Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 28 185
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Искайте епикриза от ембриологията. На мен също ми бяха казали, че всички наши 11 ембриона са с добро или отлично качество и като видях епикризата и ми стана лошо. Само загубих една година в 4 безмислени трансфера на ембриони, някои от които бяха толкова зле, че даже не влизаха в скалата за грейд. Не казвам, че и при вас е така, но е хубаво да знаете поне морфологията на ембрионите.

EDIT: забравих да кажа, че Прогестеронът трябва да е между 10 и 20 ng/ml в деня на трансфера. Зависи обаче и какъв е вагиналният спрямо кръвният прием, защото вагиналният се усвоява в кръвта минимално, повече при него се разчита на локалното му значение в ендометриума. т.е нивата не са универсални. Коментирайте го с репродуктивният ви, както и проба на естествен цикъл. Поне няма да приемате един тон лекарства, просто се изисква малко повече следене и датата на овулацията не е под контрол на лекарите и за това те предпочитат да си контролират всичко с хапчета.

Здравейте,

бихте ли казали с какво качество са били ембрионите?

# 301
Здравейте,

Ето извадка от епикризата на "отличните" ембриони - два броя 3ВС, един 3СС а останалите 8 не са и на скалата. Там са написали, че няма добро качество а на трансферите ми говореха друго. Подлъгах се та им платих и по-дълъг период на съхранение, мислейки си едва ли не, че 5 деца ще родя от тези а то даже наченък на имплантация нямаше от всички 11! Пълна трагедия!

За сравнение на последвали пункции в Мемориал имах само топ качество бластоциста- 5АА, 6АА, 4АА и т.н хем вече бях а една година по-стара

# 302
Аз лично съм озадачена защо лъжат, след като после на епикризата ще се види. Да вметна, че на мен досега не са ми давали и епикриза, не знаех, че мога да получа, ако си я поискам. Ей така на доверие винаги.
Потресена съм, как са си играли с чувствата ти, времето ти, нервите ти. А от Мемориал имахте ли имплантация, бременност?

# 303
Sahara_2087, направо нямам думи..

# 304
При мен беше същата ситуация в Бг и в Мемориал. Никой не хваля, но разликата е видима. Не се доверявайте на сляпо, изисквайте си всички епикризи и ако трябва разговор с ембриолозите преди да се решите на трансфери и замразяване на "отлични ембриони".

# 305
Сахара, това наистина е покъртително…

Може ли да споделиш коя е клиниката?

# 306
Масово е това за съжаление, за това казвам да се проверяват нещата, защото залогът е голям. Почти никоя болница не дава доклад от ембриологията освен ако не се изиска изрично.

В Мемориал последва имплантация и биохимична бременност с един топ качество 5АА ембрион, еуплоиден след ПИД (там задължително им провериха и генетиката заради възрастта ми) още на първият трансфер. Бременността приключи по ендометриални причини (пак в България не ми бяха направили хистерото качествено и имах останали полипи..)

# 307
Sahara_2087 Коя е клиниката?

# 308
Имам чувството, че 50 процента от неизяснения стерилитет се дължи на некадърни лекари, които правят хистероскопия. Аз с тези полипи 3 години история имам и все едно остават основната причина за неуспешно забременяване. Доктори казват, че може всеки месец да правиш полипи, но според причината е по-скоро некадърност.

# 309
Масово е това за съжаление, за това казвам да се проверяват нещата, защото залогът е голям. Почти никоя болница не дава доклад от ембриологията освен ако не се изиска изрично.

В Мемориал последва имплантация и биохимична бременност с един топ качество 5АА ембрион, еуплоиден след ПИД (там задължително им провериха и генетиката заради възрастта ми) още на първият трансфер. Бременността приключи по ендометриални причини (пак в България не ми бяха направили хистерото качествено и имах останали полипи..)

Пожелавам ти, следващия опит да е успешен! Важното е, че знаете каква е причината и за следващия опит ще я отстраните.

# 310
Бях писала преди в темата относно конкретната клиника тук https://bg-mam.ma/p/1782287/49889332

Благодаря за пожеланията! На всички ни пожелавам скорошно и безпроблемно забременяване и по-малко препятствия по пътя. Успех!

# 311
Здравейте,

Ето извадка от епикризата на "отличните" ембриони - два броя 3ВС, един 3СС а останалите 8 не са и на скалата. Там са написали, че няма добро качество а на трансферите ми говореха друго. Подлъгах се та им платих и по-дълъг период на съхранение, мислейки си едва ли не, че 5 деца ще родя от тези а то даже наченък на имплантация нямаше от всички 11! Пълна трагедия!

За сравнение на последвали пункции в Мемориал имах само топ качество бластоциста- 5АА, 6АА, 4АА и т.н хем вече бях а една година по-стара

Благодаря...
Много жалко... Sad
Аз на последния си трансфер върнах 4 BC, но се оказа с Даун и в 15 седмица се наложи аборт по мед. причини.
Сега на 20ти върнах още един 4BC, нямам големи надежди, тъй като е два пъти замръзяван, но все пак се моля да се случи!
Надявам се, че ти с тези едмбриони с хубаво качествто си имала успех, а ако не си, ти пожелавам скоро да имаш!!!

# 312
На мен са ми давали ембриологичен доклад, в който по дни е написано развитието на ембрионите. Трансферирала са ми два отделно с качество 4АА и 4АВ и балансирани от ПИД и пак нямаше имплантация. Сега ми обясниха, че последните останали, които са 6 дневни бластоцисти със скала 1 ВВ 2 на брой е хубаво да се трансферират заедно, но аз като чета проучвания, съм доста скептична, но Надежда винаги има! Нищо не губя да ги теанферират.
Наистина е хубаво да има адекватен разговор с ембриолозите, за да не получаваме отговор: “хубави са Ви ембриончетата”. И да се сравняват опитите и качеството на ембрионите. Имах и трансфер на 3 дневни, които не са били с правилно делене на клетки още от ден едно. Пак ми обясниха, че са “хубави”.

# 313
Късен аборт е много трудно нещо, съжалявам Sad  Иначе морфолията е един конкурс за красота при ембрионите. Даже и с ПИД нещата не са 100%. За мен е повече критерии за уменията на ембриолозите и до някъде за качеството на ембриона но крайният резултат варира. Дай Боже трансферът ви да завърши със живо и здраво бебче!

# 314
Момичета, чета и следя - късмет на всички пожелавам!
Имам замразен един ембрион - грейд 4ВВ, замразен на 6ти ден. Смятам да го използвам догодина.
Какво ви е мнението - шансовете какви са? Има ли момичета успели със същия грейд?

Общи условия

Активация на акаунт