Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 26 791
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
А в Турция къде точно? Вие имате ли опит с Турски клиники?

# 511
+1 за Турция като компетенция, отношение и успеваемост при мъжки фактор. Аз препоръчвам доктор Лале в Мемориал. Трябва добра ембриология при мъжки фактор. Там ни направиха страхотни ембриони.

# 512
  • Sofia
Информативно само да попитам - какво по-различно правят за мъжкият фактор в Турция? То реално на нас ни казаха само добавки и определена селекция, че може да се направи тук в България. В Турция правят ли нещо по-различно специфично за мъжкият фактор? Аз лично останах доволна от лабораторията в Надежда (само 1 яйцеклетка, оплодиха ми я със селекция и си изкара до 5 ден), друг е въпросът, че не бях доволна от стимулацията и докторката при която бях.

# 513
Здравейте! 4 ден след ЗЕТ на едно петдневно ембрионче чхг е 1.79 дали е много рано ?
Според информацията поставена на заглавната страница (щом е там, предполагам е проверена), ЧХГ започва да навлиза в кръвта чак на ден 6, така че да, според мен е рано да се отписва опита и не, не спирайте лекарствата.

# 514
Ние направихме теса, за да извадим по-нефрагментиран материал. Не, че иначе не му ставаше съвсем материалът. Не знам какво правят, но следят много изкъсо нещата в ембриологията, едва ли не им баят, проверяват ги по няколко пъти на ден, в деня на замразяването следят на често кога точно да вземат проба за ПИД и да замразят. Като % успеваемост на всяка стъпка са много по-добри резултатите при нас спрямо бг (брой оплодени, оцелели до 5ти ден, еуплодни, страхотна морфология).

# 515
Тази информация подкрепена ли е с научни данни или е взета  от списание за обща култура ? Мога да посоча и източника, ако се съмнявате. Определено не е  нито медицинска литература, нито клинично проучване. Интересно как разчитате само на форума за задълбочаване на познанията, даже се застъпвате без обоснована подкрепа.  Чхт тъкмо е започнал да се покачва и никой не казва да се спират лекарствата!

[[/b]
Здравейте! 4 ден след ЗЕТ на едно петдневно ембрионче чхг е 1.79 дали е много рано ?
Според информацията поставена на заглавната страница (щом е там, предполагам е проверена), ЧХГ започва да навлиза в кръвта чак на ден 6, така че да, според мен е рано да се отписва опита и не, не спирайте лекарствата.

# 516
Можеш ли да споделиш това проучване, което си чела?

Тази информация подкрепена ли е с научни данни или е взета  от списание за обща култура ? Мога да посоча и източника, ако се съмнявате. Определено не е  нито медицинска литература, нито клинично проучване. Интересно как разчитате само на форума за задълбочаване на познанията, даже се застъпвате без обоснована подкрепа.  Чхт тъкмо е започнал да се покачва и никой не казва да се спират лекарствата!

[[/b]

# 517
Имам познати с дългогодишни опити тук и успех в Турция, може да погледнете и темите във форума относно успеваемостта и апаратурата която ползват (за Мемориал става въпрос).

@Lina9152 Ето тук примерно, можеш да видиш проучване с жени преминали през ЗЕТ, резултатите демонстрират, че на 5-6 ден след трансфера се установява 4 miU/ml, което прави възможно наличие на чхг на ден 4 от трансфера около 1.79 (както при дамата). И това не е единственото, има доста в научната база данни. Даже появата на чхг кръвта толкова рано се приема , като положителен показател в сравнение с късната имплантация.

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8769177/

А в Турция къде точно? Вие имате ли опит с Турски клиники?

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 17:18 от Alfafa

# 518
Alfafa, благодаря много за споделеното проучване - изчетох го с интерес!

# 519
Здравейте,днес направих кръвен тест.....Отрицателен е,втори инвитро опит в гр Плевен.Обмисляме да сменим клиниката може ли предложения(правим инвитро,с мъжки фактор-Азооспермия,Хипероспермия)Ако имате повече информация ,ще ви бъда много благодарна да споделите!
Здравейте и моят първи опит е неуспешен в гр. Плевен . Записах си чак при д-р Явор Малинов в гр. Враца .

# 520
Не си губете времето с Явор Малинов. Страшно арогантен и некомпетентен доктор. Повече го бива в ТикТок изпълненията.
Здравейте,днес направих кръвен тест.....Отрицателен е,втори инвитро опит в гр Плевен.Обмисляме да сменим клиниката може ли предложения(правим инвитро,с мъжки фактор-Азооспермия,Хипероспермия)Ако имате повече информация ,ще ви бъда много благодарна да споделите!
Здравейте и моят първи опит е неуспешен в гр. Плевен . Записах си чак при д-р Явор Малинов в гр. Враца .

# 521
+ 1 за Малинов. Вижте му профила в тик ток и си направете сама изводи. Снима пациентки по време на процедура, коментира лични данни и диагнози, арогантен и твърде комерсиален. 

Не си губете времето с Явор Малинов. Страшно арогантен и некомпетентен доктор. Повече го бива в ТикТок изпълненията.

# 522
  • София
+ 1 за Малинов. Вижте му профила в тик ток и си направете сама изводи. Снима пациентки по време на процедура, коментира лични данни и диагнози, арогантен и твърде комерсиален. 

Пациентките му съгласни ли са с това? Няколко пъти съм гледала негови видеа в YouTube и ми направи впечатление, че е по-скоро влогър отколкото лекар.

# 523
Аз също не бих го препоръчала. Моя приятелка го посещаваше и от нея съм чувала покъртителни неща.

# 524
Потресена съм, не съм засичала негови видеа, но не вярвам пациентките да са ок с това. Дали не са постановка видеата, колкото за рекламата? Макар, че не се учудвам, и да го прави наистина. Да качва неща, които в момента работи и с кои пациенти работи.
Ние бяхме в началото във Варна при Александров, там влизаш в един коридор, сестрата излиза и започва да говори на висок глас, за какво си тук, какво ти има. Разпитва те пред всички и чак тогава те кани в кабинета при доктора. Всички чакащи знаеха за какво си там и какъв ти е проблем. Това ставаше всеки път, не е само първия път. В началото ни беше супер гадно, да говорим пред непознати, макар, че и те идват с проблемите си. Но някак си ми се виждаше нередно. После ни наритаха пред всички, че заради мен не може да имаме деца, че нямам овулация и се налага инвитро. Бях толкова шокирана, че тръгнахме и не се върнахме. Диагнозата не само не се потвърди, но се оказа и грешно това, което са казали и на мъжа ми. Дори и да беше вярно, не е начина да ти крещят, пред други хора и да ти кажат, че ти си виновен, за това, че нямате деца. Това стана точно преди 10 години. Помня го все едно е вчера. Само с думи може да се съсипе едно семейство.

Общи условия

Активация на акаунт