Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 26 820
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Ти не си ли при Персенска? Тя е доста добра с хистероскопията. Иначе полип се вижда при наличие на доминантен фоликул. Ужасно голям процент от общопрактикуващите ( да не казвам всички) гинеколози твърдят , че полип се вижда в първите чисти дни, което е грешно твърдение. Според мен и от там идва порочният кръг има-няма полип.

# 451
  • Sofia
Ти не си ли при Персенска? Тя е доста добра с хистероскопията. Иначе полип се вижда при наличие на доминантен фоликул. Ужасно голям процент от общопрактикуващите ( да не казвам всички) гинеколози твърдят , че полип се вижда в първите чисти дни, което е грешно твърдение. Според мен и от там идва порочният кръг има-няма полип.
Така де, това което пуснах по-горе го твърдеше Персенска. 1-во че има съмнения, после, че няма нищо. Ходи да разбереш има ли, няма ли. Не съм доволна от Персенска и ще я сменяме или клиниката направо. Ще видим на колко интересни ще се направят при поискване на смяна.

# 452
Моят опит с полипите е, че пречат при евентуална бременност/забременяване и съвета беше да го махна. До колкото разбрах се вижда през определени дни от цикъла. Аз бях на преглед 10-11 ден от МЦ и ми каза добре, че си избрала такъв ден, че да видим и полипа. Преди това ме беше гледал друг лекар 2 месеца в различни етапи от МЦ и нищо не спомена за полип.

# 453
  • Sofia
Моят опит с полипите е, че пречат при евентуална бременност/забременяване и съвета беше да го махна. До колкото разбрах се вижда през определени дни от цикъла. Аз бях на преглед 10-11 ден от МЦ и ми каза добре, че си избрала такъв ден, че да видим и полипа. Преди това ме беше гледал друг лекар 2 месеца в различни етапи от МЦ и нищо не спомена за полип.

Мен ме е гледала през какви ли не периоди. То, тя ми правеше и инсеминациите и инвитрото, та ми е следила цикъла през всичките му фази. Мисълта ми е, че 1во твърди, че има съмнения после нищо. Ми като имаше съмнения да беше казала да правим хестеро да се види има ли няма ли... Не знам много съм разочарована. Всичко набързо се направи включително и стимулацията за инвитро. На 17-18мм беше готова да ги вади и да ударим тригъра.

# 454
Здравейте и от мен.
От много дълго ви чета, но все отлагах да пиша. Възхищавам се на всички и пожелавам все хубави новини и моменти. И най-вече да не се отказваме от мечтата да станем майки.
На кратко за мен.
Присъединявам се към дамите които са с трансфер на 01.07.  И аз в момента съм в трепетно очакване след поредния ЗЕТ. Това ми е трети трансфер, но не се отчайваме, а гледаме с мъжът ми напред с надежда и вяра, че ще стане.
За симптоми не мога да говоря, защото имам, но повечето са от медикаментите.
Но нещото което е по- различно този път е, че ми се замайва и леко ми се завива свят и се потя( най-вече сутрин, а това не е типично за мен). Мисля да си правя кръвния тест на 12.07 и да не правя предварително пискливи тестове.
Изпращам на всички ви положителна енергия и сила да сбъднем мечтата си.
Поздрави и усмивки 🙂

# 455
Добре дошла в групата. И аз съм с трансфер на 01.07. И аз като теб няма да си правя уринарни тестове, а директно кръвен на 12-ти.

# 456
  • Sofia
Здравей и от мен.  И аз бях на трансфер на 01.07, но аз се изкуших вчера и направих на 7ми ден с отрицателен тест. Та общо взето знам какво да очаквам в петък на кръвния. Желая успех и на 2те ви.

# 457
Здравей и от мен.  И аз бях на трансфер на 01.07, но аз се изкуших вчера и направих на 7ми ден с отрицателен тест. Та общо взето знам какво да очаквам в петък на кръвния. Желая успех и на 2те ви.
7ми ден пиклив тест е възможно да не отчете все още, така че не го отписвайте 🙂

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 16:00 от Si_mo_na

# 458
Здравейте, след два неуспешни зет трансфера, си пуснах нк клетки според вас всичко наред ли е. На преглед съм чак на 18.07

# 459
Аз, честно казано не разбирам много, но щом са в референтните граници, всичко би трябвало да е наред. Мисля, че при мен си бяха завишени и за това ми вливаха няколко пъти Имунивенин и един път Интралипид. От Имуновенина имах ужасно главоболие.

# 460
Здравейте момичета, аз съм втори ден след ЗЕТ на 5 дневен ембрион, ЕЦ. Това ми е втори опит, имам 2 неуспешни трансфера. В болницата в която съм сега, тестват прогестерона след трансфер 🤦♀ и ако е нисък, започваш циклогест на същия ден. Има ли някой с подобен опит?

# 461
Здравейте момичета, аз съм втори ден след ЗЕТ на 5 дневен ембрион, ЕЦ. Това ми е втори опит, имам 2 неуспешни трансфера. В болницата в която съм сега, тестват прогестерона след трансфер 🤦♀ и ако е нисък, започваш циклогест на същия ден. Има ли някой с подобен опит?
Здравейте. И в клиниката , в която съм аз е така , защото прогестерона е важен да те задържи бременността. Аз бях на циклогест , утрогестан и инжекции.  С положителен тест съм.

# 462
Привет.
И при мен се тества преди трансфера прогестерона. Този път беше по- нисък и ми добавиха освен инжекциите Пролутекс и циклогест.

# 463
Пожелавам успех на всички, които вървят по този път! ☘☘☘ Нека надеждата да ни води напред, да ни дава сили и спокойствие!

# 464
Здравейте, аз съм втори ден след ембриотрансфер на едно петдневно ембрионче след ПИД. Притеснявам се, защото в деня на трансфера и следващия т.е. вчера имах някои симтоми и усещания като леки болки и придърпвания от едната страна, а днес не усещам вече нищо. Знам, че е рано, но се чудя дали все пак тези усещания не са били свързани с ембриончето, защото при биопсията са му направени дупчици така или иначе и би трябвало да може да се освободи от обвивката си по-бързо. Чудя се дали не съм му навредила без да искам, защото вчера сдокато си взимах душ се наведохи почувствах по-силна болка. Мисля си, че това са глупости и не би трябвало такива неща да му вредят, но все пак нещо все не ми дава мира и мисълта ми е все натам. Днес вече почти нищо не усещам. Но може пък онези спазми и пробождания да са били заради самата процедура, а не заради ембриончето. На някоя от вас случвало ли й се е нещо подобно?

Общи условия

Активация на акаунт