аз прочетох в предния пост, че е имало имплантация и после видях, другия пост.
Не се отказвай, ако имаш нужда си дай време малко да починеш и да решиш накъде да тръгнеш. Всичко ще дойде с времето!

# 281
Да, може и така да е, все пак те са специалисти и са обучени в тази област. Факт е, че, не е пълна 0. Пожелавам ти още следващия опит да е вашето чудо!

# 282
Леда, искрено съжалявам за развоя на събитията!
Не се притеснявай толкова за АМХ. Последно кандидатствах с 0,6 и още преди стимулацията беше паднало на 0,4. Момичетата във форума са казвали неведнъж, че в Рамус излизат по-високи резултати и наистина е така. Моето излезе 0,9 там и сега ще мога да кандидатствам отново.
Първите дни след неуспешна пункция/трансфер са много тегави, но след седмица-две ще се съвземеш и с нови сили и надежда ще продължиш. Много кураж и успех ти пожелавам!

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 07:24 от Jovannna

# 283
Здравейте,
Не съм писала до сега, а и малко се притеснявам, но ви благодаря за темичката, много е подкрепяща.
Аз съм от тези, които не са издържали, на 14.06 ми беше трансфера на едно 4-ри дневно ембрионче и вчера пуснах кръвен тест (лабораторията е в съседната сграда и изкушението е голямо). За съжаление, тестът показа, че е под 5 (….<5), не бяха качили стойност а само коментар небременни под 5.
Няма да коментирам лабораторията ….
Но според вас, дали има шанс нещо да се случи за положителен финал?
Изкарах доста тежка вечер, обилно потене, ставаше ми студено, възможно ли е това да са симптоми за имплантация или вече е доста късно за да има надежда?

# 284
Петя, рано е! Направи теста във вторник, ще покаже дали има бременност или не. При някои жени ЧХГ навлиза по-бавно, но е тъпо, че няма конкретна стойност.
На мен ми ставаше супер горещо винаги, при отрицателен резултат и при положителен. Според мен това са странични реакции от хормоните, от самата стимулация.

Общи условия

Активация на акаунт