Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 28 126
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Аз при първата стимулация започнах с 16 фоликули. До пункция останаха 10 като докторката 8 от тях пунктира и изкарахме 3Я. От второто първата доза беше малко по-голяма от първата стимулация ( 150 ед гонал) , отново стартирахме с 16 Ф , но фоликулите постоянно намаляха и само този  растеше. Дозите стигнаха до 175 гонал и 150 мериоферт.и изведнъж нарастнаха 5-6 фоликула. Естрадиола беше доста висок. На пункцията големият се спука, а от другите 5  нито една  Я не извадиха. Тогава пак ме приспаха и от един малък фоликул изкараха една Я , от която стана перфектен бластоцист, който ми го върнаха в същия цикъл. Обяснението на докторката беше, че нямам Я . От първото ин витро от трите Я станаха 2 хубави бластоциста. Като 2 месеца и преди първата стимулация ми правиха хистероскопия и докторът ми все биопсия заради едни други неща. Каза ми , че всичко е било чисто и няма полипи, а от двете места , от които ми беше взел биопсия , хистологичният резултат показа , че е имало. След вторият неуспешен опит ин нитро  смених докторката  , новата докторка ми направи пункция на естествен цикъл , извадихме Я , направи хистероскопия и ми махна цели три полипа. (Т.е.при първата не са ми ги махнали добре и нормално щом дори не ги е видял, а след това като го питах ме увери, че всичко е наред) На следващия цикъл отново направихме пункция на спонтанен цикъл и изкарахме Я. Но и при двата пъти ми биха тригера в дупето. Така че мисля , че липсата на Я е от лоша стимулация и грешки при биенето на тригера. Аз имах добро амх, имам добра бройка антрални Фоликули , правя хубави бластоцисти и нямаше логика да нямам Я. Така че помисли си дали докторът е правилен. Аз много си харесвах миналата , но ми втълпи първо , че нямам Я и второ , че не са ми качествени заради неуспешните опити, а то имало и други причини…

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 10:54 от Stefaniya

# 256
Здравейте! След стимулиран ЗЕТ на две 5 дневни ембриончета съм. В деня на трансфера прогестеронът беше 10.07 ng, като до тогава бях на Циклогест 2х1. Според вас нисък ли е? И прогестеронът, който се приема под формата на глобули отразява ли реалното ниво в кръвта?

# 257
Възможно е, аз в Плевен бях винаги с дълъг протокол и винаги имах свеж трансфер.
Здравей в Плевен в Света Елисавета ли си била ?

# 258
Stefaniya, не мога да сравня стимулациите по дълъг протокол с тези по къс, защото нямам къси. Имам само две по дълъг. На мен са ми препоръчани заради тежка ендометриоза.
Но мога да споделя своя опит. Доколкото аз съм запозната идеята на дългия протокол и потискащата инжекция 25÷30 преди началото на стимулацията е да се потисне функцията на яйчниците и да почиват през това време, да няма задържани фоликули.
Понякога, при нисък резерв, е възможно потискащата инжекция твърде дълго да потиска яйчника и това да доведе до по-лош отговор на стимулацията. Но не е задължително. Също е възможно потискането така да подейства, че да ги приспи за това време, да си починат и посре стимулацията да разгърне по-голям потенциал в тях ❤
Не знам с каква потискаща инжекция ще сте, аз двата пъти бях с Резелиго, то потиска производството на естроген. А това за жалост, е хормон, който пази лигавиците в тялото. Нос, уста, гениталии. Първия път - ешерихия вагинално, втория път - ешерихия в бъбрека без никакви оплаквания тип цистит, т.е. бактерията изобщо не беше събудила съпротивителни сили на лигавиците, директно беше стигнала до бъбрека и го беше раздула двойно... Споделям лошия си опит. Но това е моя опит, никога не съм имала ешерихия, просто явно това потискане на естрогена не ми се отразява добре. Други странични ефекти нямах, може би само силни крампи на големите мускули в тялото по време на сън, а не съм имала преди. Иначе резултатите от двете стимулации са следните (с един яйчник съм):
- менопур и бемфола - 8 фоликула - 2 яйцеклетки - и двете незрели;
- пурегон, перговерис и менопур - 4 фоликула - 4 яйцеклетки - 2 зрели - 1 ембрионче.
Щом нямате стимулация по дълъг протокол, опитайте. Стискам палци! ❤
Цитат на: Stefaniya
link=topic=1782287.msg49860469#msg49860469 date=1750181788
Благодаря много! А как ви се отрази?  Аз доста се притеснявам и малко вълнувам. Имах две стимулации вече, втората беше абсолютна трагедия. Двойни дози спрямо първата и малко загубих вяра и в ин витрото. Вместо да чувствам, че се приближавам до целта , аз се отдалечавам.  При втората мисля,че един ранен доминантен фоликул я прецака и четох , че с дълг протокол по-плавно вървят фоликулите . Докторката, която ми прави първите две , я бях попитала за дългия и ми беше казала, че е загуба навреме.

# 259
Благодаря ти много! И на теб желая успех. Все  пак ни трябва едно ембрионче и то да е точното! ❤

# 260
Случвало ли му се е на някой да получава подуване на корема от дуфастон след трансфер. За първи път ми е включен този препарат и такова подуване не съм имала на предишни трансфери.

# 261
  • Sofia
Случвало ли му се е на някой да получава подуване на корема от дуфастон след трансфер. За първи път ми е включен този препарат и такова подуване не съм имала на предишни трансфери.
Мда, Дуфастона си е гадно нещо, не съм правила трансфери, но ми се е подувал след инсеминации. И при 4те се налагаше да пия дуфастон, хем ми се подуваше корема, хем поприхапвах 2 пъти повече, това нещо и апетита ми отваряше (аз не се оплаквам от това, понеже си имам нужда да кача някой и друг килограм), но като цяло доста неприятно се усещах докато го приемах.

# 262
  • в сърцето на държавата
Денси 123, в коя клиника беше? Аз съм в Надежда.

# 263
Виждате ли надежда в чхг 2 на 8ми ден на 5дневни ембриончета? Обмислям да спра лекарствата.
И мислите ли, че една зъбна инфекция и приема на 2 антибиотика преди трансфера са довели до неуспеха?

Аз лично не виждам надежда при ЧХГ 2 на 8-ми ден. Но пусни един кръвен за всеки случай, преди да спреш лекарствата.
Ако си била излекувана преди трансфера, и си пила пробиотик, не би трябвало да е свързано. Трансфера свеж или замразен беше?

# 264
Денси 123, в коя клиника беше? Аз съм в Надежда.

В Доверие при д-р Станулов

# 265
Възможно е, аз в Плевен бях винаги с дълъг протокол и винаги имах свеж трансфер.
Здравей в Плевен в Света Елисавета ли си била ?

Да, там бях.

# 266
Здравейте ! На 12.06 направих кръвен тест и излезе 66.07. Днес повторих теста и резултатът е 1687.55. Според вас дали нараства нормално и дали всичко е наред?

# 267
Много е добре нарастването, честито!

# 268
  • Кърджали
Момичета, на 9-и юни ми беше свеж трансфер на 3 дневен ембрион, а утре е 10-и ден. Ако има бременност ще покаже ли нещо или да си изчакам до събота, когато ми казаха да направя кръвния тест.

# 269
Момичета, на 9-и юни ми беше свеж трансфер на 3 дневен ембрион, а утре е 10-и ден. Ако има бременност ще покаже ли нещо или да си изчакам до събота, когато ми казаха да направя кръвния тест.
Ще покаже, да. Вероятно ще се наложи след 48 часа да пуснете пак, за да се види покачване.
Аз пуснах на ден 9 на тридневно ембрионче СЕТ, но за съжаление беше отрицателен теста. Поне спрях лекарствата по-рано, след като се свързах с моя доктор.
На вас пожелавам успех ❤️

Общи условия

Активация на акаунт