Домакини 92 - лято, лято

• 29 699
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Славче палци и за твоя мъж.
Големи сте подстрекателки, качвам за малко как се пържат тиквички без пържене.

Скрит текст:

# 211
Славе, стискам палци и ви мисля с добро.
До обяд бяхме в градината. Чистя, режа, псувам и се заричам повече никакви рози, никакви бръшляни. Кучето остана най- доволен от калабълъка, който му спретнахме.

# 212
  • при късмета
Добро утро!

Мария, и аз неща никакъв бръшлян, ама расте като бесен
Изчистихме всички крила и 2 дограми. Няма такъв прахоляк. Другата седмица се надявам да сме приключили с прозорците
Джейми, тиквичките, ако са ти от градината, за сравнение, при мен тепърва тръгват. На 2 корена имам общо 5 вързали тиквички, по 2-3см. всяка. Смятай с доматите какво става
Като никога понеделнишки нямам да готвя. Допивам си кафето и отивам до приятелка
Гушки на всички Hug

# 213
Добър ден! Ние през уикенда се отдадохме на купони и киснене в басейна.Кати и тя идваше да се топне, техният още е студен.
    От днес във въртележката, курсът ми по АЕ е към края си.Имаме тестове за упражнение преди финалния за ниво. Учих малко, с племенника преговарях разни неща по тел, каза,че се справям страхотно. Голям гъдел е да караш децата ти да се гордеят с теб!

# 214
Благодаря за богатото кафе, Ма ко!
Марулетка, браво, респект!
Аз днес, в почивния си ден се раздадох на макс. Пазар, чистене, готвене, пране, че и тирамису доволно направих за ММ. Сутрината минах караката с епилатора, сега оправям педикюра, сложила съм къна на косата. Довечера ме чакат поне три тигана пържени картофи и две салати да нарежа. Месото от сега се пече в слоукукъра. От утре го давам отпускарско за 3-4 дни.
Хубав ден, момичета!

# 215
  • София
Здравейте! Аз пак изпратих съпругът ми и дъщерята, но сестра ми ще останат през цялата седмица и съм доволна, че милата ми кака ще е наоколо и ще си пием фрапето заедно. Днес пристигнаха бурканчетата за меда и розовите пъпки. През следващите дни ще използвам следобедните часове, докато момчетата спят, да пълня бурканчетата.
Забравих да споделя, че минах в петък набързо през бургаския италиански магазин, но не ми допадна особено. До гръцкия в Несебър не съм стигнала още.
През уикенда наблегнахме много на месото и днес карам само на фрапе и пъпеш.

# 216
Привет.
След цял месец на физиотерапия реших да се погрижа най-накрая за двора на вилата. От месец и половина не бях стъпвала. Направо ужас заварих. За един ден успях да окося тревата, да оплевя всички бурени около розите, трендафилите и кремовете. В прекрасно настроение бях, че нямам болка в гръбнака. Ама за кратко. Схванах се до степен да не мога да седна. До живия плет изобщо не стигнах, а какво остава до грандоманската ми паркова растителност, за която направо човек убивам.
Мисълта, че заради тези ми проблеми в гръбнака ще трябва да викам някой друг да оформя близо триметровите чемшири и туи направо ме влудява. Доверие в тази дейност на никого нямам.
Сега правя като котката ни. Пълен релакс и набиране на сили. Малко на море. Не, че и там не ме чака работа. Ще правя дървен навес.

Прекрасен ден желая!

# 217
  • при късмета
Добро утро!

Тортила, пази се, че знаеш, че това няма пълно оправяне, само поддържане и нагаждане към ситуацията. Не, че никога нищо не можеш да правиш, ама не с претоварване
марулетка, браво на теб
Фивър, харесва ли му тук на зета, доколкото разбрах е чужденец?
Мария, почивай, като ти е паднало
За днес поръчката е пиле на грил, във Фантастико ще готвят.
Трябват ми инструкции за готвене в мултикукър. Средата на месеца ще ходим за седмица на вилата и ще ми трябва. Печка ще взимаме, ама още се мотаем. Уж четох инструкциите, уж не са сложни, ама предпочитам насоки от първо лице

# 218
  • София
Добро утро, момичета!
Как сте в жегите?
Аз се опитвам да настина, но се надявам да се размина. Хем не боледувам по принцип, но с това топло вън, студено вътре, ледено в магазините и кафенетата и хроничният ми синузит почна да се обажда.

Ма Ко, големият зет е италианец, малкият е българин (интересно ми е как ще ги описвам, когато станат трима един ден). Италианецът реално идва рядко и всеки го дърпа нанякъде, та така и не остава време да опознае страната, но е впечатлен от това, което е видял. Свързва България с почивка и партита, та не може да се оплаче. Обикновено идват зимата по Коледа и/или НГ и тогава го водим на вилата, а тази зима сме решили да идем на Боровец в горския ни дом, пък дано не го сравнява с техните ски курорти. Лятото идват винаги през август за 2-3 седмици и директно е във филма - рожден ден на единия ни син, ходене по плажове, годежи, сватби и семейни събирания на разширеното семейство. Но пък да плашиш италианец със семейни събирания е като да плашиш куче с кокал, защото самият той има 2 сестри, племенници, куп първи, втори и т.н. братовчеди, че и родата му е от Южна Италия, което е достатъчно красноречиво какви навици има и как стоически понася да му се радват баби, лели и т.н. Wink 
Сегашните ни младоженци са тези на българския зет. Големите се ожениха през март 2023 и вече имат дъщеричка на годинка и половина.

Това с инструкциите на електроуредите ми е голяма мъка.
В планината обзавеждахме през зимата и установих, че вече няма "нормални" уреди, на които да завъртиш копчето и да си работят кротко. То не са тъч скрийнове, не са команди през телефон или дистанционно с опция за гласово настройване, не са 52 програми, които надали някога ще ползваме и т.н. Не ми харесва уредите да мислят повече от мен. Искам да си сложа всичко в един глинен гювеч и да го метна във фурната за няколко часа, вместо да изчислявам и програмирам. Simple Smile

# 219
Ма ко - какъв е мултикукърът? Само мулти или мулти под налягане? Марка?

Аз излязох сутринта за малко, а изобщо не успях да се прибера, сега даже закъснявам за фризьор. 🫣

# 220
Привет момичета. За първи път откакто взехме пота ползвах печката за тиквичките. В момента си имам пълна къща за една вечер утре се прибира в София младежа за последния изпит. Отиваме след малко да видим какво ще каже доктора за коляното.И на работа имам 101 неща за вършене.

# 221
  • при късмета
Ето това е, Смърфи
https://www.philips.bg/c-p/HD4713_40/all-in-one-cooker-all-in-on … #see-all-benefits
Изобщо не знам има ли функция под налягане, май да
Джейми, стискам палци доктора да е с добри новини

# 222
Ma ko - това си е чист мултикукър. Нямам опит с такъв…

# 223
Ма ко, Валето май е точния човек! Иначе виж и в темите в бг- мама, все ще има кой да помогне с напътствия.

# 224
ма ко пише че има 60 програми, ама не са споделени за разглеждане.
Аз признавам си при първото ползваме на моя тормозих Валето с въпроси, ама аз си взех като нейния. После и майка взе като моя, та сега по телефона се навигиране като решат да го ползват. Ето докато се приберем от лекар ориза за зайчето е готов.
Възпаление има мъжа му изписаха един куп хапчета. Трябва и гимнастика да заякне мускулите като мине отока.

Общи условия

Активация на акаунт