Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 26 803
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Si_mo_na: И ние до голяма степен приемахме добавките от книгата 'Всичко започва с яйцето' ама нещо сякаш не ни се отразиха добре ли какво стана и аз не знам. От жегите ли беше - при моят човек вместо да има подобрение, морфологията беше паднала, а преди това я държахме на едно ниво.
ДНК фрагментация сме правили и знаем, че имаме леко завишена, затова и бяхме избрали селекция (МАКС).
Към хистероскопия съм се насочила да коментираме с Чапанова, ако ни дадат да се прехвърлим към нея да направим една, че Персенска беше казала, че имала съмнение за полип и сега докато някой не склони да направим, няма да ми се махне от главата това.
И аз бях на Елонва и не знам дали реално тя не беше виновна за лошият резултат при мен (над 10 антрални фоликула, АМХ 1.86 - Само 3 изкарани яйцеклетки, като само 1 от тях беше годна за оплождане.)

Bubolina*86: Докато не видиш теста не го мисли. Хубаво да си прекарате на почивката и утре да се похвалиш, ако ли пък не следващият път да ни е успешен на всичките (а момичетата, които чакат резултат след направен вече трансфер - много успех и сега да се случи). Изследванията на Геника поне Фемофлор много ми беше помогнало преди 2 години да си изчистя гадни бактерии и аз, така че силно ги препоръчвам.

# 481
Здравейте , момичета! Аз съм след ЗЕТ на две пет-дневни ембриончета. Досега имам две инсеминации и това ми е вторият трансфер. Дотук два пъти биохимични бременности. Сега чакането ми се струва още по-дълго, а страхът ми е още по-голям, че всичко ще се повтори. За съжаление, правя процедурите в държава, в която PID е забранено да се прави. А всичко друго, мисля че вече сме направили. След пуснат микробиом се оказа, че почти нямам лактобацили, при което направихме и вътрематочно обливане. И просто исках да попитам, има ли някой със сходна ситуация или при когото проблемът са били тези пусти лактобацили. Надявам се наистина оттам да са дошли моите неуспехи.

# 482
Здравейте момичета, искам да попитам тези от вас които са имали положителен тест след няколко отрицателни опита дали са усещали нещо различно ? Не като симптоми а по-скоро интуиция, вяра. Усещахте ли си, че този път е различен и че е станало или се чувствахте както миналите пъти, преди да разберете за положителния резултат.

# 483
Здравейте, момичета! Минах първи свеж трансфер на 5-дневно ембрионче. На 10-ти ден след трансфер си пуснах кръвен тест и ЧХГ излезе 35, след това на 12-ти ден - 60, на 16-ти ден - 100. Ясно е, че не нараства правилно, но според вас какво се случва. Знам, че доста от вас имат опит с биохимични и извънматочни бременности. Какво да очаквам? Предстои ми преглед след няколко дни, но се чудя изобщо може ли да се види нещо на ехограф с толкова малко ЧХГ. В момента се водя в 5 г.с. + 6. Имам и кафяво зацапване от 5 дни, докторът ми спря кръворазреждащите. В момента съм само на прогестерон. Много е мъчително това чакане и много ме притеснява да не е извънматочна.

# 484
Lulu28 Без да претендирам, че това, което ще напиша е правилното, споделям моите впечатления. Твоята ситуация ми прилича повече на мисед, отколкото извънматочна. Имаш ли болки, ниско долу, прорязващи или постоянни? - това е признак на извънматочна бременност. Освен това ЧХГ при теб се покачва плавно, но недостатъчно. При извънматочна има пикове и спадове. Кафеникавото течение е в следствие на това, че организма се опитва да изхвърли материите в матката. Не подценявай ситуацията, може и да е извънматочна! Ако се появи болка, веднага в спешното!

# 485
Lulu28 Без да претендирам, че това, което ще напиша е правилното, споделям моите впечатления. Твоята ситуация ми прилича повече на мисед, отколкото извънматочна. Имаш ли болки, ниско долу, прорязващи или постоянни? - това е признак на извънматочна бременност. Освен това ЧХГ при теб се покачва плавно, но недостатъчно. При извънматочна има пикове и спадове. Кафеникавото течение е в следствие на това, че организма се опитва да изхвърли материите в матката. Не подценявай ситуацията, може и да е извънматочна! Ако се появи болка, веднага в спешното!

Нямам никакви болки за момента. Може ли малко повече информация за мисед? Изобщо не съм запозната. Лошо ли е? Налага ли се операция или организмът сам ще се освободи и след колко време при мисед ще спадне ЧХГ? За биохимична и извънматочна четох доста, но за мисед нищо не знам.

# 486
Lulu Когато има настъпила бременност има два варианта - развива се или не се развива. Ако не се развива, организма има изграден алгоритъм как да се “самоизчисти” и посредством кръвотечение изпразва матката от формираните материи - това се нарича на медицински комплетен аборт( завършен), когато обаче този механизъм не сработи( поради различни причини) това се нарича месед аборт или инкомплетен( незавършен) В тези случаи може да се наложи медикаментозна терапия, кюретаж, вакум за да се изчисти матката. Чхг може да нараства в ниски граници още доста време - ЧХГ се отделя от хориалните въси в обвивката на ембриона, там където се прикрепя за матката. Дори и емриона да не се развива, при една жива хориална въса ЧХГ се отделя, то не е показател за нормално протичаща бременност, а само за налична такава, когато е в ниски нива, както и когато е в прекомерно високи нива. Във вашия случай вероятно и лекаря не подозира извънматочна бременност, щом поведението му е изчакващо и предлага да се продължи с прогестерона. Но и голяма надежда няма за нормално развитие, просто не подценявайте ситуацията и ако се появи дори и малка болка се свържете с лекаря и посетете спешна помощ. С извънматочна бременност ситуацията може да стане драматична доста бързо!

# 487
Не съм имала мисед и други аборти, но съм имала две извънматочни бременности и абсолютно нищо не ме е боляло нито първия път нито втория.
При първата извънматочна бременност ЧХГ се покачи до 800 и се видя плоден сак с пулсации в тръбата, втория път не се видя на ехограф, но ЧХГ започна да пада, започна леко кървене, а след това и цикъл. Мислихме, че се е махнало, но при лапароскопско изследване се видя, че отново е извънматочна.
Така загубих двете си тръби.
Дано не е това при вас и всичко да е наред 🙏

# 488
Лулу, аз имам 3 биохимични. При мен стойностите на 8 и 10 ден бяха добре, но към 12-ти започват да падат, бяха ниски. Но е възможно и биохимична с по-високи стойности. Въпросът е да пада ЧХГ, а не да се качва или да расте неравномерно. Не знам защо доктора не ти е спрял прогестерона при положение, че вижда че има неправилно ЧХГ. На 16-ти ден се очакват стойности над 1000 дори, а твоето е 100. Имай предвид, че прогестерона задържа насила бременността и тялото не може да се изчисти само. То се чисти, когато и прогестерона пада и е нисък, така само го спирате. Иначе е добре че е тръгнало кървене, но си следи ЧХГ. Ако продължи да расте така слабо, веднага на друг доктор. И му кажи за прогестерона. При извънматочна е дори рисково да се приема прогестерон!!!!

# 489
.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 12:44 от Alfafa

# 490
Здравейте,на 10ти ден от трансфера на 5ти ден ембрионче, пуснах кръвен тест със стойности 60.45,по съвет на акушерката ще пусна и на 14ти ден.Може ли ,да ми кажете ,ако сте били в такава ситуация, да се радвам ли вече 🥺някак малко ми се струва,но знам ли?? (Акушерката настоява за 14ти ден тест,заради Ovitrelle инжекцията,която си поставих на 7ми ден)🙏🩵🩷

# 491
Здравейте,на 10ти ден от трансфера на 5ти ден ембрионче, пуснах кръвен тест със стойности 60.45,по съвет на акушерката ще пусна и на 14ти ден.Може ли ,да ми кажете ,ако сте били в такава ситуация, да се радвам ли вече 🥺някак малко ми се струва,но знам ли?? (Акушерката настоява за 14ти ден тест,заради Ovitrelle инжекцията,която си поставих на 7ми ден)🙏🩵🩷

Пенка, Овитрел се изчиства между 7-10 дни от поставянето му, така че в момента не може да се каже дали стойността е от него или от бременност. Но да, за 10-ти ден се искат стойности около 90-100 или повече. Със сигурност Овитрел се е отразил. Изчакайте до 14-ти ден.

# 492
Колко дни са минали от Овитрел? Възможно е да е от него този резултат.. За съжаление ако има бременност се очакват по-високи стойности за този етап, но историята помни всякакви случаи. Пожелавам всичко най-добро да Ви се случи! 🙏

# 493
Здравейте! 4 ден след ЗЕТ на едно петдневно ембрионче чхг е 1.79 дали е много рано ?

# 494
4-ти ден, вие сериозно ли???? Естествено че е рано, имплантация настъпва 4-5 ден след трансфер, дори и по-късно. А за да се синтезира ЧХГ в кръвта, най-рано на 7-8 ден след трансфер. Не знам защо си го причинявате това. Особено пък ако има и Овитрел или други ЧХГ препарати е безсмислено да се пуска кръвен преди 10-ти ден, ако няма може и на 8-ми. Живейте си живота и не се панирайте доброволно. На ПЪРВА СТРАНИЦА на темата пише всичко за чакането след трансфер и кога се пускат тестове, кога настъпва имплантация, ама то...кой да чете

Общи условия

Активация на акаунт