Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 28 273
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, след неуспешен трансфер какви допълнителни изследвания мога да пусна?
Имаме вече 2 опита, без успех.
Имаме следните изследвания:
- тромбофилия - имам такава и бях на терапия с фраксипарин;
- генотип и на двамата;
- Nk клетки преди всеки опит (но те ще се пускат отново преди следващ опит);
Вирусология и микробиология не ги броя. Какво мога да пусна например имунологично? Трябва ли да посетя имунолог? Нямаме KIR профил, дали трябва да си пуснем изследване? ❤

# 421
Leda*, аз бих пуснала разширена микробиология (Фемифлор) + хистероскопия.

# 422
Leda*, аз бих пуснала и имунологична биопсия и изследване на имплантационен прозорец и хистероскопия. Успех!

# 423
Ани, пусна ли си тест?

Ирка, ти пусна ли втори тест?

Леда, пожелавам ти от сърце, следващия опит да е твоя! За имплантационния прозорец е добре да се пусне в месеца, когато ще е трансфера. Мисля, че имаше време на изчакване за резултата и няма как да е точно преди трансфера. Тук във форума, някой беше казал, че той се мени всеки месец и няма смисъл да се пуска по-рано. И доколкото помня, беше много парички. Според лекаря ми в Плевен е излишно изследване.
Все пак пусни, ако решиш за твое спокойствие и ако имаш тази финансова възможност.
С две ръце съм за хистероскопията и разширената микробиология. Желая ти, успех!

# 424
Според мен има смисъл от имплантационния прозец. При мен излезе, че имплантационния прозор е изместен с един ден. Така на следващия месец направихме трансфер на 6ти ден след овулация, вместо на 5ти и съм с положителен тест. Все още си изчаквам първия преглед, но това че забавихме трансфера с един ден при мен даде резултат.

Ани, пусна ли си тест?

Леда, пожелавам ти от сърце, следващия опит да е твоя! За имплантационния прозорец е добре да се пусне в месеца, когато ще е трансфера. Мисля, че имаше време на изчакване за резултата и няма как да е точно преди трансфера. Тук във форума, някой беше казал, че той се мени всеки месец и няма смисъл да се пуска по-рано. И доколкото помня, беше много парички. Според лекаря ми в Плевен е излишно изследване.
Все пак пусни, ако решиш за твое спокойствие и ако имаш тази финансова възможност.

# 425
Да, аз не съм казала, че няма смисъл, споделих какво ми е казал лекаря. Даже, дадох съвет, ако реши да направи това изследване да е в месеца на трансфера и няма смисъл да се прави по-рано. Съжалявам, че не съм била разбрана правилно.

Може би аз не разбирам, но си мислех, че сме тук да споделим опит, на мен това ми е казано и за това го споделям.

# 426
Аз не споря с теб, също изказах мнение, с цел ако мога да помогна. Копирах твоя коментар, защото беше последен. Нямам лоши чувства и се извинявам. Биопсия и трансфер няма как да са в един месец, защото биопсията се взима в момента, в който би се направил трансфера, т.е. 5 дни след овулация. В най-добрия случай са в два последователни месеца. Hands V
Да, аз не съм казала, че няма смисъл, споделих какво ми е казал лекаря. Даже, дадох съвет, ако реши да направи това изследване да е в месеца на трансфера. Съжалявам, че не съм била разбрана правилно.

Може би аз не разбирам, но си мислех, че сме тук да споделим опит, на мен това ми е казано и за това го споделям.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 19:39 от WitherWings

# 427
Аз също не споря, обяснявам, но пак не си ме разбрала правилно. Аз казах специално за имплантационния прозорец да е в месеца на трансфера, а не биопсията.

# 428
Поне в Надежда имплантационния прозорец е вид биопсия. Пак казвам, в момента на предполагаемия трансфер се взима проба от ендометриума (биопсия) и се изследва тази тъкан дали е рецептивна да приеме ембрион. Изследването излиза за седмица и няма как да се направи трансфер в същия месец, защого двете неща биха се направили в един и същи ден. Няма смисъл. Ако има друг вид изследване за имплантационен прозорец, ще се радвам да науча.
Аз също не споря, обяснявам, но пак не си ме разбрала правилно. Аз казах специално за имплантационния прозорец да е в месеца на трансфера, а не биопсията.

# 429
Разбрах, моя грешка, но как да се направи предния месец, като следващия може да е различен, това ми е интересно.
Иначе при вас се е получило. Радвам се. Възможно ли е да не се мени имплантационния прозорец и информацията ми е да е грешна? Наясно ли сте?

# 430
  • София
Разбрах, моя грешка, но как да се направи предния месец, като следващия може да е различен, това ми е интересно.
Иначе при вас се е получило. Радвам се. Възможно ли е да не се мени имплантационния прозорец и информацията ми е да е грешна? Наясно ли сте?

И аз съм чела, че се мени, но през няколко месеца.

# 431
Дали се мени и колко често се мени, не мога да коментирам с точност. Но в Надежда, където съм пациентка много го практикуват това изследване и се кълнат в неговата достоверност. Но трябва максимално скоро (още на следващия месец) да се направи трансфера, за да е максимално ефективно. Сега като се замислям, ако имплантационния прозорец е изместен, незнам колко е приложимо при свеж трансфер, защото един добре развиващ се ембрион не можеш да го оставиш още един ден. Но това са мои разсъждения. Може би си заслужава, ако ще се прави ЗЕТ.

# 432
Прави сте, може би е най-добре преди самия опит да се направи изследването или преди замразен трансфер.

# 433
Да,снес направих втори тест-минимално покачване на 22.23

Очаквах да ми спрат Пролутекса и целия набор лекарства,но ми казаха да ги продължа и да направя нов тест след 3 дни .

quote author=miki8713 link=topic=1782287.msg49938763#msg49938763 date=1751891908]
Ани, пусна ли си тест?

[/quote]

# 434
  • София
Ембриологът от моята клиника беше категорична, че прозорецът се мени и е доста безсмислена процедура. Лошото е, че не е евтино изследване и не особено приятно, за да се прави често.

Общи условия

Активация на акаунт