Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 28 163
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, момичета!
Вчера разбрах резултата от теста - няма бебче, имало е имплантация.
Това ни е втори опит, съкрушена съм, и от двата опита нямаме замразени ембриончета. Как да продължа сега? Харесвам си доктора, промени стимулацията след първата, допада ми начина му на работа, но дали да продължавам при него? Да поемаме ли към Турция? Нямаме брак... Той не изгаря от желание да се женим. Такава каша ми е.
Получавате ли подкрепа от половинките си след отрицателен резултат? Аз бях леко скастрена, че лея сълзи по нещо, което не е бебе, а просто няколко клетки и трябва да се стегна, защото се случвало на много хора 😔 Но за мен беше бебе! Най-близкото до бебе, което съм имала. За кратко е било част от мен, обикнах го, говорех му всеки ден, чакам го вече 5 години, готова съм да съм му майка. Аз истината я знам и нямам нужда да я чувам. Аз имам нужда от подкрепа и две мили думи.

Голямо изпитание си е. А съм силна, имам куп операции и манипулации. С такава смелост влизах в операциионните, дори в чужбина, смеехме се със сестрите... Вече много време съм силна и смела. Уморих се мъничко сега, силите ми намаляват.

Стягаш се и не гледаш назад, иначе ще полудееш. Причината едва ли е доктора, или болницата. Аз не бих препоръчала Турция, не правят нищо по различно. Просто следващия път ще е твоя, почини си и с нови сили.Аз имам 10 опита и все казвам, че вече е за последно....и не се отказвам. Не знам до кога, но......

# 286
Само бързам да кажа, че като чуя, че причината НЕ Е болницата, лекарите, ембриолозите и почва да ми се гади. Ами в кой е причината? Или пак ще си играем на "ами то е до късмет"?

А в Турция има и там всякакви лекари НО тези, които си гледат съвестно работата са много, до като в България дали има един-двама. За ембриологията няма да обсъждам, само ако сте виждали ваш ембрион правен в България и такъв пак ваш, със същият материал правен в Турция, ще ви стане ясно каква е разликата.
За брака мисля, че има места на които не е задължителен. Проучете специално за вашият случай, къде най-добре да се насочите. Направете си няколко срещи в различни болници и лекари и преценете къде се чувствате най-добре. Главата горе и успех!

# 287
Здравейте! За съжаление моят първи замразен трансфер завърши неуспешно, с две 5 дневни ембриончета… много ми е тежко и неприятно. Направихме го на стимулиран цикъл с Естрофем от 2рия ден на мц, въпреки че правя добра лигавица и имам редовна овулация. Искам да попитам според вас дали е възможно при втори опит на естествен цикъл да успеем? Макар че и сега лигавицата беше 9.5мм в деня на трансфера, ембриончетата бяха след селекция на сперматозоиди, магнитна сепарация, имси, икси, ембриоскоп… нямам тромбофилия, вливах Интралипид и бях на Преднизолон заради НК клетки… според доктора няма нужда от хистероскопия… и просто не знам и не знам къде другаде да търся причината за неуспеха.

# 288
Astrostrive11, съжалявам за неуспеха. Според мен на естествен цикъл, нещата ще минат по-леко, и винаги има възможност следващия опит да е успешен. Предполагам имате други замразени ембриончета. И ще може още със следващия цикъл да опитате.

# 289
Astrostrive11, съжалявам Sad
Успеваемостта на стимулиран и естествен е сходна, но на естествен се приемат много по-малко медикаменти. Аз лично се чувствам пъти по-добре на естествен и отказвам друго. Също Прогестеронът ви изглежда по-към ниските стойности в деня на трансфера. На естествен цикъл поне тялото ви ще си го произвежда и няма да разчитате на прием и на това и може да се подобри като показател. Витамин Д от 33.2 ng/mL е много ниско. Не гледайте референтните на лабораторията.
Като цяло обаче причината може да не е в никое от тези а в самите ембриончета. Знаете ли какъв грейд са били? Предполагам не сте ползвали ПИД?

# 290
Благодаря много за мненията! Имаме още 2 замразени на 5ти и 3 замразени на 3ти ден ембриончета.. прогестеронът в деня на трансфера ми беше 10.07 ng само на Циклогест 2х1, след което добавихме Дуфастон 3х1 и Пролутекс х1, в деня на теста беше 11.9 ng, което не знам дали пак не е ниско… вит. Д го качих до 45 ng последно и го приемам постоянно. От клиниката не ми дадоха информация за грейд на ембрионите, само, че са с добро качество според тях, питах и за пид, казаха ми, че няма нужда и не го практикуват, заради възрастта ни и че е първи опит…

# 291
Искайте епикриза от ембриологията. На мен също ми бяха казали, че всички наши 11 ембриона са с добро или отлично качество и като видях епикризата и ми стана лошо. Само загубих една година в 4 безмислени трансфера на ембриони, някои от които бяха толкова зле, че даже не влизаха в скалата за грейд. Не казвам, че и при вас е така, но е хубаво да знаете поне морфологията на ембрионите.

EDIT: забравих да кажа, че Прогестеронът трябва да е между 10 и 20 ng/ml в деня на трансфера. Зависи обаче и какъв е вагиналният спрямо кръвният прием, защото вагиналният се усвоява в кръвта минимално, повече при него се разчита на локалното му значение в ендометриума. т.е нивата не са универсални. Коментирайте го с репродуктивният ви, както и проба на естествен цикъл. Поне няма да приемате един тон лекарства, просто се изисква малко повече следене и датата на овулацията не е под контрол на лекарите и за това те предпочитат да си контролират всичко с хапчета.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 08:55 от Sahara_2087

# 292
Сахара, коя е клиниката с тези лоши ембриони и безсмислени трансфери?

# 293
kalestia, по принцип бях в Щерев но нарочно не ги споменавам да не си помисли някой, че при други не е същото. В Турция сме се засичали с много жени от цяла България, които са изпатили по същия начин. Както казах и в Турция има некачествена ембриология на места. Просто внимавайте на какво вярвате.

# 294
Здравейте! Днес ми е 9 ден от трансфера, от няколко дни имам бледи чертички на пикливите тестове. Днес пуснах кръвен и стойността е 99.2 mui/ml. Ще прикача и снимка на двата теста от вчера и днес, където ясно се вижда, че втората линиила не е по-тъмна днес. Струва ми се ниска тази стойност и се притеснявам от биохимична бременност. Вие какво мислите? 🥺

# 295
Това дали втората черта е по-тъмна или не, не е показателно. Повтори кръвния тест след 2 дни и ще имаш по-ясна представа как вървят нещата.

# 296
Здравейте! Днес ми е 9 ден от трансфера, от няколко дни имам бледи чертички на пикливите тестове. Днес пуснах кръвен и стойността е 99.2 mui/ml. Ще прикача и снимка на двата теста от вчера и днес, където ясно се вижда, че втората линиила не е по-тъмна днес. Струва ми се ниска тази стойност и се притеснявам от биохимична бременност. Вие какво мислите? 🥺

Мисля, че за 9-ти ден стойността е добре. Пусни  пак кръвен тест, за да видиш как се покачва. На кой ден са ембриончетата?

# 297
1 петдневно 🥺

[[/i]

Мисля, че за 9-ти ден стойността е добре. Пусни  пак кръвен тест, за да видиш как се покачва. На кой ден са ембриончетата?

# 298
Мисля, че е добре стойността.

# 299
Момичета, имам въпрос - леко странен. В потготовка за ЗЕТ съм, сложихме резелиго предния месец, от втори ден на МЦ приемам естрофем по схема и преднизолон 5 мг. Днес е 13 ден, лигавицата е 10мм, но док. Видя нещо в матката, което каза, че може да е начална ендометриоза, а може и да е жлеза. Понякога се появявали, после изчезвали. Пуснахме хормони - Е2 и прогестерон и каза, че ще преценява като излязат. На 39 год. съм до сега никога не е имало наченка на ендометриоза при мен! Питах, дали може да е от терапията - пия естрофем за първи път, както и резелиго ми слагат за първи път - каза, че не е от нея. И сега се чудя, ако решим да трансферираме, това ще попречи ли? На вас случвало ли се е нещо подобно?

Общи условия

Активация на акаунт