Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 26 706
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Здравей.
Аз бях със зацапване и кървене от 5-та до 10 г.с. За щастие бебчо сега спи до мен.
Почивай си и се опитай да си спокойна. Желая ти успех 🍀

Здравейте, на 11.07 имах ЗЕТ на едно петдневно ембрионче. ЧХГ на 12-ден след трансфера - 171, а на 15-ден след трансфера -549.2. От 12-ти ден следобед започна кафеникаво зацапване, 14-ти ден понамаля, но днес забелязвам, че се забелязва червеникаво зацапване но малко. Писах на докторката още вчера когато излезе втория резултат на ЧХГ, но все още не ми е отговорила. Приемам естрофем 3*1 и сутрин си бия пролутекс. Прогестерон а от вчера е 742.2 nmol/L. Притеснена съм и незнам как да постъпя, в понеделник ще пусна отново контролно ЧХГ.

# 541
Здравейте!
Има ли някоя от вас, която е в Щерев и се е възползвала от болничния, който дават след трансфер?

При първия ми трансфер ме попитаха дали искам болничен, но тогава бях в отпуск и не се възползвах.
Сега обмислям да си взема, но имам няколко въпроса:
Каква диагноза вписват в болничния лист?
Може ли да се издаде за по-кратък период – например 3 или 5 дни, а не две седмици?

# 542
Здравейте!
Има ли някоя от вас, която е в Щерев и се е възползвала от болничния, който дават след трансфер?

При първия ми трансфер ме попитаха дали искам болничен, но тогава бях в отпуск и не се възползвах.
Може ли да се издаде за по-кратък период – например 3 или 5 дни, а не две седмици?
[/quote
Срока може да е по малък. В болничния пише безплодие... И не може да напишат друго

# 543
Здравейте, момичета! 🌼
След ЗЕТ:
10-ти ден ЧХГ 520, прогестерон 18,5 ng
12-ти ден ЧХГ 1450, прогестерон 21,3 ng
Звънях в клиниката, но ми казаха, че прогестеронът бил добре, не бил нисък, но аз си имам притеснения. Само вагинално слагам. Някоя от вас да е имала такива стойности и всичко да се е развило добре?

# 544
Здравейте, аз съм била така ,но ми изписаха Пролутекс.
Здравейте, момичета! 🌼
След ЗЕТ:
10-ти ден ЧХГ 520, прогестерон 18,5 ng
12-ти ден ЧХГ 1450, прогестерон 21,3 ng
Звънях в клиниката, но ми казаха, че прогестеронът бил добре, не бил нисък, но аз си имам притеснения. Само вагинално слагам. Някоя от вас да е имала такива стойности и всичко да се е развило добре?

# 545
По темата - какви нива на прогестерон се гонят? Аз съм с 24,3 ng/ml и само на вагинален прогестан, никой не ми е казал да има нужда от още прогестерон. Искам да знам какво са добри стойности след трансфер и при ранна бременност ако има някой по-опитен?

# 546
По темата - какви нива на прогестерон се гонят? Аз съм с 24,3 ng/ml и само на вагинален прогестан, никой не ми е казал да има нужда от още прогестерон. Искам да знам какво са добри стойности след трансфер и при ранна бременност ако има някой по-опитен?
Това е според chatgpt.
Ориентировъчни оптимални стойности след положителен тест (12 ден след трансфер)

>10 ng/mL (≈ 32 nmol/L) – минимално ниво, смятано за достатъчно за поддържане на бременност

15–20 ng/mL (≈ 48–64 nmol/L) – обичайно при адекватна подкрепа

20–40 ng/mL (≈ 64–128 nmol/L) – често срещано при инжекционен или комбиниран протокол

>40 ng/mL – възможно при висока доза или ако жълтото тяло работи много добре

---

✅ Какво е важно

При изкуствено подготвен ендометриум (без овулация) нивото на прогестерона зависи изцяло от външно приеманите препарати – лабораторната стойност няма толкова голямо значение, защото не отразява маточната концентрация.

При естествен или стимулиран цикъл (с овулация) ниски стойности <10 ng/mL могат да са проблем и изискват корекция.

Навсякъде срещам, че при трансфер трябва да е над 10.
Аз лично на своя глава пусках на ден 3 след пункцията, без никакви лекарства и ми беше 50, а преди пункцията беше 1,08.
Не се състоя СЕТ.

# 547
Здравейте!

Здравейте, нямам отговор на вашият въпрос просто още въпроси. И аз съм в Щерев, издават ли и за замразен трансфер? Защото на мен ми издадоха след пункцията но мислих че си покрива и трансфера че четох някъде (и аз не знам къде вече) че след трансфер не се издавало

# 548
Здравейте!

Здравейте, нямам отговор на вашият въпрос просто още въпроси. И аз съм в Щерев, издават ли и за замразен трансфер? Защото на мен ми издадоха след пункцията но мислих че си покрива и трансфера че четох някъде (и аз не знам къде вече) че след трансфер не се издавало

Здравейте , дават до 20 дни в деня на пункцията , ако имате свеж трансфер - ще ви стигне тъй като той се извършва на 3 или 5 ден от пункцията! Ако сте със зет , който обикновено е след месец , може да ползвате някаква отпуска ( ако имате ) или болничен от личния ви лекар, с някаква друга диагноза . Така или иначе при подготовката за ЗЕТ ще сте информирана кога ще ви бъде и можете да си планирате почивката !

# 549
На мен са ми издавали болничен след трансфер, но аз винаги съм била на свеж трансфер. И ако пункцията се пада събота и неделя, ползват деня за трансфер за болничен.

# 550
Включвам се отново по темата с болничните. На мен това ще ми е втори зет трансфер в Щерев и си спомням, че при първия ме попитаха дали искам болнични, но тогава бях предвидила отпуск и отказах.

А от личния има ли проблем с диагнозата, за която издават болничен? За пункция знам, че не трябвало да бъде с диагноза тип ОВИ.

Като цяло май обмислям да си взема само 2 дни отпуск - в деня на трансфера и следващия. Чудя се достатъчно ли ще бъде? Предният ми трансфер беше около празнични дни и ми се събраха 10 дни почивка, но си мисля, че не трябваше да оставам толкова дни вкъщи.

# 551
Според мен зависи и какво работиш. Аз съм 8 часа на крак, минимум 12хил крачки и се занимавам с адски много хора и не ми е комфортно в началото (пък и пу дано и като се захване и по-късно) да съм на работа. Не смятам да се залижавам разбира се, в Бургас съм, живея до морето, ходя и на йога. Та за това ми е трудно с този болничен. Отпуск почти нямам заради всичките ми ходения до София. Ако не ми дадат от Щерев от ЛЛ ще искам за болки в гърба (и без това си ми е съществуващ проблем). Иначе на работа си знаят за мен и хич не ми пука какво ще пише на болничния.

Включвам се отново по темата с болничните. На мен това ще ми е втори зет трансфер в Щерев и си спомням, че при първия ме попитаха дали искам болнични, но тогава бях предвидила отпуск и отказах.

А от личния има ли проблем с диагнозата, за която издават болничен? За пункция знам, че не трябвало да бъде с диагноза тип ОВИ.

Като цяло май обмислям да си взема само 2 дни отпуск - в деня на трансфера и следващия. Чудя се достатъчно ли ще бъде? Предният ми трансфер беше около празнични дни и ми се събраха 10 дни почивка, но си мисля, че не трябваше да оставам толкова дни вкъщи.

# 552
Разбирам, при теб няма как без почивка.

Моята работа е на бюро, но имам периоди с голямо натоварване по 9 часа нон-стоп работа, която за съжаление не мога да предвидя дали би се случила в периода след трансфера и заради това се колебая какво да правя.

# 553
Ние (аз и работодателя ми) имам план за момента ако не ми дадат болничен да действам на 4 часа седнала на информация и просто да обслужвам клиенти от там. Другите 4 часа (колкото и да се натрупат) да ги дам от вкъщи с помощна работа към чр и като цяло, някакви дребни неща на които никой не му се занимава, създаване на файлове и тн. Но пак си зависи от работодателя. Аз вече карам 4 година на работа и си ме пазят като златно яйце хаха. Просто сме си сплотени всички и ми е спокойно че и да не ми дадат болничен веднага има и някакви други варианти

Разбирам, при теб няма как без почивка.

Моята работа е на бюро, но имам периоди с голямо натоварване по 9 часа нон-стоп работа, която за съжаление не мога да предвидя дали би се случила в периода след трансфера и заради това се колебая какво да правя.

# 554

На първия ми трансфер си бях взела цяла седмица отпуск и почивах, но беше неуспешен. За втория трансфер дори бях на работа до обяд в деня на трансфера и след това също, не си взех никаква отпуска и си продължих с нормалния ритъм на живот и беше успешен. Не знам дали има връзка, но според мен е важно човек да си е в нормалния ритъм, без да се залежава.

Общи условия

Активация на акаунт