Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 26 807
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Здравейте, аз съм втори ден след ембриотрансфер на едно петдневно ембрионче след ПИД. Притеснявам се, защото в деня на трансфера и следващия т.е. вчера имах някои симтоми и усещания като леки болки и придърпвания от едната страна, а днес не усещам вече нищо. Знам, че е рано, но се чудя дали все пак тези усещания не са били свързани с ембриончето, защото при биопсията са му направени дупчици така или иначе и би трябвало да може да се освободи от обвивката си по-бързо. Чудя се дали не съм му навредила без да искам, защото вчера сдокато си взимах душ се наведохи почувствах по-силна болка. Мисля си, че това са глупости и не би трябвало такива неща да му вредят, но все пак нещо все не ми дава мира и мисълта ми е все натам. Днес вече почти нищо не усещам. Но може пък онези спазми и пробождания да са били заради самата процедура, а не заради ембриончето. На някоя от вас случвало ли й се е нещо подобно?
Май, че е напълно нормално. Аз също имах придърпвания и симптоми до 2-3 ден и след това приключиха. Все си мисля, че е от самата процедура, все пак ти вкарват разни неща вътре и може в първите дни дискомфорта да е от процедурата. Недей го мисли. Желая успех.
ПС: Аз пуснах теста днес и чакам резултати, макар, че съм почти сигурна какви ще са.

# 466
Rouina91,
Благодаря! Пожелавам ти успех и стискам палци за силно положителен резултат на теста!

# 467
  • Sofia
Аз да се отчета с официално неуспешен трансфер. Дори и помен от импантация няма. Чиста 0 излезе чхг-то. Отиваме на втори тур есента, да се надяваме вече при друг лекар и с по-добри резултати.
Успех на всички, които чакат резултати.

# 468
Съжалявам, Rouina. Желая ти успех, следващия път.

# 469
Аз да се отчета с официално неуспешен трансфер. Дори и помен от импантация няма. Чиста 0 излезе чхг-то. Отиваме на втори тур есента, да се надяваме вече при друг лекар и с по-добри резултати.
И аз бях така.. Търсете причините да не се получи. Ние открихме бактерия в матката, която не излезе на вагинален секрет и сега я лекувах. Чакам всеки момент да ми дойде и ако всичко е наред да стартираме на ново процедурата, тъй като нямаме замразени ембриони. Ако не се получи ще сменим клиниката. Дано не се налага 🙏 Успех Ви желая и на вас 🍀❤️

# 470
  • Sofia
И аз бях така.. Търсете причините да не се получи. Ние открихме бактерия в матката, която не излезе на вагинален секрет и сега я лекувах. Чакам всеки момент да ми дойде и ако всичко е наред да стартираме на ново процедурата, тъй като нямаме замразени ембриони. Ако не се получи ще сменим клиниката. Дано не се налага 🙏 Успех Ви желая и на вас 🍀❤️
Симона, как я открихте тази бактерия? Какви изследвания направихте, че излезе? Много ни е смотана ситуацията и за всяко нещо се хващаме... Има сума двойки, пушат, пият, безразборен полов контакт с кого ли не..10000 бактерии и пак си забременяват. Вече се чудя какво да изследвам. На тоя етап съм готова да направя всичко стига да даде отговор и да помогне. Утре ще ходиме до Надежда да поискаме да ни прехвърлят при друг лекар, който сме си харесали. Ако успеем ще си направим консултация да обсъдим тези неща с нея и да пусне изследвания и евентуално хистероскопия.

ПС: Момичета да ви питам и нещо друго - не мога да се свържа с манипулационната на Надежда, но имайки в предвид, че резултата е отрицателен предполагам няма да има проблем директно да спра цикогест и естрофема, нали?

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 16:03 от Rouina91

# 471
Roulina, съжалявам, сменяйте направо болницата. Да, мисля, че няма проблем, ако вече е 12-ти ден да ви ги спрат, то при кръгла нула няма какво да се промени вече. Имате ли пусната имунология - НК клетки, Тreg, ANA, KIR профил?
Симона, как ви откриха бактерията?
Qww, на втори ден от ЗЕТ няма как да ви боли от имплантация, защото такава още няма. Тя се случва след 4-5 ден ( деня на ЗЕТ е нулев). Вероятно от самата процедура.

# 472
  • Sofia
Roulina, съжалявам, сменяйте направо болницата. Да, мисля, че няма проблем, ако вече е 12-ти ден да ви ги спрат, то при кръгла нула няма какво да се промени вече. Имате ли пусната имунология - НК клетки, Тreg, ANA, KIR профил?
Симона, как ви откриха бактерията?
Qww, на втори ден от ЗЕТ няма как да ви боли от имплантация, защото такава още няма. Тя се случва след 4-5 ден ( деня на ЗЕТ е нулев). Вероятно от самата процедура.
Пада се 10ти ден след трансфера, но така ми казаха и да направя теста. Нямам нищо пуснато освен хормонални изследвания при първичният преглед преди почти година. Аз често си следя хормонита, но като нямам някаква насока от някъде какво да пускам. ANA имам пускан във Иван Рилски преди 2 години поради други причини (съмнения за артрити, понеже баща ми има сериозна форма, а на мен ми се бяха възпалили сухожилията и имаха съмнения, че може да е артрит преди да се разбере, че проблема е в сухожилията), пускала съм на своя глава и Тромбофилия и Фемофлор в Геника (но и той е от преди година и половина сигурно). Това е.

# 473
Roulina, кой по ред ви е този трансфер и имали ли сте някой път имплантация и бременност, дори и за кратко, тип биохимична, ранен аборт? Ако на много опити, да кажем поне 3 липсва имплантация или имате повтарящи се аборти, се пуска имунология.

# 474
  • Sofia
Roulina, кой по ред ви е този трансфер и имали ли сте някой път имплантация и бременност, дори и за кратко, тип биохимична, ранен аборт? Ако на много опити, да кажем поне 3 липсва имплантация или имате повтарящи се аборти, се пуска имунология.
Имахме 4 инсеминации, като при една от тях имаше биохимична бременност. Това беше първият ни инвитро цикъл съответно и трансфер - напълно неуспешен. Препоръчайте ми добър имунолог, който да ме насочи какво да пусна. Също така установи се, че имам положителен HLA-B27 ген (който говори за артроза на гръбначен стълб, но спрямо другите изследвания, които ми бяха пускали решиха, че нямало проблем, просто гена си бил положтелен, не значело, че заболяването щяло да се отключи или е активно - това при ревматолог). Вече не знам дали и това нещо не създава проблем. Буквално за всичко се хващам и не знам към какъв лекар да се обърна вече Grinning

# 475
Аз с две ръце препоръчвам д-р Снежина Михайлова. Тя работи в Александровска, но има и часове в МЦ Калчев. Задължително ще ви пита дали имате артрит или сте страдали от болни сливици. Това е много важно в имунологията. Тя пуска изследванията по-горе, но ще прецени според вашия случай. Мисля че и в приложението Медрек има часове, но действайте, че и тя е натоварена и се чака. Да имате време хем да ви отговори, хем да ги пуснете.

# 476
Това, което предприехме след неуспешен трансфер беше:
* Започнахме с мъжа ми добавките от книгата на Ребека Фет.
* ДНК фрагментация на мъжа ми
* Фертилити тест за мен, при който се изследва менструална тъкан в Геника. Там ми излезе и бактерията Gardnerella vaginalis и пих АБ, а в момента съм на силен пробиотик+ вагинална терапия за възстановяване на средата.
* Направихме и хистероскопия със съмнение за истмоцеле и/или полип, но всичко беше чисто.
* Обсъдихме и новата стимулация, отпадна Елонвата.
От всички изследвания и резултатите стигнах до заключението, че яйцеклетките минса били с кофти качество и се скапаха от неправилната стимулация. Дано следващия път имаме повече успех 🙏

# 477
Rouina Много съжалявам! Утре мисля и аз да пусна, лошото е, че сме в Кипър и ще търся тук лаборатория, но имам усещането, че ще е същата ситуация и при мен. Това изследване в Геника и аз го обмислям. Имам две хистероскопии и при двете няма никакво съмнение за инфекция в матката, чисти вагинални секрети, но аз съм Тома неверни ..Просто не мога да си го обянся по друг начин

# 478
Rouina много съжалявам ! Следващия път ще е вашия !
Леле момичета като ви чета половината сте за диплома за медици!Поздравления! Знаете толкова много , четете , интересувате се сами , търсите причините , насочвате се за изследвания …
Истината е че първата стимулация и за доктора е с опознавателна цел- дози, реагиране , успех , неуспех … Всеки репродуктивен специалист тръгва внимателно с всичко за да опознае как тялото ви реагира и в последствие при неуспех сменя подхода…
Душичката сама избира кога да се появи ! Напоследък нещо не им се ражда на душите …
Опитайте се да гледате освен медицински и по-филосовски , по “чил” и по-позитивно на нещата , не си поставяйте бременността като фикс идея , защото и да видите двете черти - най -важния момент е раждането на живо у здраво бебе ! Пътят понякога е дълаг , но не забравяйте междувременно да се радвате на живота ! Успех на всички 🍀🍀🍀

# 479
Rouina91, много съжалявам! Следващият път ще е успешен! 🍀🙏

Общи условия

Активация на акаунт